Vilmos és Katalin komoly döntésre jutottak: így akarják keresztülhúzni András herceg számításait
Vilmos herceg és Katalin hercegné költözésre adta a fejét.

vilmos-és-katalin-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vilmos herceg és Katalin hercegné úgy döntött, hogy a nyáron Windsorba költöznek, hogy sokkal közelebb legyenek Erzsébet királynőhöz, aki a koronavírus kitörése óta a windsori kastélyban lakik, nem a londoni Buckingham-palotában tölti idejét.

Az elmúlt két évben a királyi család tagjai közül eddig András herceg volt az, aki a legtöbb idejét töltötte Erzsébettel, mivel ő él hozzá a legközelebb. Azonban a királynő kisebbik fia durva botrányba keveredett: Jeffrey Epstein luxusszigetén több alkalommal járt, hogy az ott szexrabszolgaságra kényszerített nőkkel lefeküdjön, sőt egyik áldozata, Virginia Giuffre azt állította, 17 évesen több alkalommal megerőszakolta az előkelőség, emiatt beperelte, de végül idén februárban peren kívül megegyeztek. Ez a kacifántos és botrányos ügy csorbát ejtett a királyi család hírnevén.

Vilmos herceg és Katalin hercegné költözésre adta a fejét

A The Sun közölte palotai forrásaira hivatkozva, hogy a családtagok attól félnek, András herceg titkon arra törekszik, hogy ismét visszatérjen a közéletbe. A múlt héten Fülöp herceg megemlékezésére Erzsébet királynővel együtt érkezett, ő is legelöl foglalt helyet a Westminster-apátságban. Károlyt és Vilmost is ledöbbentette, hogy a família fekete báránya ennyire a középpontban lehetett az eseményen a királynő engedélyével. 

GettyImages-1388720577
Fotó: WPA Pool / Getty Images Hungary

Idén januárban a yorki herceg katonai címei és királyi védnökségei visszaszálltak a királynőre, emellett azóta nem vállalhat több nyilvános szereplést. Erzsébet számára azonban András a kedvenc fia, és úgy véli, bármilyen hibát is követett el a múltban, nem bánhat vele kitaszítottként egy családi eseményen.

A brit lap információi szerint a herceg túl sok időt tölt édesanyjával, pont ezért döntött úgy Vilmos és Katalin, hogy közelebb költöznek az uralkodónőhöz, így több időt tölthetnek vele, míg András herceg kicsit a háttérbe szorulna.

- Egyre nagyobb az igény, hogy Windsorba költözzenek. András sok időt tölt a királynővel, a szomszédban lakik, és mindig ott van neki. A Covid-zárlat alatt a család örült, hogy András mindig kéznél volt - fogalmazta a bennfentes.

GettyImages-1388156469
Fotó: Pool/Samir Hussein / Getty Images Hungary

Hozzátette, nem azt gondolják, hogy András nem lehet ott egy családi eseményen, azonban úgy vélik, hogy a herceg számára most már nincs visszaút, és ehhez muszáj tartaniuk magukat.

- Valós félelmek vannak azzal kapcsolatban, hogy a királynőhöz való közelségét ugródeszkaként használja ahhoz, hogy visszatérjen a közéletbe. Mindezt annak ellenére csinálja, hogy januárban száműzték a királyi udvarból.

Vilmos és Katalin nemcsak azt nézegetik jelenleg, hova költözhetnének át a Kensington-palotából, hanem azon is törik az agyukat, melyik iskolába írassák be a gyerekeiket. A hercegi pár szeretné, hogy György és Charlotte is ugyanabba az intézménybe járjanak. Az esélyes sulik között van például a Lambrook School, ami Ascotban található.

Charlotte hercegnő már ilyen nagylány

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen fotók készültek Charlotte hercegnőről, György hercegről és a szüleikről Edinburgh hercegének megemlékezésén.

Ezt is szeretjük