A Télapu imádott színésze volt: így megváltozott 69 éves korára Tim Allen
Tim Allen a Télapu-filmmel hatalmas sikert aratott, ma már alig ismernénk rá a színészre.

GettyImages-159834376
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tim Allen a ’90-es évektől kezdődően a családi vígjátékok egyik oszlopos szereplője volt, karakterével és humoros személyiségével gyorsan belopta magát a nézők szívébe.

Az 1994-ben debütáló Télapu tipikusan az a karácsonyi alkotás, amelyért mindenki odáig volt. Ennek köszönhetően a színész még két folytatásban is feltűnt főszereplőként. A 69 éves sztár mára már nagyon megváltozott, nem biztos, hogy felismernénk az utcán.

Tim Allen 69 évesen

A klasszikussá vált filmben a Tim Allen által megformált Scott karácsonykor igyekszik elhitetni kisfiával, hogy a Mikulás létezik, még akkor is, ha ő maga nem hisz benne. Egy váratlan fordulatnak köszönhetően hamarosan megjelenik a télapó a házuk tetején, aki leesik a tetőről, arra kényszerítve Scottot, hogy álljon be helyette dolgozni.

tim-allenkep
Fotó: Getty Images/NBC

Tim Allen számára egyértelműen ez a film volt az az áttörés, amellyel igazán be tudott robbanni a köztudatba. Ezt követően Amerikában vígjátéksztárként könyvelték el a nevét, egy évvel később pedig a Házi barkács című sorozatban nyújtott alakításáért még Golden Globe-díjat is kapott. Két lány gyermeke van, akik az Elizabeth és a Katherine nevet kapták. Katherine a Laura Deibellel kötött első házasságából  született 1999-ben, Elizabeth pedig a második nejétől, Jane Hajduktól.

A nézők láthatták még az Összekutyulva, a Faterok motoron vagy éppen a Kelekótya karácsony című filmekben is. 69 éves korára nagyon megváltozott, ősz hajjal és teljesen más testalkattal hódít, mint régen. Nem vonult nyugdíjba, továbbra is a vígjátékok világában érzi kiteljesedettnek az életét. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Az Apa csak egy van című sorozata 2020-ban ért véget, ezen kívül láthattuk még nemrég a Zsaruk bevetésen egyik epizódjában is. 2022-ben a Télapuk című minisorozatban ismét Scott Calvinként láthatjuk, a színész hat epizód erejéig tűnik fel a képernyőkön.

Az SFY WIRE-nek elmondta, hogy hogyan is viszonyult a kezdetek elején a Télapu film főszerepéhez.

tim-allen-kep
Fotó: Getty Images/NBC

- Maga a film ötlete biztosan egy üzleti ötletként született meg a Disney fejében, a karácsony közeledte miatt. Csakis azért vállaltam, mert volt értelme a történet mondanivalójának és úgy éreztem, ez egyfajta tisztelgés az ünnep előtt. Bevallom, én egy sci-fis karakter vagyok, mintsem, hogy vígjátékokban szerepeljek. Szeretem az értelmes, kézzelfogható történeteket, főként akkor, ha van benne egy misztikus szál is.

Elárulta, hogy a filmben való szerepléssel teljesen új ajtókat nyitott ki.

- Úgy érzem, hogy olyan ajtókat nyitottunk ki és titkokat fedtünk fel a Télapuval, amelyekre eddig talán senki sem kapott még választ.

Joe Pesci a Reszkessetek, betörők! forgatásáról vallott

Joe Pesci alakította a Reszkessetek, betörők! első és második részében az egyik rablót, Harryt. A színész a mai napig jó szívvel emlékszik vissza a forgatási munkálatokra, ennek ellenére szerzett rossz emlékeket is. A második rész forgatásán égési sérüléseket szenvedett, vallotta be a People magazinnak.

Cover-kép: Getty Images

Ezt is szeretjük