Tom Cruise a szcientológusokhoz vitt magával egy újságírót: meglepő, mi volt a férfi tapasztalata
Tom Cruise és a szcientológiai egyház neve az elmúlt években teljesen összeforrt.

GettyImages-1397916823
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jann Wenner, a Rolling Stone magazin társalapítója Like a Rolling Stone címmel adott ki memoárt, a kiadvány szeptember 13-án jelent meg. 

A médiamágnás több hírességről írt le egy-egy még sosem hallott történetet, írta meg a Page Six. Könyvében említésre került Tom Cruise neve is. 

Tom Cruise a szcientológia világába avatta be az újságírót

Tom Cruise a világ egyik legismertebb szcientológusa John Travolta mellett, a színésszel egyszer a Rolling Stone magazin készített egy átfogó interjút, a cikket Jann Wenner írta. Annak érdekében, hogy még izgalmasabb és személyesebb legyen az anyag, Cruise magával vitte a lap tulajdonosát az egyház egyik központjába. A Top Gun sztárjának testvére és édesanyja is csatlakozott hozzájuk.

GettyImages-1398236925
Fotó: Samir Hussein / Getty Images Hungary

Wenner a memoárjában leírta, mit tapasztalt. Mint kiderült, Cruise bár első látásra nyitott személynek tűnik, valójában egy titokzatos és zárkózott ember, akiből alig lehetett valami lényeges információt kihúzni.

- Úgy tűnt, mintha megnyílna, de összességében nem mondott semmit magáról, alaposan eltérítette a témát máshova. Elmész erre a találkozóra, gondolván, hogy ismered ezt a srácot, de minden, amit megtudsz róla, az az, hogy ő egy magabiztos és rendkívül udvarias férfi. Azt sem árulta el, hogy Bush mellett vagy ellene van (az interjú abban az időben készült, amikor még George W. Bush volt az Egyesült Államok elnöke - a szerk.) - írta.

- Mégis mi a francot titkol el annyira? Miért tagja ennek a szupertitkos vallásnak? Ő egy nagy tehetség, ő a szuper Tom. Ez a titkolózása pedig felkeltette annak gyanúját, hogy valójában meleg, bár nekem sosem volt meg róla ez a benyomásom - tette hozzá.

Exfelesége, Mimi Rogers ismertette meg a szcientológiával.
Exfelesége, Mimi Rogers ismertette meg a szcientológiával.
Fotó: Darlene Hammond / Getty Images Hungary

Volt felesége, Mimi Rogers ismertette meg először az egyház tanaival még a '80-as években, azóta ő is tag. A pletykák szerint Katie Holmesszal pont a szcientológia miatt ment tönkre a házassága, a színésznő azért hagyta el, mert nem akarta, hogy lányuk, Suri a vallás gyakorlója legyen. 2012-ben Suri pont abban a korban volt, amikor hivatalosan is megkezdhették volna a szcientológia szerinti taníttatását, ebből viszont nem kért a színésznő. A válási procedúra pár hónap alatt lezajlott.

Cruise csak ritka alkalmakkor nyilatkozik a vallásáról, 2016-ban így fogalmazott róla:

- Valami hihetetlenül sokat segített az életemben, több mint harminc éve vagyok már szcientológus. Tudja, enélkül nem ott tartanék, ahol most vagyok, szóval ez egy gyönyörű vallás, hihetetlenül büszke vagyok rá - idézte szavait az Us Weekly magazin.

Tom Cruise lánya

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép a 16 éves Suri Cruise.

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük