Topmodellek smink nélkül - a kiábrándító valóság

Táskás szemek, pattanások, petyhüdt bőr, toka - így festenek smink és Photoshop nélkül a kifutók irigyelt sztárjai.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Natalia Vodianova

Az orosz szépség 2007-ben a világ hetedik legjobban fizetett modellje volt, ám azt nem sokan tudják róla, hogy fiatalkorában nagy szegénységben élt.


Natalia a nyizsnyij-novgorodi piac egy ócska gyümölcsös standjától valóságos Hamupipőkeként jutott el a Vogue címlapjára, illetve olyan divatházak kifutóira, mint a Chanel vagy a Marc Jacobs.

Ma ő az egyik legkeresettebb szupermodell, akinek különleges bájairól ódákat zengenek. Ám az alábbi fotók ékesen bizonyítják, különleges adottságok ide vagy oda, neki is szüksége van az ügyes kezű sminkesekre ahhoz, hogy a divatbemutatók elbűvölő tündérévé változzon.

A jobb oldali felvételen az egzotikus szépségű Natalia smink nélkül, elhanyagolt frizurával és egy nem túl előnyös, slampos pulcsiban látható. Burjánzó szemöldökével, karikás szemeivel és a szája feletti, herpeszre emlékeztető kiütéssel a körülrajongott modell jobban emlékeztet egy vizsgái miatt rettegő, kialvatlan iskoláslányra, mint a kifutók ünnepelt sztárjára.

Lisa Snowdon

Az angol topmodell és televíziós személyiség pályafutása során minden tőle telhetőt megtett, hogy beverekedje magát a legnagyobb sztárok közé.

Lisa soha nem habozott, ha kirakatba kellett tennie bikavadító bájait, ahogy ezt a róla megjelent számtalan bikinis, fehérneműs, félmeztelen vagy teljesen pucér fotó is bizonyítja.


Lisa soha nem habozott, ha kirakatba kellett tennie bikavadító bájait, ahogy ezt a róla megjelent számtalan bikinis, fehérneműs, félmeztelen vagy teljesen pucér fotó is bizonyítja. Igazán híressé mégsem igéző domborulatai tették, hanem öt évig tartó, se vele, se nélküle kapcsolata George Clooney-val. A nők bálványa azonban, mint kiderült, csak házimalacához ragaszkodott igazán, és szakításuk óta a bögyös Lisa egyre kijjebb szorul a reflektorfényből.

Ami a fenti fotót látva nem is csoda, hiszen a leleplező felvétel arról árulkodik, hogy a modell dögös kinézete nagyrészt a profi sminkeseknek és a jótékony Photoshopnak köszönhető. Smink nélkül a szexbomba egy lestrapált háziasszonyra emlékeztet, és retusálás hiányában jól látható az álla alatt gömbölyödő, formás kis toka is.

Miranda Kerr

A 26 éves szépséget a Victoria’s Secret dögös fehérneműiben domborítva ismerte meg a nagyvilág, és az ausztrál szirén azóta egyike a legkeresettebb fehérneműmodelleknek. Miranda pályafutása hazájában kezdődött, 13 évesen megnyert egy modellversenyt, ami fiatal kora miatt óriási felháborodást váltott ki.


A következő Elle Macphersonként emlegetett bombázó védjegyének számító, bájosan gödröcskés arcával és csábító idomaival a férfiak egyik kedvence, ám az árulkodó felvételek tanúsága szerint ő is leginkább sminkeseinek hálálkodhat.

A leleplező fotón ugyan nincs semmi különös probléma a leányzóval, de ugyanakkor semmi különleges sincs benne - tehát pont az, amit elvárnánk egy világhírű modelltől. Ennyi erővel akár a sarki bolti eladókisasszony is lehetne, annyira jellegtelen az arca.

Claudia Schiffer

A '90-es évek szupermodell-szentháromságának szőke angyala felett is eljár lassan az idő, aminek nyomai milliók által csodált arcán látszanak meg először. Claudia legendás karcsúsága és bombázó alakja még mindig a sztár fénykorát idézi, de egykor bájos pofijával nem volt ilyen kegyes a természet. A világhíres topmodell persze igyekszik minden eszközzel megállítani az idő múlását, így a botoxkezelésektől sem riad vissza. Ennek következtében hajdan szép és üde vonásai kezdenek egy merev plasztikbaba arcához hasonlítani.


Egy jó smink azonban még eltakarja a szarkalábakat és a kor egyéb árulkodó jeleit. Néha azonban Claudiát is sikerül lencsevégre kapni au naturelle, és ilyenkor fény derül a kiábrándító valóságra.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

A szépségével vagyonokat kereső sztár vakolat és számítógépes trükkök híján petyhüdt, szürkés arcbőrével, mélyülő ráncaival és fáradt, táskás szemeivel csak egy lestrapált anyukának látszik.

Ezt is szeretjük