A francia elnök és gyönyörű felesége: a 68 éves Brigitte-tel eleinte titkolta a kapcsolatát Emmanuel Macron

A Macron házaspár a '90-es évek óta elválaszthatatlan.

GettyImages-1073221146
beauty and style
Top olvasott cikkek

Emmanuel Macron 2017 óta Franciaország elnöke, csupán 39 esztendős volt, amikor beiktatták. Ebben az időszakban a sajtó sűrűn írt róla és feleségéről, Brigitte Macronról, aki 24 évvel idősebb nála. Többen kiakadtak a nagy korkülönbség miatt, de a kritikusokra fittyet hányt a házaspár, ami nem csoda, hiszen amikor a '90-es években egymásba szerettek, több nagy csatát meg kellett vívniuk a környezetükben élőkkel és szeretteikkel.

Emmanuel Macron felesége

Brigitte André-Louis Auzière felesége lett 1974-ben, három gyermekük született: Sébastien 1975-ben, Laurence 1977-ben, Tiphaine pedig 1984-ben. A '80-as években egy darabig Truchtersheimben éltek, majd visszatértek Amiens-be, ahol 1991-ben az asszony tanárként helyezkedett el a La Providence iskolában. Irodalmat tanított, majd az intézmény színjátszókörének is ő lett a vezetője. A tanári karból ő volt a legnépszerűbb, a diákokkal mindig nagyon nyitottan és kedvesen kommunikált, többekkel baráti viszonyt alakított ki.

Ám volt egy tanulója, aki elcsavarta a fejét, Emmanuel Macron sokkal érettebb volt a társainál. A tanárokkal is szívesen beszélgetett, nem mellesleg kiváló iskolai eredményekkel büszkélkedhetett, már akkor látszott rajta, hogy sok mindent elér az életében. A politikus is a színjátszókör tagja volt, így kerültek közelebbi viszonyba egymáshoz, végül 1994-ben Macron szerelmet vallott tanárnőjének. Eleinte Brigitte küzdött az érzelmeivel, diákjának azt tanácsolta, inkább Párizsban folytassa tanulmányait, bár Emmanuel így is tett, titkos távkapcsolatban éltek tovább. Macron nagymamája,  Germaine Noguès segített nekik, hogy titokban találkozhassanak, írta meg a News In 24 oldal.

Ha Germaine nem fogadott volna el, nem maradtunk volna együtt sokáig - idézte a lap a first lady szavait.

Brigitte-et a saját családja eleinte megvetette azért, mert egy diákjába szeretett bele, például a testvéreivel évekig nem állt szóba emiatt. Macront a szülei próbálták rábeszélni arra, hogy hagyja ott a tanárnőt, de nem érdekelte, hogy ki mit gondol a szerelmükről. A first lady attól is félt, hogy Emmanuel majd szeretne gyereket később, de a nagy korkülönbség miatt elég kicsi volt az esély, hogy babát vállaljanak. A politikus lemondott a családalapításról szőtt álmáról csak azért, hogy feleségül vehesse kedvesét. Végül 2007 októberében összekötötték az életüket. Ekkor az elnök 29, Brigitte 53 esztendős volt.

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen csinos nő Brigitte Macron.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük