Megrendítő fotók! Sztárok nem sokkal a haláluk előtt
Legendás hírességek szívszorító utolsó fényképei. Akkor még senki nem tudta, hogy nem készülhet róluk több. Paparazzóképek és családi fotó.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elvis Presley

A rock&roll királyáról 1977. augusztus 16-án, két perccel hajnali fél egy előtt készült az utolsó fénykép. Elvis Presley a fogorvosát látogatta meg aznap este, ezek után indult autójával gracelandi otthonába.


A kora reggeli órákban még elvégezte az utolsó simításokat turnéja kapcsán, a tervek szerint pedig este Portlandbe repült volna, mert másnap ott adott volna koncertet. Presley reggel 7 órakor lepihent, de néhány órával később a fürdőszobába ment egy könyvvel, hogy könnyítsen magán.

Akkori barátnője, Ginger Alden elaludt, és néhány órával később ő találta meg A Király eszméletlen holttestét a fürdő padlóján fekve. Alden azonnal hívta a mentőket, akik megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Az igazságügyi szakértő jelentése szerint Presley szívroham áldozata lett.

De miután rosszul lett, néhány métert még sikerült a földön csúszva megtennie, hogy segítséget kérjen. A mentők a Babtist Memorial Kórházba szállították. A halál beálltát hivatalosan délután fél 4-kor állapították meg.

A 42 éves megtört, kábítószerfüggő és elhízott énekes ekkor már csak árnyéka volt egykori önmagának, váratlan halála pedig az egész világot megrázta.

Freddie Mercury

A Freddie Mercuryról készült utolsó fényképet élettársa és szerelme, a fodrász Jim Hutton készítette Garden Lodge-i házuk kertjében 1991 tavaszán, melyen sok cicája közül az egyik kedvence, Oscar is vele volt. A Queen együttes kultikus frontembere 1987-ben lett HIV-pozitív. Mercury különleges énekhangja és energikus, szuggesztív előadásmódja évtizedeken keresztül rajongók millióit nyűgözte le mind a színpadon, mind az albumokon.


Ám hiába tagadta betegségét, és próbálta titokban tartani éveken keresztül, Mercury egyre ritkábbá váló közszereplései és az elmaradt Queen-turnék miatt egyre többen kezdtek gyanakodni. 1991 őszére az énekes megdöbbentően legyengült, csontsoványra fogyott, de - habár szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől - a stúdióban még befejezték az Innuendo című lemez felvételeit.

1991. november 22-én a halálos ágyán fekvő Mercury magához hívatta a Queen menedzserét, Jim Beach-et, és közösen fogalmazták meg azt a hivatalos bejelentést, amelyben először tájékoztatta a világot egészségügyi állapotáról. A közlemény november 23-án jelent meg a sajtóban, alig 24 órán belül pedig Mercury szervezete feladta a küzdelmet. 45 éves volt. A Queennel utoljára 1986. augusztus 9-én állt a színpadra Knebworth Parkban, ahol 300 ezer rajongó előtt zenéltek. Utolsó nyilvános megjelenésére egy 1990-es díjátadón került sor, ahol már szemmel láthatóan nagyon beteg és törékeny volt, szintúgy az utolsó megrendítő videoklip, a These Are The Days of Our Lives forgatásán.

Diana hercegnő

A megrendítő utolsó képen Dianából tulajdonképpen csak szőke hajkoronája látszik, amint az őket üldöző paparazzikat figyeli, míg a hátul mellette ülő kedvesének - Dodi al-Fayed - csak a válla és a füle látható a képen. 1997. augusztus 31-én egy autóbalesetben vesztette életét Diana hercegnő, akiért milliók rajongtak gyermeki szeretettel. A tragédia sokkolta a világot, nem kevésbé a halála előtt készült utolsó lesifotó.


Aznap nem sokkal hajnali fél egy előtt négyen indultak el a párizsi Ritz Hotelből, ám nem sokkal később a gépkocsi több mint 100 km/óra sebességgel az Alma-alagútban belerohant egy oszlopba. Az anyósülésen Diana egykori testőre, Trevor Rees-Jones ült, aki végül egyedüliként élte túl a balesetet, a gépkocsit pedig Henri Paul, a párizsi Ritz Hotel biztonsági igazgatója vezette. A képen jól látszik, hogy egyikük sem volt bekötve, a tragédiát pedig az okozta, hogy Paul ittasan ült a volán mögé – a hivatalos rendőrségi nyomozás végül ezt állapította meg.

Rees-Jones és al-Fayed az ütközéskor azonnal életét vesztette, Diana hercegnő pedig néhány órával később, a kora hajnali órákban hunyt el. A mai napig sokakban erősen él a gyanú a különféle összeesküvés-elméletek kapcsán, melyek szerint a közkedvelt hercegnőt a királyi család a brit titkosszolgálattal közreműködve ölette meg, ezt azonban azóta sem támasztja alá semmilyen bizonyíték.

Ezt is szeretjük