Így néznek ki most a Terminátor 1-2 sztárjai

Összeállításunkból megtudhatod, mi történt a '90-es évek óta Sarah Connorral és a kultuszmozi többi szereplőjével.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kyle Reese – Michael Biehn

Kyle küldetése a Terminátor első részében megmenteni a pusztulástól Sarah Connort, akinek születendő gyermeke az emberiség jövőjének záloga. A pozitív hős szerepére remek választás volt az akkor 28 éves Michael Biehn, aki kisportolt testével és modellfiús fizimiskájával azonnal rabul ejtette a szebbik nem szívét.
A többnyire rettenthetetlen katonák és magányos rendőrök megformálójaként feltűnő színésszel leginkább akciófilmekben és sci-fikben találkozhatunk.

Michael Biehn

Biehn nagy kedvence James Cameron rendezőnek, aki nem csak a Terminátorban, hanem A mélység titkában és az Alien-szériában is szerepeltette.
A ma 53 éves, és még mindig piszkosul jóképű színész két házasságot tudhat maga mögött, és négy fiú büszke apja. Ikerfiai, Devon és Taylor profi pókerjátékosok.

Sarah Connor – Linda Hamilton

A Terminátor 1-2 női főszereplője Sarah Connorként nyújtott alakításával megteremtette az akciófilmek harcos amazonjának prototípusát. A színésznő mindkét rész munkálatai előtt és alatt keményen edzett, ami meg is látszott tökéletesen kidolgozott izmain.Talán kevesen tudják, hogy van egy Leslie nevű ikernővére, aki többször helyettesítette dublőrként a veszélyes jelenetek forgatása során.

Mindenesetre, a Terminátor-széria után az 1956-os születésű színésznőt elkerülték az igazán jól hozó szerepek. Mostanság többnyire sorozatokban és B-kategóriás tévéfilmekben láthatjuk, ha azonban megtalálja egy jó karakterszerep, abban képes brillírozni - a 2006-os Álmaim élete című angol vígjátékban például egy leszbikus szomszédot alakít, remekül.

Linda Hamilton

Magánélete sem túl sikeres, első házassága Bruce Abbott színésszel - tőle született fia - Hamilton mániás depressziója és bipoláris zavara miatt bomlott fel.

Második férjétől, James Camerontól - tőle született lánya - pedig azért vált el, mert megcsalta az általa rendezett Titanic forgatásán Suzy Amis színésznővel. A problémás híresség saját bevallása szerint gyerekeinek köszönheti gyógyulását, az ő szeretetük segítette át a mélyponton. De, hogy a Terminátor révén mégis sokak kedvence maradt, azt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a hamarosan bemutatásra kerülő negyedik T-filmhez ismét felkérték a színésznőt - ezúttal a narrátor szerepkörére.

John Connor – Edward Furlong

Edward Furlong alig 14 esztendős volt, amikor a Terminátor 2–ben Sarah Connor tini fiaként elindult a hírnév felé vezető úton. Az ártatlan hamvasságot és lázadó dacot ellenállhatatlan bájjal ötvöző kamaszt ekkoriban a legígéretesebb tehetségek között tartották számon, az MTV meg is választotta a legjobb fiatal színésznek.

Olyan felejthetetlen kilencvenes évekbeli filmekben nyújtott lenyűgöző alakítást, mint például az Amerikai história X és A gyanú árnyékában, ám sajnos, mint oly sokakat, gyorsan megrészegítette a siker.

Edward Furlong

Az 1977-es születésű Furlong egyébként véletlenül csöppent a színészszakmába, a szereplőválogató stáb egy ifjúsági klubban bukkant rá. Hollywoodban aztán a fiatal híresség hamar levetkőzte a hamvas fiúcska imázsát. Drogok, alkohol, könnyű nőcskék és hangos balhék – semmi nem volt neki elég. 33 éves korára több elvonókúrát tudhat maga mögött, és a rendőrséggel is meggyűlt már a baja ittas vezetés miatt.

