Fotók! Így néznek ki a legszexisebb tévés dokik szinkronhangjai

Egy sármos orvos búgó hanggal elbűvöli a hölgyeket. Nézzük, kik szólaltatják meg magyarul őket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legutóbb szemrevételeztük a legdögösebb tévés doktornőket és szinkronhangjaikat, most pedig az urakon a sor! Legyen az egy kölyökképű rezidens, szoknyapecér plasztikai sebész vagy különc diagnoszta, az orvoskarakterek hálás szerepek egy színésznek, mivel csak úgy vonzzák a hölgyek tekintetét!

Minden idők legszexisebb színészei

Nézegess képeket!

Elolvasom

A száraz kórtörténet vagy a latin szavaktól hemzsegő diagnózis önmagában nem túl vonzó, legyen akármilyen izgalmas egy sorozat legújabb epizódja. Ha viszont mindezt egy jóképű főorvos adja elő, már nem nyúlunk olyan könnyen a távirányító után.

Az orvossorozatok fehér köpenyes sármőrjeinek elég csak feltűnniük a képernyőn, már bársonyos szinkronhangjuktól gyorsabban vernek a női szívek. Nem véletlen, hisz a legszexisebb tévés dokiknak rendre a leggyönyörűbb orgánumú magyar színészek kölcsönzik hangjukat. Nézzük csak meg tüzetesebben, kik is ők!

Dr. Derek Shepherd, Grace klinika - Rajkai Zoltán

A Patrick Dempsey játszotta Dr. Derek Shepherd idegsebész valószínűleg A Grace klinika legfőbb vonzereje a női nézők számára. A McDreamynek becézett álompasi hangja sem lehet átlagos, a szinkronszínésznek a magabiztos csábítótól a két nő között őrlődő, érzékeny hősszerelmesig sok mindent ki kell tudnia fejezni orgánumával.

Rajkai Zoltánra nem lehet panaszunk, még a száraz szöveget is olyan bársonyos búgással adja elő, hogy naphosszat elhallgatnánk. Kellemes hangját negyvennél is több sorozatban hallhattuk, és meglepően sok közöttük a vonzó karakter, ő magyarította többek között Matthew Foxot A hetedik érzékben, Bradley Coopert az Aliasban vagy a Ments meg! szexis tűzoltóját, a Garrityt játszó Steven Pasqualét.

Patrick Dempsey és Rajkai Zoltán (Kép forrása: www.jegy.hu)

A negyven éves, budapesti színész a Színművészeti után a Katona József Színház társulatához szerződött, melynek 1993 óta állandó tagja. A sokoldalú előadó mögött mára színházi szerepek sora áll, az idei szezonban is nyolc darabban látható, többek között a Barbárok című Gorkij-drámában, az Ivanovban vagy A vadkacsában.

Arca sokaknak még korábbról, az Angyalbőrben című magyar sorozatból lehet ismerős, melyben Édert játszotta. Filmkarrierje nem állt meg ezzel, azóta már számos mozit forgatott - Presszó, Közellenség, Nyócker -, és a mozikban most is forog az Utolsó idők című filmdráma, melyben Rajkai egy befektetőt játszik.

Dr. J.D. Dorian, Dokik - Zámbori Soma

A Zack Braff által alakított csetlő-botló, idétlen rezidens elsőre nem tűnik szexisnek, de aztán hamar kiderül, hogy van valami nagyon vonzó ebben az életvidám és kisfiús karakterben. Az ártatlan tekintete miatt Bambinak is becézett J.D. a kórházi élet humoros, burleszkbe illő oldalát képviseli, így magyar hangjának is egy jó humorú színészt választottak. Zámbori Soma saját bevallása szerint a Dokik magyar verziója a szinkronnak és a jól előadott poénoknak köszönhetően még viccesebb is, mint az eredeti.

Harminc éves kora ellenére a színész sokat és sokfélét szinkronizál, a könnyed és a komoly műfajban egyaránt otthonosan mozog. Előbbire példa Alex, a zebra a Madagaszkárból és Shawn Spencer a Psych - Dilis detektívekből, utóbbira pedig Morgan ügynök a Gyilkos elmékből vagy Syler a Hősökből.

Zach Braff és Zámbori Soma (Kép forrása: www.theater.hu)

Kevesen tudják, hogy Zámbori korábban szép sikereket ért el öttusázóként, és csak egy sérülés után fordult a színészi pálya felé. A sporttól azonban máig nem szakadt el, szenvedélye a lovaglás és a vitorlázás, ráadásul ő a Sport 1 és 2 csatornák hivatalos hangja is.

A színész kilenc éve a Budapesti Kamaraszínház tagja, ahol jelenleg is két darabban játszik - Galócza, A szegény hekus esete a papagájjal -, de idén Baján is vendégszerepel a Kaviár és lencse című vígjátékkal.

Dr. Jack Shephard, Lost - Debreczeny Csaba

Egy repülőkatasztrófa maroknyi túlélőjének mi is jöhetne jobban egy titokzatos szigeten, mint egy férfiasan rátermett, jóképű sebész. A Lost című sorozat sztárját, a Matthew Fox alakította Jacket megbízható jófiúnak ismertük meg, de ahogy keményedtek a körülmények, belőle is előjött a sötétebbik énje.

