Gyász! Szívinfarktusban elhunyt Wycliffe Johnson
Túlsúlyos volt
Az ismert hírességnek egy ideje már megrendült az egészsége, több baj is gyötörte, ám végül a szíve vitte el.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2009. szeptember elsején, életének 47. évében New Yorkban elhunyt Wycliffe „Steely” Johnson reggae-producer, Bob Marley egykori billentyűse.

Wycliffe Johnson 1962-2009

A túlsúlyos sztárnál tavaly decemberben veseproblémákat diagnosztizálták, és egy vérrögöt is felfedeztek az agyában.

Néhány héttel a halála előtt ugyan megműtötték, de nem sok esélyt láttak a felépülésre az orvosok. Augusztus végén tüdőgyulladással kellett kórházba szállítani, végül a szíve mondta fel a szolgálatot, közölte a sajtóval lánya, Kerry Johnson.

Megreformálta a reggae-t

A jamaicai származású Wycliffe Johnson jórészt autodidakta módon sajátította el a zenélés csínját-bínját. 12 éves korában hallotta őt játszani Cleveland „Clevie” Brown, aki rögtön meghívta otthonába, hogy vele és testvéreivel együtt gyakorolhasson.

Állítása szerint olyannyira jól érezték magukat egymás társaságában, hogy a Steely-nek becézett zenész szinte családtagnak számított náluk.

Zenei karrierje billentyűsként indult a Sugar Minott’s YouthMan Promotion bandában a hetvenes évek végén, de dolgozott Bob Marley-vel is.

Emellett Clevie-vel továbbra is voltak közös produkcióik. Eleinte bérstúdiókban vették fel dalaikat, majd a nyolcvanas évek közepén saját kiadót hoztak létre Steely & Clevie néven.

A két muzsikus megreformálta a reggae hangzásvilágát, a számítógépes technikák bevetésével fogyaszthatóvá tette a jamaicai zenét a világ minden táján.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Sikerüket jelzi, hogy a nyolcvanas évek végére a reggae-slágerek háromnegyede az ő közreműködésükkel készült. 1990-ben szerződést kötöttek az EMI kiadóval, és olyan sztárokkal működtek együtt, mint Billy Ocean vagy a No Doubt. A 2004-es Sean Paul és Sasha-duett, az I'm Still in Love With You remake hangszerelése is őket dicséri. Wycliffe Johnsont öt gyermeke és édesanyja gyászolja.

Ezt is szeretjük