Megrendítő fotók! Sztárok nem sokkal a haláluk előtt

Legendás hírességek szívszorító utolsó fényképei. Akkor még senki nem tudta, hogy nem készülhet róluk több. Paparazzóképek és családi fotó.

Elvis Presley

A rock&roll királyáról 1977. augusztus 16-án, két perccel hajnali fél egy előtt készült az utolsó fénykép. Elvis Presley a fogorvosát látogatta meg aznap este, ezek után indult autójával gracelandi otthonába.


A kora reggeli órákban még elvégezte az utolsó simításokat turnéja kapcsán, a tervek szerint pedig este Portlandbe repült volna, mert másnap ott adott volna koncertet. Presley reggel 7 órakor lepihent, de néhány órával később a fürdőszobába ment egy könyvvel, hogy könnyítsen magán.

Akkori barátnője, Ginger Alden elaludt, és néhány órával később ő találta meg A Király eszméletlen holttestét a fürdő padlóján fekve. Alden azonnal hívta a mentőket, akik megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Az igazságügyi szakértő jelentése szerint Presley szívroham áldozata lett.

De miután rosszul lett, néhány métert még sikerült a földön csúszva megtennie, hogy segítséget kérjen. A mentők a Babtist Memorial Kórházba szállították. A halál beálltát hivatalosan délután fél 4-kor állapították meg.

A 42 éves megtört, kábítószerfüggő és elhízott énekes ekkor már csak árnyéka volt egykori önmagának, váratlan halála pedig az egész világot megrázta.

Freddie Mercury

A Freddie Mercuryról készült utolsó fényképet élettársa és szerelme, a fodrász Jim Hutton készítette Garden Lodge-i házuk kertjében 1991 tavaszán, melyen sok cicája közül az egyik kedvence, Oscar is vele volt. A Queen együttes kultikus frontembere 1987-ben lett HIV-pozitív. Mercury különleges énekhangja és energikus, szuggesztív előadásmódja évtizedeken keresztül rajongók millióit nyűgözte le mind a színpadon, mind az albumokon.


Ám hiába tagadta betegségét, és próbálta titokban tartani éveken keresztül, Mercury egyre ritkábbá váló közszereplései és az elmaradt Queen-turnék miatt egyre többen kezdtek gyanakodni. 1991 őszére az énekes megdöbbentően legyengült, csontsoványra fogyott, de - habár szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől - a stúdióban még befejezték az Innuendo című lemez felvételeit.

1991. november 22-én a halálos ágyán fekvő Mercury magához hívatta a Queen menedzserét, Jim Beach-et, és közösen fogalmazták meg azt a hivatalos bejelentést, amelyben először tájékoztatta a világot egészségügyi állapotáról. A közlemény november 23-án jelent meg a sajtóban, alig 24 órán belül pedig Mercury szervezete feladta a küzdelmet. 45 éves volt. A Queennel utoljára 1986. augusztus 9-én állt a színpadra Knebworth Parkban, ahol 300 ezer rajongó előtt zenéltek. Utolsó nyilvános megjelenésére egy 1990-es díjátadón került sor, ahol már szemmel láthatóan nagyon beteg és törékeny volt, szintúgy az utolsó megrendítő videoklip, a These Are The Days of Our Lives forgatásán.

Diana hercegnő

A megrendítő utolsó képen Dianából tulajdonképpen csak szőke hajkoronája látszik, amint az őket üldöző paparazzikat figyeli, míg a hátul mellette ülő kedvesének - Dodi al-Fayed - csak a válla és a füle látható a képen. 1997. augusztus 31-én egy autóbalesetben vesztette életét Diana hercegnő, akiért milliók rajongtak gyermeki szeretettel. A tragédia sokkolta a világot, nem kevésbé a halála előtt készült utolsó lesifotó.


Aznap nem sokkal hajnali fél egy előtt négyen indultak el a párizsi Ritz Hotelből, ám nem sokkal később a gépkocsi több mint 100 km/óra sebességgel az Alma-alagútban belerohant egy oszlopba. Az anyósülésen Diana egykori testőre, Trevor Rees-Jones ült, aki végül egyedüliként élte túl a balesetet, a gépkocsit pedig Henri Paul, a párizsi Ritz Hotel biztonsági igazgatója vezette. A képen jól látszik, hogy egyikük sem volt bekötve, a tragédiát pedig az okozta, hogy Paul ittasan ült a volán mögé – a hivatalos rendőrségi nyomozás végül ezt állapította meg.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rees-Jones és al-Fayed az ütközéskor azonnal életét vesztette, Diana hercegnő pedig néhány órával később, a kora hajnali órákban hunyt el. A mai napig sokakban erősen él a gyanú a különféle összeesküvés-elméletek kapcsán, melyek szerint a közkedvelt hercegnőt a királyi család a brit titkosszolgálattal közreműködve ölette meg, ezt azonban azóta sem támasztja alá semmilyen bizonyíték.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük