Hollywood legszörnyűbb szemöldökei

Van, aki felvarratja, van, aki kiszedi, és van, aki hagyja szabadon burjánzani - válogatás a legcsúfabb sztárszemöldökökből.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Helena Bonham Carter

Ha dús, sőt, túlburjánzó szemöldökről esik szó Hollywoodban, Helena Bonham Carter méltó vetélytársa a mindenkori szemöldökkirálynőnek, Brooke Shieldsnek. A szemei fölött elterülő bozont csupán egyik jellemző kelléke az extrém külsejéről elhíresült színésznőnek.

Ennyi szőr egy férfinak is sok lenne

A 43 évesen is kislányosan bájos sztár törékeny termetével éles kontrasztot alkot a fején terpeszkedő, megzabolázhatatlan kóctömeg, mely súlyával mintha agyonnyomná a légies Helenát.

Tim Burton filmrendező lázadó múzsája látványosan elhanyagolja külsejét. Erről nem csak szénakazalszerű fürtjei, de az arcán található szőrszálak is tanúskodnak. Korábban mi is megmutattuk azokat a fotókat, melyeken ápolatlan, sárga fogait tárta ország-világ elé.

Ugyanezeken a képeken az is jól látszik, hogy az Oscar-díjas híresség csinos kis bajuszkát növesztett, ami egyáltalán nem illik egy valódi dívához. Nem csoda, hogy az egyébként csinos, ám bájait extrém külsőségek alá rejtő színésznőt sorra találják meg az olyan bizarr szerepek, mint a Sweeney Todd Mrs. Lowettje vagy a Harry Potter-széria Bellatrixe.

Daniel Day-Lewis

Szemöldök tekintetében Daniel Day-Lewis akár Helena Bonham Carter férfimegfelelője is lehetne.

Az 52 éves sztárt a filmszakma úgy ismeri, mint a legválogatósabb színészek egyikét, aki alaposan megfontolja, milyen moziban vállaljon szerepet. Hogy döntései milyen jók, azt remekül példázza, hogy, bár kevés alkalommal áll kamera elé, máris több Oscar-díjjal büszkélkedhet. Kétszer nyerte el az értékes aranyszobrocskát, legutóbb két éve, mégpedig a Vérző olajban nyújtott alakításáért.

Szemöldöke túlságosan meghatározza arckarakterét

Daniel Day-Lewis 1992-ben, Az utolsó mohikán rettenthetetlen - és nem mellékesen piszkosul jóképű - Sólyomszemeként rengeteg hölgyrajongót szerzett magának. Klasszikusan nemes vonásaival, magas homlokával és hullámos, hosszú hajával ekkor még harmonizált a férfias, dús szemöldök, ám a ráncosodó és kopaszodó színész túlburjánzó szőrzete ma már kevésbé nyújt vonzó látványt.

Marcia Cross

Ha valakit, akkor a született feleséget nem lehet azzal a váddal illetni, hogy nem fordít elegendő gondot szemöldökeire. Sőt, azt kell mondanunk, kicsit talán túlzásba is viszi az ápolásukat. A 47 éves színésznő szemei fölött mintha nem is szőrszálak nőnének, hanem egy műszaki rajzoló festett volna oda két mértani pontossággal megszerkesztett ívet. Marcia - két másfél éves ikerlány, Eden és Savannah büszke mamája - szemöldökei eredendően szépen íveltek, különlegességük pedig a sztár hajával egyező vörös árnyalatuk.

Akárcsak a mesebeli gonosz királynő

A csinos híresség azonban nem éri be ennyivel, csipesszel támad szőreire, és nem csak a felesleget húzkodja ki, hanem azt is, amit nem kellene. Az eredmény egy túlságosan vékony sáv, amit az erőteljes szemöldökceruza csak még mesterségesebbé tesz. Az éles szögben megtörő ív - ami sokak szerint arra enged következtetni, hogy Marcia felvarratta a szeme körüli bőrt - pedig néha egészen ijesztő, boszorkányos hatást kelt.

Christian Slater

Christian Slater épp csak betöltötte a negyvenedik életévét, de máris teljes elszántsággal küzd az öregedés látható jelei ellen. Az egykor vadítóan sármos színész arcát megviselték az intenzív ivással és drogozással töltött évek, ezért a plasztikai beavatkozást választotta, hogy mentse, ami még menthető. Talán azt gondolta, így két legyet üt egy csapásra, hiszen nemcsak a züllés nyomait tünteti el, de ifjúkori hamvasságát is visszaszerzi.

Christian Slater furcsán felcsúszott szemöldöke

Hogy a tükörbe nézve milyen érzés fogja el a kétgyermekes apát, azt nem tudni, az viszont biztos, hogy szétszabdalt és agyonbotoxozott vonásaiban még a legelszántabb hölgyrajongó is hiába keresi az egykori szívtiprót. Christian Slater bőre olyan fényes és feszes, mintha szétrepedéssel fenyegetne. Mégis szemöldöke a leginkább művi, amit a túlbuzgó sebészek csaknem a homloka közepéig felvarrtak. Az ember akaratlanul is elgondolkodik azon, vajon tud-e egyáltalán pislogni az örök ifjúságra áhítozó színész.

Gwen Stefani

Bár a szőke énekesnő divattervezőként is sikeres, néha azért ő is elkövet egy-két stílusbeli bakit. A No Doubt-os pályafutására jellemző deszkás punk külsőségeket maga mögött hagyva a negyven éves bombázó megjelenése ma klasszikusan nőies, mégis egyedi. Marilyn Monroe-t idéző homokszőke loknijaival és égővörösre rúzsozott ajkaival érdekes, ám vonzó kontrasztot alkot sötét színű, természettől fogva gyönyörűen ívelt szemöldöke.

A volt-nincs szemöldök

Nem csoda, hogy világszerte nagy meglepetést váltott ki, amikor a kétgyermekes anyuka egyszer csak szeme fölött alig látható, kiszőkített szőrszálakkal jelent meg. Sajnos azonban még neki sem áll jól minden divathóbort, a szemöldök nélküli Gwen egészen ijesztő látványt nyújtott. Szerencsére hamar rájött, hogy valami nem stimmel, és visszatért az eredeti színhez, ezzel pedig régi szépségét is visszanyerte.

Daniel Radcliffe

Mindenki kedvenc varázslótanonca már zsenge ifjúságában olyan dús, sötét szemöldökökkel büszkélkedhetett, amit érett férfiak is megirigyelhettek volna. A nagysikerű Harry Potter-széria sztárja mindössze 12 esztendős volt, amikor először vette kezébe a varázspálcát, ám szőrzete - legalábbis a szeme fölött - már ekkoriban is túlburjánzott.

Szemöldök ide, szemöldök oda, a fiatal nők így is bomlanak érte

A helyzet azóta csak fokozódott, és ki tudja, ha Daniel már húsz évesen ilyen macsósan szőrös fizimiskával dicsekedhet, vajon mi lesz vele később.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Persze a népes rajongótábort ez cseppet sem zavarja, hiszen Harry Potterként így is milliókat képes elvarázsolni.

OLVASD EL EZT IS!

  • christian bale
  • mickey rourke

2009 legmegdöbbentőbb átváltozásai

Ezt is szeretjük