A 3 legszexibb színésznő 55 fölött - meztelenül!

Pikáns fotók

A három szépséges sztár már fiatalon is szívesen megszabadult ruhájától, és ezt a szokását éretten is megtartotta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Helen Mirren - 57 évesen vetkőzött meztelenre

Évek óta, ha a nyomtatott és online magazinok arra kérik az olvasókat, szavazzák meg, kit tartanak a legszexisebb ötven fölötti sztárnak, Helen Mirren rendre ott tündököl az első tíz helyezett között. Való igaz, az 1945-ös születésű Iljena Vasziljevna Mironov - merthogy ez az eredeti neve - ugyan idén betölti a 64. életévét, de szexisebb, mint valaha. 


A szőkeség a legjobb angol színiiskolákban tanulhatott, majd előbb a színpadon, aztán a filmvásznon is a legnagyobb brit csillagok sorába került. Szakmai hozzáértését számos BAFTA-, Golden Globe-, Emmy-, no és Oscar-díjjal jutalmazták - ez utóbbit 2007-ben, A királynőben nyújtott briliáns alakításáért vehette át.

A színésznő változatos pályafutása során a legkülönfélébb szerepekben állta meg a helyét - nemes tartása miatt nem egyszer játszott uralkodót, így volt a György király című film Charlotte királynéja, az I. Erzsébet című sorozat címszereplője vagy II. Erzsébet a már említett Királynőben.

Ugyanakkor a pikánsabb jelenetektől sem futamodott meg: 1979-ben például a szoftpornónak titulált Caligulában minden báját meg merte mutatni, de a jelek szerint manapság sem szégyelli immáron érett, bár kétségkívül remek testét.

2002-ben, azaz 57 évesen a Tavasz Rómában című tévédráma kiöregedett hollywoodi szépségének bőrébe bújva volt bátorsága teljesen lemeztelenedni - lelkileg és testileg is. Egy évvel később pedig, a Felül semmiben immár vígjátéki környezetben vált meg ruháitól.

Mirren viszonylag későn, 1997-ben ment férjhez Taylor Hackford rendezőhöz, akivel még 1986-ban, a Halálbalett forgatásán ismerkedett össze. Gyermekre azonban sosem vágyott, azt vallja, az anyaság nem neki való.

Susan Sarandon - 62 évesen pin-up lányként pózolt

Elnyúlva a padlón, csupán egy vörös tollboa kacér takarásában mutatta meg szinte mindenét az Oscar-díjas Susan Sarandon, aki Timothy White kedvéért, a Hollywood Pin-Ups album számára tavaly, 62 évesen vállalta a pajzán pózolást.


A kimondottan fiatalos külsejű színésznő 23 másik sztárral - egyebek között Kate Hudson és Cindy Crawford - egyetemben tett eleget a felkérésnek, ám kétségkívül ő volt a legidősebb és a legdögösebb mind közül. Bár Sarandon nem most először állt a fotográfus lencséje elé, hiszen már több mint húsz éves közös múltra tekintenek vissza, talán nem véletlen, hogy éppen rá esett a választás.

A vörös démon ugyanis még a sokadik ikszen túl is igazi buja dög, aki háromgyermekes anyaként is képes a férfiakat az ujja köré csavarni. És az már csak hab a tortán, hogy fergeteges alakításokkal gazdagította a filmtörténelmet.

Már az 1975-ös Rocky Horror Picture Show-ban megcsodálhatták a nézők fehérneműre vetkőzve, majd négy évvel később szinte mindenét megmutatta a botrányos Pretty Babyben, mint utcalány. Később pedig Az éhségben a francia jégkirálynővel, Catherine Deneuve-vel bonyolódott forró leszbikus kalandba. Az Oscart azonban egy merőben más szerepéért gyűjtötte be: a Ments meg, Uram! című drámában ugyanis apácát játszott.

 

Nálánál 12 évvel fiatalabb párjával, a színész-rendező Tim Robbins-szal több mint húsz éve élnek együtt, és nevelgetik két közös, továbbá egy korábbi kapcsolatából származó gyermekét. És még arra is jut ideje, hogy tüntessen, szervezkedjen, és hallassa a hangját azok érdekében, akikért és amiért úgy véli, érdemes küzdeni - legyenek azok afrikai éhezők, homoszexuálisok vagy éppen az iraki háború beszüntetése.

Catherine Deneuve - 56 évesen fürdőzött pucéran

Az 1943-ban született francia szépség több mint fél évszázados pályafutása alatt az európai és az amerikai filmgyártás krémjével dolgozott együtt, habár sosem akart a hollywoodi sztárok közé tartozni.


13 évesen kapta első aprócska szerepét, majd az 1964-es Cherbourg-i esernyők romantikus szerepében figyeltek fel a bájos ifjú hölgyre, innentől pedig elhalmozták szerepekkel. 

A Polanski rendezte Iszonyat című thrillerben vagy éppen A nap szépe című 1967-es Bunuel-drámában nyújtott alakításai egyaránt elismertté tették a filmgyártásban, és egyúttal ezeknek a moziknak köszönhette, hogy ráragasztották a jégkirálynő jelzőt. Annak ellenére, hogy utóbbi alkotásban, bár frigid asszonyt játszott, néhány igencsak pikáns fantáziajelenetben meztelen idomait is megmutatta a kamerának.

A számos díjjal jutalmazott legenda mostanában sem gondolkodik sem a visszavonuláson, sem vonzó testének takargatásán: 1999-ben például az akkor 56 éves sztár a Pola X című dráma kedvéért mártózott meg a nézők szeme láttára egy kád vízben - természetesen ruhátlanul.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ami a karriert illeti, az utóbbi években mutatták be hazánkban Kék papagáj című drámáját, ezenfelül a Louis Vuitton divatmárka arca, és az UNESCO is jószolgálati nagykövetének választotta. A mozgalmas magánéletű szépség két gyermeket szült az évek során - Christiant Roger Vadimtól, Chiarát pedig Marcello Mastroiannitól.

Ezt is szeretjük