Suzi Quatro volt a 70-es évek női rocksztárja - Friss fotón a 68 éves énekesnő
Suzi Quatro a mai napig aktívan zenél.

suzi-quatro-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Suzi Quatro a '70-es évek egyik legnépszerűbb női rocksztárja volt, olyan slágereket alkotott, mint a Can the Can vagy a Devil Gate Drive. A sztár nemcsak énekesnő volt, hanem basszusgitáros, ő volt az első nő a világon, aki ennek a hangszernek a segítségével nagy sikereket ért el. Másik nagy slágere a Stumblin' In volt, melyet Chris Normannel adott elő.

68 évesen is zenél

Az énekesnői és basszusgitáros karrierje során több mint 50 millió albumot adott el világszerte, de a mai napig a zenének él. Legújabb albuma, a No Control 2019 márciusában jelenik meg. Az új korong különlegessége, hogy 35 éves fia, Richard Tuckey is közreműködik benne. Eddig még sosem dolgoztak együtt.

Suzi Quatro 1974-ben és 2019-ben.
Suzi Quatro 1974-ben és 2019-ben.
Fotó: Michael Putland/Getty Images, picture alliance/Getty Images

Suzi Quatro közel a hetvenhez sem érzi, hogy vissza kellene vennie a tempóból, hiszen az alkotás és a zenélés a mindene. Ráadásul még most is nagyon energikus és életvidám.

- Majd akkor vonulok vissza, ha felmegyek a színpadra, megrázom a fenekem, és csend lesz - nyilatkozta a Sonic Perspectives oldalnak.

A sztár rendszeresen fellép, az elkövetkezendő hónapjai is a koncertekről szólnak. Februárban és márciusban Ausztráliában, majd március végétől Európában lesz látható. Csehország, Anglia, Németország és Dánia is a legújabb turnéjának állomásai között szerepel.

Ezt is szeretjük