5 őrülten vonzó magyar sztármami 50 fölött

Hazánkban is vannak bombázó anyukák, akik ötvenen túl hódítanak korukat meghazudtoló alakjukkal és friss lendületükkel.

Néhány híresen szexi külföldi sztármamit elnézve el nem hinnénk, hogy a többgyerekes, elfoglalt művésznők - mint Madonna vagy Michelle Pfeiffer - már az ötödik ikszet tapossák. Valahányszor reflektorfénybe kerülnek, korukat meghazudtoló alakkal és vitalitással nyűgözik le a közönséget. Bármennyi is a külső segítség, a titkos és méregdrága csodaszer, ötvenen felül egy nőre nem sok jó vár a szépség és fiatalság megszállottságában élő hollywoodi álomgyárban. Ha jóval kisebb léptékben is, de itthoni kedvenceinkre is igaz ez a tendencia.

A kirakatban élő magyar hírességek ugyanúgy igyekeznek megőrizni szépségüket, mint külföldi társaik. Mindenki másra esküszik - valaki szerint az anyaság megszépít, mások szerint a szakmai siker a hajtóerő -, egyben azonban mind egyetértenek: az ötödik ikszen túl a szépségért bizony tenni kell.
Nem is kellett olyan sokat keresgélni, hogy itthon is ráleljünk a legszexisebb ötvenes anyukákra, akiknek bombaformájukon kívül legszimpatikusabb tulajdonságuk az a pozitív szemlélet, ahogy korukhoz és az évekkel együtt járó ráncokhoz állnak. Íme, öt káprázatosan vonzó magyar sztármami, akire csemetéi is csak büszkék lehetnek!

Nyertes Zsuzsa

A mindig karcsú Nyertes Zsuzsa szerencsésnek mondhatja magát, örök szőkesége és irigylésre méltó vitalitása miatt éveket letagadhatna. A színésznő hisz benne, hogy az anyaság megszépít és konzervál - ő maga egy 17 éves nagylány, Zsuzsó büszke anyukája. Művészként kislányos alkata és szépsége miatt sokáig naivákat játszott, de idővel a komolyabb szerepek is megtalálták.

Nyertes Zsuzsa egy tinédzser lány, a 17 éves Zsuzsó büszke anyukája
(Képek: Europress, sajtoklub.tv)

A színpadon kívül verseket ír, és szépségszalont vezet. Sokat ad a külsejére, tartja súlyát, de ráncait se szégyelli, ötvenedik születésnapját is vidáman, nagy partival ünnepelte.

A színésznő egyébként nehéz évet tudhat maga mögött, elvesztette legkedvesebb barátnőjét, ráadásul szakmai és üzleti nehézségek sorával kellett szembenéznie. Az 51 éves sztármami azonban igazi küzdő, januárra pénzügyeit és magánéleti problémáit is sikerült rendeznie. Állandó színházában, a Centrálban három darabja fut párhuzamosan, de a Belvárosi Színházban és a Tivoliban is fellép. Képernyőn is feltűnik, legutóbb az RTL Klub Vacsoracsatájában bizonyította főzőtudományát.

Ábrahám Edit

Az 53 éves Ábrahám Edit mindennapos vendég az otthonokban, a Barátok köztBerényi Klaudiájaként egy ország ismeri és szereti. Bár az utóbbi időben csak prózai szerepben láthattuk, valójában nagyon jó hangú énekes-színésznő - erről legutóbb a Csillag születik decemberi döntőjében adott tanúbizonyságot, egy rövid vendégszereplés erejéig.

Edit a színpadon kívül boldog feleség és anya, az üzletember Horvai Mátyással kötött második házasságával, ahogy ő mondja, révbe ért.

Ábrahám Edit fiával, Péterrel (Képek: sajtoklub.tv, Europress)

Fia, a 25 éves Péter még előző férjétől, Andorai Péter színésztől született. Edit sokarcú színésznő, illetve vérbeli nő, aki minden fellépésével - különösen Szombat esti lázbeli produkcióival - bizonyította és bizonyítja, hogy a csáberő nem korfüggő. A színésznő egyébként nem maximalista, odafigyel ugyan a testére, őrzi szépségét, de nem akar húszévesnek látszani.
Bombasztikus formáját a tudatos életmódnak, nem a botoxnak köszönheti. Elnézve őt, a módszer minden kétséget kizáróan működik.

