Így néz ki a 4 legdögösebb szőke filmcsillag magyar hangja
Szinkronhangként a legdögösebb pasikat hódítják meg. De vajon miként festenek a valóságban?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A filmvilág csillagai között annyi az aranyhajú szépség, hogy számolni sem győzi az ember. Így hát nem egyszerű annak a színésznőnek a dolga, aki többre vágyik annál, minthogy a híres, szőke cicababák egyikeként tartsák számon. Persze akadnak szép számmal olyanok, akik tehetségükkel már régen kitörtek ebből a szerepből, és az igazi dívák sorába küzdötték fel magukat.

Nicole Kidman - tudod, ki szólaltatja meg magyarul?

A mozivászon és a képernyő szőke nagyasszonyainak nem könnyű megfelelő szinkronhangot találni, hiszen nevük kultikus filmekkel és legendás karakterekkel fonódik össze. Most kiderül, kik azok a hazai színésznők, kiknek hangján megszólalnak a leghíresebb filmes szőkék – magyarul.

Meg Ryan - magyar hangja Györgyi Anna

A Jászai-díjas színésznőnek a hangja is éppen olyan, mint az arca: barátságos, lágy, és valami megfoghatatlan kedvesség sugárzik belőle. Nem csoda, hogy leggyakrabban őt választják az egyik legbájosabb szőke sztár, Meg Ryan szinkronizálására.

Meg Ryan és Györgyi Anna (forrás: www.szinhaz.hu)

A 42 éves színművésznő 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ahonnan azonnal a Madách Színház társulatához szerződött.

Pályafutása során több színházban is megfordult, egyebek között a Bárkában, az Arany János Színházban, a Vidám Színpadon, sőt, a Bábszínházban is. Györgyi Anna sokoldalú és tehetséges művész, kinek munkásságát Jászai- és Déryné-díjjal is elismerték.

A meleg, lágy tónusú hanggal megáldott színésznő számtalan kultuszfilmben szinkronizálta Meg Ryant, többek között az Angyalok városában is. A filmben angyalt alakító Nicholas Cage szívét rabul ejtő bájos doktornő, Maggie Rice is az ő hangján szólalt meg, a romantikus mozik rajongóinak legnagyobb örömére.

Sarah Jessica Parker - magyar hangja Spilák Klára

Nincs az a sorozatrajongó hölgy, aki ne ismerné fel első hallásra Spilák Klára jellegzetes hangját.

Nem csoda, hiszen általa szólal meg magyarul az utóbbi évek egyik legsikeresebb tévésorozatának főhőse, Carrie Bradshaw. A Szex és New York vagány és szuperdivatos újságírónőjét Sarah Jessica Parker alakítja, akinek karakteréhez remekül illik a magyar színésznő markáns, ám mégis nőies hangja. Spilák Klára Carrie-hez hasonlóan igazi belevaló, modern nő, aki a színészkedés mellett sajtóreferensként is tevékenykedik, sőt, a műsorvezetést is kipróbálta.

Sarah Jessica Parker és Spilák Klára (forrás: www.blogol.hu)

Bár a színésznő leghíresebb szinkronizálása kétségkívül a Szex és New Yorkhoz kötődik, számos más sorozatban is hallhatjuk tőle a modern, céltudatos és kellő öniróniával rendelkező nő jellemző tónusait. Így például a 24 második évadjában Jack Bauer partnereként, a Kés alatt női főszereplőjeként vagy a Miami helyszínelőkben.

Kate Winslet - magyar hangja Major Melinda

A dögös, vörös lánynak nemcsak a hangja, az arca is ismerős lehet a filmbarátoknak, hiszen az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar mozijában, az Állítsátok meg Terézanyut!-ban ő játszotta Pirkóvikit. A 35 éves színésznő nemcsak a filmvásznon, a színpadon is keresett művész, akivel a közönség leggyakrabban a Madách Színház előadásain találkozhatott az utóbbi években.

Kate Winslet és Major Melinda (forras: www.nemzetiszinhaz.hu)

A színésznő a mozivilág szőke dívái közül Kate Winsletnek kölcsönzi kellemes, telt és nőies orgánumát. A Titanic hősnője napjaink egyik legsokoldalúbb színésznője, így szinkronizálása sem egyszerű feladat. Major Melinda mindenesetre nagyszerű választásnak bizonyult. Legyen szó üde csacsogásról, rafinált csábításról vagy drámai dialógusról, az ő hangján valóban hitelesen szólal meg a sztár.

Nicole Kidman - magyar hangja Pápai Erika

Pápai Erika maga is igazi díva, nem csoda hát, hogy Hollywood számos nagyasszonyának kölcsönzi a hangját. Eva Longoriát is Jennifer Lopezt is több alkalommal szólaltatta már meg, de a közönség mégis leginkább Nicole Kidmannel azonosítja.

Nicole Kidman és Pápai Erika (forrás: www.prokultura.hu)

A Jászai-díjjal kitüntetett ötven éves művésznőnek nemcsak a rekedtes, ám mégis nőiesen üde beszédhangja kellemes, énektudása is figyelemreméltó. 1986 óta a Vígszínház egyik legnépszerűbb művésze, akit számos operettben és musicalben láthatott-hallhatott a közönség.

Pápai Erika régóta szinkronizálja már Nicole Kidmant - az ausztrál szirén pályafutása kezdetén forgatott Bangkok Hilton című sorozatban is ő volt a magyar hangja. Azóta olyan nagyszabású filmekben kölcsönözte hangját a szőke dívának, mint a Hideghegy vagy az Ausztrália.

Ezt is szeretjük