Az egyre hájasabb sztár mostanság csak jelentéktelen filmekben vagy tévésorozatokban - mint az itthon is vetített New York-i helyszínelők - bukkan fel. De legalább zűrös magánélete rendeződni látszik - felesége, Rachael Bella 2006-ban kisfiúval ajándékozta meg.

John barátja, Tim - Danny Cooksey

Danny Cooksey egész kicsi kora óta a show-biznisz világában él. Már gyerekként a Nickelodeon csatorna kedvence volt Axl Rose-ra emlékeztető vörös haja és mókás karaktere miatt, ami néhány filmszerephez is hozzásegítette. Így kapott lehetőséget a Terminátor 2-ben is, ahol az akkor 16 éves kamasz, John Connor barátját, Timet alakította. Sajnos ez nem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a nagy sztárok közé, ám életét így is rendkívül tevékenyen éli.

Danny Cooksey

Zenél, sorozatokban játszik, és olyan népszerű rajzfilmeket szinkronizál, mint a Hé, Arnold!. Emellett boldog családi életet él feleségével, Amberrel, és közös kislányukkal, Zoe-val.

T-1000 – Robert Patrick

A második rész gonosz Terminátorát, a higanyembernek is becézett figurát a film során keveset lehetett látni emberi alakban, hiszen állandóan változtatta formáját. Hol folyékony fémként szétfolyt a padlón, hol metálalkatrészekre hullott, miközben szünet nélkül aprította a népet, no, és persze üldözte a Connor családot.

A rideg, könyörtelen figurákat nagy átéléssel alakító 1958-ban született színész többek között az X-aktákból vagy A nyughatatlan című drámából lehet ismerős a közönségnek. De a kilencvenes években látható volt néhány mozifilmben is, mint például a Még drágább az életed, ahol természetesen ismét a gonosz oldalon állt - már ameddig élt. Az ötödik ikszen túl kicsit pocakos, ám még mindig fiatalos, koboldfülű Patrick ifjúkorában profi futballista volt, másik szenvedélye pedig a motorozás.

Robert Patrick

Az acélos szemű higanyember egyébként nős, feleségével, Barbara Patrick színésznővel két gyermeket nevelnek.

A Terminátor - Arnold Schwarzenegger

Ki gondolta volna 1984-ben, hogy a félig gép, félig ember halálosztót alig húsz év múlva komoly államférfiként láthatjuk viszont? Mindenki kedvenc Schwarzija szédületes karriert futott be: osztrák testépítőből lett hollywoodi akcióhős, majd egy váratlan fordulattal Kalifornia kormányzója.

A ma már 62 éves híresség, aki body builderként több alkalommal Mr. Olympia és Mr. Universe címet nyert, a Conan, a barbárral robbant be a filmiparba 1982-ben. Dagadó muszklijainak köszönhetően a különben kiváló komikusi vénával is rendelkező, levetkőzhetetlenül osztrák akcentusú színészt villámgyorsan betuszkolták az akcióhős-skatulyába, amit a Terminátor 1-2 tovább erősített, sőt, kultikus hőssé avatta. Nem véletlenül tartozik az egyik leggyakrabban hangoztatott filmes idézetek közé az I'll be back!, vagyis Visszatérek!

Arnold Schwarzenegger

Az első rész könyörtelen gyilkológépe a második felvonásban, Az ítélet napjában a jófiú szerepében tűnik fel, de ez sem akadályozza meg abban, hogy szitává lőjön minden útjába kerülő élőlényt, persze szigorúan önvédelmi céllal.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kalifornia 38. kormányzója persze a valóságban sokkal békésebb: 23 éve él boldog házasságban feleségével, Maria Shriverrel, a Kennedy klán leszármazottjával. Négy gyermekük van, és a hollywoodi átlagtól eltérően példamutató családi életet élnek.

Jó hír a rajongóknak! 2009. június 4-én kerül a hazai mozikba a Terminátor - Megváltás Christian Bale, Sam Worthington és Helena Bonham Carter főszereplésével.
Ezt is szeretjük