A rendszeres nézők talán emlékeznek is rá, hogy a karakter nem ezzel a hanggal indult, Debreczeny Csaba csak a második évad közepétől vette át a szívtipró szinkronizálását Széles Lászlótól. A kezdeti hőbörgés után persze mára a rajongók annyira megszerették Jack új, simogatóan megnyugtató hangját, hogy mással el sem tudnák képzelni.

Matthew Fox és Debreczeny Csaba (Kép forrása: www.kepugynok.hu)

A 38 éves Debreczeny a diploma után előbb a Katona József Színházhoz, majd a Radnóti társulatához csatlakozott. 2004 óta a Madách Színház tagja, de az Örkény István Színházban is gyakran fellép. Jelenleg is öt futó színdarabban játszik, többek között az Apátlanul, valamint a Homburg herceg című drámákban. A színházi munka mellett csak ritkán szinkronizál, mostanában csak a szexis Shephard doktornak és a Futballista-feleségek Kyle-jának adja hangját.

Arca egyébként a vászonról is ismerős lehet, legutóbb az Üvegtigrisben és a Hídemberben szerepelt. Érdekesség, hogy a színész maga is játszott már orvost, a Jóban rosszban című sorozat szoknyapecér Kardos doktorát. A nők által körülrajongott Debreczenyről kevesen tudják, hogy nem csupán beszédhangja, énekhangja is jó - a Madách musicaljéban, a Chicagóban ezt be is bizonyítja.

Dr. Gregory House, Dr. House - Kulka János

Ha belegondolunk, egy emberkerülő, arrogáns orvosban nincsen semmi vonzó, mégis sokan rajonganak a Hugh Laurie által mesterien megformált, zseniális diagnosztáért. A karakter összetettségének köszönhetően a morgós doki mindig szolgál valami meglepetéssel.

Dr. House izgalmas eseteit és frappáns megjegyzéseit - Szakácsi Sándor halála után - pedig a nem kevésbé remek színész, Kulka János tolmácsolásában követhetjük nyomon hétről hétre. Új szinkronhangként nem volt könnyű dolga a kész karakterrel és a népszerű előddel, de a fanyalgókat hamar meggyőzte alakításával, hangja pedig mára szinte összenőtt a cinikus zsenivel.

Hugh Laurie és Kulka János (Kép forrása: www.szinhaz.hu)

Az 51 éves szegedi születésű művész a főiskola elvégzése után Pécsett, majd Kaposváron játszott, 2003 óta pedig a Nemzeti Színház társulatának meghatározó tagja. Maga is játszott már orvost - nem is egyszer -, anno még a Szomszédok Mágenheim doktoraként szerzett rajongótábort, legutóbbi filmjében, a Kaméleonban pedig egy sebészt alakít.

Arcát pár éve ismét heti rendszerességgel láthatjuk a képernyőn, az m1-en futó Életképek című teleregényben. A Kossuth-díjas színész az idei színházi szezonban a Nemzetiben, a Radnótiban, a Tháliában és a Művészetek Palotájában is fellép, legfrissebb darabja az Ármány és szerelem című Schiller-dráma, melyben Von Walter minisztert formálja meg.

Dr. Mark Sloan, Grace klinika - Szabó Sipos Barnabás

A Grace klinika bővelkedik szívtiprókban, közülük is a legnagyobb szoknyapecér az Eric Dane játszotta Sloan doktor, aki több időt tölt csinos kolléganői hajkurászásával, mint sebészként a műtőben. Tapasztalt hangot választottak a híres sármőr szinkronjának, Szabó Sipos Barnabás számtalan tévés orvosnak kölcsönözte már csodás, mély hangját.

A 47 éves színész magyarította ugyanis Ross doktort a Vészhelyzetben, Selmeczi Roland halála után Wilson doktort a Dr. House-ban, sőt, a Valami Amerikában maga is orvost játszott. Az 1987-ben diplomázott művész a győri színpad egyik legkedveltebb színésze, de arca nem csak a számtalan színdarabból, de a tévéből - Barátok közt, Tűzvonalban, És a nyolcadik napon - is ismerős lehet.

Eric Dane és Szabó Sipos Barnabás(Kép forrása:www.tisztahangok.worldpress.hu)

Sőt, még a rajzfilmimádóknak is azonnal beugrik róla Manny, a Jégkorszak mamutja, illetve Tummy, a gumimaci, akiknek szintén ő kölcsönözte hangját.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A háromgyermekes apuka nem csak színészként, de festőként is elismert, eredetileg ugyanis képzőművésznek készült. A szexis hangú színészt mostanában a Portugálban és a Pinokkió című gyerekdarabban láthatjuk a Győri Nemzetiben.

OLVASD EL EZT IS!

  • kulka jános
  • szabó sipos barnabás

Így néznek ki a Dr. House sorozat szinkronhangjai

Ezt is szeretjük