Val Kilmernek könyörögnie kellett, hogy benne legyen az új Top Gun-filmben: ezért nem ment simán
Val Kilmer egy rövid jelenet erejéig tűnik fel a Top Gun: Maverick című filmben.

val-kilmer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1986-ban mutatták be a Top Gun című alkotást Tom Cruise és Val Kilmer főszereplésével. A folytatást idén májusban mutatták be Top Gun: Maverick címmel, Cruise oldalán olyan színészek tűnnek fel, mint Jennifer Connelly, Miles Teller, Monica Barbaro, Glen Powell vagy John Hamm.

A Tom Kazanskit, azaz a Jégembert játszó Kilmer is feltűnik a 2022-es verzióban egy rövid jelenet erejéig. A színésznek azonban könyörögnie kellett, hogy bevegyék őt is a folytatásba, írta meg a Daily Mail.

Val Kilmer a Top Gun: Maverickben

Kilmert 2014-ben diagnosztizálták gégerákkal, ami miatt meg is műtötték. Az eljárás során bemetszést végeztek a nyakán, valamint a légcsövén, amelynek hegeit sállal takarja el a mai napig. Bár sokáig titkolta a nyilvánosság elől halálos betegségét, de végül 2017-ben elismerte, hogy tényleg rákkal küzd. A hangját elveszítette, csak egy elektromos beszédsegítő készülékkel tudott megszólalni, ami eltorzította a hangját. Erről a 2021-ben megjelent, az életéről és a rákkal való küzdelméről szóló Val című dokumentumfilmjében is lerántotta a leplet.

Val Kilmer a Top Gun folytatásában.
Val Kilmer a Top Gun folytatásában.
Fotó: Profimedia

A Top Gun: Maverick producerei fel sem keresték, hogy benne legyen a folytatásban, ám Kilmer nem hagyta annyiban a dolgot, legyőzte minden büszkeségét, és ő maga kereste fel a filmeseket. Az alábbi szavakkal érvelt:

- Tom volt Maverick, de az ő ellensége a Jégember volt. A kettő együtt olyan volt, akár a só és a bors.

A színész tisztában van vele, hogy a rákja miatt elveszítette a hangját, és sokan nem is értik meg a beszédét, de ettől függetlenül ugyanaz a személy, aki volt. Végül a producerek belátták, hogy igaza van, így egy rövid jelenet erejéig őt is berakták a filmbe. Az AI-technológia segítségével újrakreálták a hangját meglévő archív anyagok és hangfelvételek alapján.

Ez a kép 2019-ben készült a színészről.
Ez a kép 2019-ben készült a színészről.
Fotó: EuropaNewswire/Gado / Getty Images Hungary

Lényegében ez a technika olyan, mintha a hang Photoshopja lenne. 

Kilmer és lánya, Mercedes is nagyon büszke a végeredményre.

- Ott voltam a forgatáson, láttam őt élőben, és rendkívüli volt. Sokat jelent ez apámnak, és nagyon büszke erre a filmre. Ez az, amit szeret csinálni - idézte a lány szavait a Page Six.

Bella Kidman Cruise napjainkban

Képes összeállításunkban megnézheted Tom Cruise és Nicole Kidman lányát.

Ezt is szeretjük