Eltorzult testű szupersztárok
Hírességek, akiket tönkretett az edzés. Hatalmas muszklik és kidagadó erek – hogyan lesz egy szexi színésznőből kigyúrt testépítő?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hollywoodi dívák élete bizonyára nem egyszerű, hiszen elvárják tőlük, hogy minden helyzetben szépek, karcsúak és fittek legyenek, és lehetőleg örökké fiatalok maradjanak. Nincs az az apró ránc, kócos tincs vagy árulkodó zsírpárna, amit a szemfüles paparazzik ne kapnának lencsevégre, és a gondatlan híresség máris a pletykalapok címoldalán látja viszont a testi hibáiról készült terhelő bizonyítékokat.

SJP a tornateremben érzi igazán elemében magát

Nem csoda hát, hogy a hírességek megszállottan foglalkoznak külsejükkel, és csillagászati összegeket áldoznak arra, hogy fiatalságukat és szépségüket valahogy konzerválják. Bár tény, hogy a jó kinézet és az egészség megőrzésének legjobb módja a testedzés, az alábbi képeket elnézve inkább a sarki cukrászda, mint az edzőterem felé vennénk az irányt.

A hajdan szexis alakjukat Arnold Schwarzenegger muszklijait is megszégyenítő izomkötegekre váltó, mániákusan sportoló sztárok ismét bebizonyítják: jóból is megárt a sok.

Sarah Jessica Parker

Mindenki kedvenc Carrie-je szerencsésnek mondhatja magát, hiszen génjeinek köszönhetően valószínűleg sosem kell aggódnia az elhízás miatt. A Szex és New York főhősnőjének alkata eredendően vékony és atletikus, és a táncolással töltött évtizedek eredményeként alakja ma, negyvenes éveiben is irigylésre méltó.

A színésznő azonban nem éri be ennyivel, megszállottan küzd, hogy formában tartsa magát. Bevallotta, retteg az öregedéstől: szekrényében tonnaszám állnak a ránctalanítókrémek, és minden új csodaszert bevet, hogy megszabaduljon a redőktől és szarkalábaktól.

Egyre fonnyadtabb bőrénél csak az zavarja jobban, hogy a korral teste is elvesztette régi rugalmasságát. Hogy mentse, ami menthető, a mindig is sportos sztár mániákusan veti bele magát az edzésbe. Naponta több órát tölt sportolással, fut, lépcsőzik, jógázik, karatézik, sőt, még súlyt is emel. Így persze nem csoda, hogy vaskos karjaira pillantva egy súlylökő vagy egy díjbirkózó jut eszünkbe, és nem egy Armani-estélyiben és Manolo Blahnik-cipellőkben pózoló, légies alakú díva.

Légies szépségből szétedzett szörnyeteg

SJP óriási muszklijai, kajakosokat megszégyenítő válla, illetve a karján gusztustalanul kidudorodó erek mindennek nevezhetők, csak szexinek nem. A színésznő legújabb parfümjének New York-i bemutatóján a pánt nélküli ruhából kirobbanó, gigantikus izmok legelszántabb rajongóit is megdöbbentették. A groteszk látvány körülbelül olyan, mintha Rocky Balboát bújtatták volna koktélruhába és tűsarkú cipőbe.

Renée Zelwegger

Hol van már a nagy világfájdalmában vörösborral és csokoládéval vigasztalódó Bridget Jones? A szőke színésznő, aki híres szerepe kedvéért hajlandó volt csaknem 13 kilót felszedni magára, a tundrabugyis tünemény karakterét maga mögött hagyva azonnal inkvizíciós szigorral diétázni és edzeni kezdett, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől.

Míg korábban a film kedvéért pizzán, cukorkán, mogyoróvajas szendvicsen és hasonló, hizlaló nyalánkságokon élt, a forgatás végeztével mániákus sportoló lett, aki a napi több órás izzadás és önkínzás mellett makrobiotikus diétája részeként kizárólag halat, rizst és zöldségeket volt hajlandó magához venni. Renée megszállottan biciklizik, úszik, jógázik, és a végkimerülésig fut. Az őrült iram persze megbosszulja magát.

A dús idomú Bridget rég a múlté

A sztár ízületei teljesen tönkrementek, térd- és hátsérüléssel kínlódik, de még így sem hajlandó kímélni magát. Extrém edzésprogramjának köszönhetően a sportőrült híresség alakja teljesen eldeformálódott. Csont és bőr, lapockái bizarr szárnyakként meredeznek, a pálcika végtagjain dagadó muszklikkal pedig olyan, mint Popeye a csodálatos spenótdózis után.

Madonna

Hiába az ötödik iksz, az anyagias lányt senki és semmi nem állíthatja meg. Az énekesnő nem hódol be a kornak, nem hallgat jajgató ízületeire és rozsdásodó csontjaira, hanem húszéves élsportolókat megszégyenítő lendülettel veti bele magát a testedzésbe. Emellett szigorú makrobiotikus diétával próbálja megőrizni pillekönnyű, alig ötven kilós súlyát, és hetente egyszer beiktat egy napot, amikor egyáltalán semmit sem eszik.

A vasakaratú sztár naponta legalább három órát tölt testedzéssel. Házában saját tornaterme van, és csak olyan szállodákban hajlandó megszállni, ahol első osztályú sportolási lehetőségeket biztosítanak. Úszik, fut, biciklizik, gyúr, jártas a harcművészetekben, és fanatikus híve a pilates-nek, valamint a jóga egyik legnehezebb formájának, az Ashtangának.

Gömbölyded szexbomba helyett kigyúrt body builder

Ha ideje engedi, szívesen lovagol, amitől egy nemrégiben bekövetkezett, komoly sérülése sem tartja vissza. Bár bombázó alakját nők milliói irigylik, a túlzásba vitt edzés Madonna testét is megviselte.

Nőiesnek korántsem nevezhető bicepszei egy profi testépítőnek is becsületére válnának, csontos nyaka és a vállán feszülő izomkötegek ijesztően néznek ki, de a legszörnyűbbek mégis a kézfején és karján kidagadó, hátborzongató erek, amiktől kezei legalább negyven évvel öregebbnek tűnnek teste többi részénél.

Ezt is szeretjük