Papadimitriu Athina

A görög származású színésznő, Papadimitriu Athina még 55 évesen is feltűnő jelenség, nagy barna szemei, hullámos hajkoronája és tüzes temperamentuma mit sem változott az évek során. Pályája során színpadon és tévéfilmekben, zenés és prózai szerepekben egyaránt láthattuk. Az Operettszínház művésznője korábban a Szomszédokból ismert Trokán Péter színész felesége volt - 13 évvel ezelőtti válásuk nagy vihart kavart -, házasságuk gyümölcse két lány, Anna és Nóra, akik azóta maguk is a színészi pályára léptek. Athina - bár a színpad a lételeme - valójában sosem volt a csillogó nagyváros megszállottja.

Papadimitriu Athina a három szépséges lánya közül kettővel: Trokán Nórával és Annával (Kép: Europress)

Ezért is döntött úgy, hogy akkori társával vidéken kezd új életet. A mai napig igazi, dolgos gazdasszonyként él, két nagylánya mellett egy harmadik lányt is nevel - a 11 éves Réka is édesanyja déli szépségét örökölte. A sztármami sajnos a szerelemben nem ilyen szerencsés, orvos párjával, Gáborral 13 év után nemrég szakítottak. A szenvedélyes énekes-színésznő a dráma után úgy tűnik, mostanra talált magára igazán. Friss lendületének első bizonyítéka Végtelen érintés című új albuma.

Udvaros Dorottya

Az egyik legkedveltebb magyar színésznő, Udvaros Dorottya szintén nem panaszkodhat a génjeire. A mindennapokban és a színpadon is elképesztő energiákat tud mozgósítani, nehéz elhinni, hogy tavaly már az 55. életévét is betöltötte. Saját bevallása szerint is elég strapabíró alkat, de szakmája miatt is külön odafigyel teste fittségére. Késő este már nem eszik nagy vacsorákat, és tornázni is eljár, ha csak teheti. Tavasztól futással edzi magát, melyet keserves, de hatékony sportnak tart. A szabad levegő, a természet közelsége egyébként is mindig feltölti. A Kossuth-díjas színésznő anyaként egy 23 éves, egyetemista nagyfiúval büszkélkedhet.

Udvaros Dorottya fiával, Mátéval (Képek: klubhalo.hu, kepugynok.hu)

A gyönyörű sztármami a közelmúltbeli szakításig a szintén színművész Széles Lászlóval élt együtt. A még mindig csinos színésznő egyébként színpadi munkáit tekintve fáradhatatlan, a Nemzetiben például nyolc futó színdarabban is játszik - melyek közül a legfrissebb az Atália című Racine-darab -, de a Thália közönsége is láthatja az Abigél Horn Micijének szerepében.

Pataki Ági

Az egykori modell, Pataki Ági 17 éves korában vált egy csapásra híressé a Fabulon arcaként, és húsz évig hűséges is maradt a márkához és a szakmához. Kiegyensúlyozott, harmonikus megjelenésével mindig is egy elérhető szépségideált képviselt, soha nem a szélsőséget. Ötvenen túl is sikeres, mivel okos nőként időben rájött, hogy a divatszakmából bizony korán kiöregszik az ember. A modellkarrier végével butikot nyitott, majd filmproducerként bizonyított. Komoly üzletasszony, boldog feleség és büszke anya. Két sikertelen házasság után volt bátorsága újra oltár elé állni, és úgy tűnik, érdemes is volt, mivel jelenlegi producer férjében, Kovács Gáborban valódi párra talált.

Pataki Ági harmadik férje oldalán találta meg a boldogságot (Képek: filmkultura.hu, Europress)

Ad a megjelenésére, de nem a szikében, hanem az egészséges ételekben és a sportban hisz. Nem tagadja, ötvenen túl a csinosságnak már keserves ára van.

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tökéletes modelltest ide vagy oda, azon ritka kivételek egyike, akik sosem engedték, hogy meztelenül fotózzák őket. Az 58 évesen is vonzó sztármaminak egy fia van, István, akit anyaként szintén az egészséges életmód felé terelget.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük