Tonya Harding világhírű műkorcsolyázónő volt - Így fest most 49 évesen
Friss képeken a '90-es évek egyik legbotrányosabb sportolója.

tonya-harding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tonya Harding mindig is kilógott a sorból a műkorcsolyázók között, ebben a kecses, szép és nőies sportágban az atletikusabb vonalat képviselte. Sportos stílus jellemzi a mai napig, 49 évesen is remek formában van.

Nem volt egyszerű élete, édesanyja nagyon szigorúan kislánykorától arra nevelte, hogy a versenysportban csak a győzelem számít. Édesapja sokat betegeskedett, anyja LaVona, hatszor házasodott újra válásuk után.

Tonya Harding a műkorcsolya kiemelkedő alakja volt

Tehetsége már hároméves korában megcsillant, tinédzserkorára pedig olyan ígéretesnek bizonyult, hogy otthagyta a gimnáziumot, hogy csak a sportra fókuszáljon. Anyja szigora ekkor sem kímélte, az edzéseken jelen lévő szülők utólag arról számoltak be, hogy sokszor szapulta, sőt még meg is ütötte lányát, ha az nem teljesített elvárása szerint.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

OMG!😁💜

Tonya Harding (@therealtonyaharding) által megosztott bejegyzés,

Kimagasló tehetsége az 1991-es amerikai bajnokságon a csúcsra ért, ugyanis ő volt a második női korcsolyázó, aki képes volt tökéletes tripla Axelt ugrani, ezt a teljesítményt aranyéremmel jutalmazták akkor.

Hatalmas port kavart egy évvel később a nagy riválisával, Nancy Kerrigannel kirobbant botránya, szó szerint ki akarta ütni őt a versenyből. Férjével eszelték ki a tervet, olyan sérüléseket akartak okozni versenytársának, hogy az ne tudjon többet pályára lépni. 

1993 karácsonyán Tonya Harding férje bízta meg két régi ismerősét, hogy hajtsák végre az akciót: a két férfi egy újságíró szeme láttára ütötte meg viperával a korcsolyázó térdét egy versenyen.

margot robbie tonya
Fotó: Getty Images Hungary

Miután kiderült, hogy a szőke sportoló is érintett volt a támadásban, örökre eltiltották a versenyzéstől. Életéből 2017-ben készült mozifilm Én, Tonya címmel, Margot Robbie főszereplésével.

Így néz ki most Steffi Graf

Steffi Graf 2019 júniusában ünnepelte 50. születésnapját, a sztár a mai napig remek formában tartja magát. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változott az évek alatt.

Ezt is szeretjük