3 örök bombanő, túl a 60. születésnapon

Ki mondta, hogy a szépség csak a fiatalok kiváltsága? Íme, 3 koros világsztár, aki bizonyítja ennek ellenkezőjét.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jónőség nem feltétlenül jelent egyet a fiatalsággal – sőt, igazából idősebb korban válik nyilvánvalóvá, ki az, aki csak zsenge éveinek köszönheti férfirajongóit, és ki az, akinek sugárzó nőiessége valahonnan mélyen, belülről fakad.


A most következő három színésznő ezen utóbbira példa, csillaguk immáron több évtizede töretlen fénnyel ragyogja be a filmvilág egét.

Catherine Deneuve

A párizsi születésű színésznő nemrég töltötte be a 65. életévét. A jégkirálynőnek becézett Deneuve több mint fél évszázados pályafutása alatt az európai és az amerikai filmgyártás krémjével dolgozott együtt. A Cherbourg-i esernyők, az Iszonyat, a Zsaru, Az utolsó metró, az Indokína, vagy legújabban a Kék papagáj szereplőjeként újra és újra bizonyította, színész szüleitől megörökölte a tehetségüket is. A szőke szépség énekelni is remekül tud.

1981-ben albumot adott ki Serge Gainsbourg dalaival, ezenkívül többször is vállalkozott duettre a kor nagy sztárjaival, 1980-ban például Gerald Depardieu-vel, 1995-ben pedig a füstös hangú Joe Cockerrel. Az anyanyelvén kívül olaszul, angolul és németül is beszélő művésznő az UNESCO jószolgálati nagyköveteként próbál tenni a gyermekekért.

Az évek során hírességek sora fordult meg az ágyában – karrierje kezdetén Roger Vadimmal élt együtt, szerelmük gyümölcse a ma már 45 éves Christian Vadim színész. Marcello Mastroianni a hetvenes években volt a társa, tőle született gyermeke, Chiara Mastroianni 36 éves, és ő is anyja nyomdokaiba lépett.

Raquel Welch

Még mindig igazi szexbombaként emlegetik a ma már 68 éves színésznőt, pedig már régóta nem halmozzák el szexi szerepekkel az álomgyárban.


Persze nem volt ez mindig így: a Jo Raquel Tejada néven anyakönyvezett leányzó ifjú korától kezdve sorra nyerte a szépségversenyeket, és 19 évesen hozzá is ment gyermekkori szerelméhez, James Welch-hez, akinek egy fiút és egy lányt szült. Bár öt évvel később elváltak, a nevét megtartotta, és immáron Raquel Welch-ként próbált hírnévre szert tenni Hollywoodban.

Nem is ment ez olyan nehezen, eleinte modellként helyezkedett el, majd a filmszerepek is megtalálták. Köszönhetően az olyan moziknak, mint a Tündéri nők, a Világ legősibb mestersége vagy az 1973-as Három testőr kalandfilmek. A hatvanas években mindenki odavolt szexuális kisugárzásáért. Tették mindezt annak ellenére, hogy a sztár sosem volt hajlandó meztelenül mutatkozni a vásznon.

Néhány bukás után filmes karrierje a hetvenes évek vége felé megbicsaklott, ám szerencséjére éppen akkoriban kezdett tombolni a Jane Fonda által népszerűsített aerobik-láz, így a Welch által kiadott tornavideókat is sokan vásárolták. A nyolcvanas években többnyire Las Vegas mulatóiban lépett fel, majd 1990 után több epizódszereppel is megtalálták, de ezek nem jelentettek túl nagy szakmai kihívást neki.

Összesen négyszer ment férjhez, legutóbb 1999-ben, a nálánál 15 évvel ifjabb Richard Palmernek nyújtotta kezét, de a hírek szerint már vele sem él egy fedél alatt.

Dyan Cannon

Hihetetlen, de igaz: a loboncos hajú színésznő tavaly betöltötte a hetvenedik életévét. Szerencsére éltes kora nem zavarja abban, hogy fülig érjen a szája, bármilyen hivatalos rendezvényen jelenik is meg. Az sem zavarja, ha látják, amint teli torokkal szurkol a Los Angeles Lakers kosárlabda-csapatának valamelyik mérkőzésen.

Olyannyira kitartó rajongója a csapatnak, hogy a második legnagyobb sztárszurkoló - Jack Nicholson után - címet is ráragasztották. Cannont kétszer is jelölték Oscarra: először 1968-ban, a Bob és Carol és Ted és Alice című filmben nyújtott alakításáért, majd tíz évvel később az Ép testben épp, hogy élek vígjátéki szerepéért.


Nálunk főképp az 1997-2002 között forgatott ügyvédsorozat, az Ally McBeal tette ismertté, ahol egy vonzó bírónőt alakított. Ám pályafutása során nemcsak színésznőként, de íróként, rendezőként és producerként is tevékenykedett már.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ami a magánéletét illeti, mindkét férjétől elvált, 1965-től 1968-ig a legendás szívtipró, Cary Grant – sorrendben negyedik – neje volt, 1985-től, hat éven át pedig Stanley Fimberg ingatlanmogul volt élettársa.

OLVASD EL EZT IS!

  • julie christie
  • olivia newton-john

3 kortalan sztárbombázó 60 fölött

Ezt is szeretjük