Tragédia a sztárcsaládban
A legfájdalmasabb veszteség
Egy szülő életében nincsen nagyobb tragédia, mint amikor saját gyermekét kell eltemetnie.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Eric Clapton

A jelenleg 63 éves zenész már fiatalkorában is zaklatott életet élt, a hetvenes években meg kellett küzdenie többek között súlyos alkoholizmusával és heroinfüggőségével, de az évtizedek során több öngyilkossági kísérlete is volt. Élete legnehezebb időszakát azonban a kilencvenes évek eleje jelentette számára, 1991. március 20-án ugyanis négy éves kisfia életét vesztette egy szörnyű balesetben.
 


A gyermeket édesanyja, Lori Del Santo vitte magával, aki egy barátnőjét látogatta meg aznap délelőtt. A manhattani felhőkarcolóban található lakásban a házvezetőnő azonban nem csukta be az ablakot, miután lepucolta, és a kis Conor - amikor senki sem figyelt rá - kiesett az 53. emeletről. A gitáros élete abban a pillanatban darabokra tört, hónapokra eltűnt a nyilvánosság elől, és a mai napig képtelen feldolgozni a tragédiát. Szeretett kisfiának minden idők egyik legszebb és legfelkavaróbb balladájában, a Tears in Heavenben állított emléket.

Mia Farrow

A jelenleg 63 éves színésznő 1970-ben ment feleségül André Previn zongoraművészhez. Három közös gyermekük született, és három másikat fogadtak örökbe együtt. Az egyre népesebb családot a tragédiák sem kerülték el. Previntől 1979-ben vált el, de baráti kapcsolatuk azóta sem romlott meg. Farrow 2000-ben veszítette el első örökbefogadott gyermekét - Tam Farrow 21 éves korában hunyt el szívelégtelenség miatt. Tavaly karácsonykor azonban újabb sorscsapással kellett megbirkóznia.


Ugyanis szentestét követően hosszú betegség után elhunyt második örökbe fogadott gyermeke, a vietnami Lark Song Previn.

Halálának okát nem közölték a sajtóval, de a Star magazin értesülése szerint Farrow nevelt lánya még a kilencvenes évek elején lett AIDS-es egy tetováló szalonban.

A színésznőt egy szomszédja elmondása szerint iszonyatosan megviselte az újabb veszteség, belebetegedett a fájdalomba, megdöbbentően lefogyott, és kihullott szinte az összes haja.

Anna Nicole Smith

A tragikus sorsú playmate 2007-ben bekövetkezett halála a mai napig megosztja a közvéleményt. Habár a hivatalos jelentés szerint véletlen gyógyszer-túladagolás végzett vele, sokan gyanakszanak öngyilkosságra, de akkori párjának, Howard K. Sternnek a felelősségét is gyakran felhánytorgatják, hiszen a gyógyszerek – melyek végül Smith halálához vezetettek - az ő nevére voltak felírva.

Nem lehet azonban figyelmen kívül hagyni, hogy a gyógyszerfüggő és komoly lelki problémákkal küszködő modell 2006-ban veszítette el húsz éves fiát, aki mindennél fontosabb volt neki. Daniel Wayne Smith éppen édesanyját látogatta meg nem sokkal azután, hogy megszületett kishúga, ám a kórházban hirtelen meghalt.


Smith nem nyugodott bele a halottkém hivatalos jelentésébe, ezért Dr. Cyril Wechtet bízta meg, hogy végezzen el egy második boncolást. Wecht jelentése szerint Anna Nicole Smith fiával halálos mennyiségű Zoloft, Lexapro - ezek erős antidepresszáns gyógyszerek - és Methadon végzett. A zaklatott és gyógyszerfüggő egykori szőke bombázónak ez volt az utolsó csepp a pohárban. Stern visszaemlékezése szerint Daniel temetésén a kétségbeesett Smith megpróbált belefeküdni a nyitott koporsóban fekvő halott fia mellé, és azt akarta, hogy vele együtt temessék el. A playmate sosem tudta túltenni magát a tragédián, és sokak szerint lelkileg ekkor adta fel végleg a harcot.

John Travolta

Az idei év is egy sztárcsaládban bekövetkezett tragédiával kezdődött, január 2-án elhunyt John Travolta 16 éves fia, Jett, akinek elvesztése lesújtotta az egész családot. Ám Travoltáék alighogy elkezdték gyászolni Jettet, újabb és újabb megdöbbentő hírek, részletek és összeesküvés-elméletek láttak napvilágot a fiú halálával kapcsolatban, és beszélnek az 54 éves sztár felelősségéről is.


Fiának állítólagos autizmusát a szcientológus Travolta ugyanis sosem ismerte be, hiszen választott egyháza elutasítja a pszichés betegségek létezését. A mai napig nem lehet tehát tudni, hogy tulajdonképpen mi is volt Jett Travolta baja, de annyi biztos, hogy furcsa viselkedését összefüggésbe lehetett hozni korának nem megfelelő szellemi állapotával. Továbbá az is gyanús, hogy a fiúnak korábban is rendszeresen voltak rohamai.

Január 2-án is egy ilyen rejtélyes - sokak szerint epilepsziásnak vélt - roham tört rá Travoltáék bahamai nyaralóhelyén, a fürdőszobában elveszítette az eszméletét, és többször beverte a fejét. A korábbi elképzelések ellenére végül nem ezek okozták a halálát, hanem a rohamok miatt túlságosan legyengült szervezete nem bírta tovább a fizikai terhelést.

További gyanúra ad okot az, hogy a Travolta-fiú ápolójának, Jeff Kathreinnek nincsen speciális ápolói képesítése, az esküvői fotósként dolgozó férfira tehát nem is lett volna szabad egy szellemi fogyatékos felügyeletét rábízni. Ráadásul kiderült az is, hogy ez a Kathrein ugyanaz a pasi, akivel 2006-ban Travolta forró csókot váltott.

A rendőrség tehát keresi a felelősöket, hiszen Jett Travoltát előző éjszaka látták utoljára élve, és csak másnap, a késő délelőtti órákban fedezte fel Kathrein a fiú testét. Elképzelhető tehát, hogy a család jóbarátjaként aposztrofált férfi tíz órán keresztül nem is foglalkozott vele, a nyomozás pedig még most is zajlik. A hivatalos eredményre tehát még várni kell, de elképzelhető, hogy Travoltát és Kathreint is felelősségre vonják majd.

OLVASD EL EZT IS!

  • anna nicole smith
  • luciano pavarotti

Öt világsztár, aki 2007-ben hunyt el

Ezt is szeretjük