5 csontvázzá aszalódott sztárszépség
A zéróméretet istenítő világban nem ritka, hogy egy sztár kissé túllő a célon, és csontos rémséggé fogyasztja magát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vajon kinek az agyában született meg először, hogy csakis a soványság mutat jól a vásznon? Ha a klasszikus filmek sztárjait - mint Sophia Loren, Marilyn Monroe vagy Ursula Andress - összehasonlítjuk a mai színésznőkkel, egyértelműen látszik, hogyan változott a filmes szépségideál – és nem feltétlenül javára.

Kate Bosworth nem lett vastagabb 2006 óta

Azon felül, hogy a kíméletlen fogyókúra kihat az ember lelkivilágára, egyáltalán nem szexis a kilátszó borda, a karvastagságú vádli és a beesett arc.

Kate Bosworth

A 25 éves színésznő, akit legutóbb a 21 – Las Vegas ostroma című filmben csodálhattak meg rajongói, 2006-ban sokkolta a világot túlzott soványságával. Az akkor megjelent fotók alapján rögtön kikiáltották anorexiásnak a korábban egészséges alkatú szépséget. Állítólag azért fogyott le annyira, mert akkoriban szakított szerelmével, Orlando Bloommal, és ez olyannyira kihatott mindennapjaira, hogy teljesen elment az étvágya. 2007 elején aztán megnyugodni látszottak a kedélyek, és a sajtó is rögtön leszállt róla, hiszen az akkori képeken valóban néhány kilóval többnek látszott. Ha azonban elnézzük az alig néhány hete egy Los Angeles-i gálán készült felvételeket, akkor nem úgy tűnik, mintha bármi is változott volna a terjedelem terén.

Katie Holmes

Tom Cruise hites felesége szintén teljesen normális külsejű leányzó volt, mígnem találkozott az apró termetű hódítóval.

Katie egyre jobban idomul férje korához

Hogy a szerelem emészti-e ennyire, vagy még mindig rendszeresen beveti korábbi kebelbarátnője, a szintén egyszálbélű Victoria Beckham titkos fogyis receptjeit, ki tudja. Mindenesetre a képeit – és azokból bizony sok van – elnézve egyértelmű, hogy mellei vészesen megfogyatkoztak az utóbbi időben, és hiába a rafinált öltözék, csontos alkatát egyre kevésbé tudja elrejteni. Ennél már csak akkor néz ki ijesztőbben, amikor lazára véve a figurát sminket sem tesz fel, mert egy csapásra legalább férje korabelinek – Cruise 46 múlt - néz ki a valójában még csak harminc éves sztár.

Lindsay Lohan

A botrányhősnő alakjára az ezredforduló környékén nem volt semmi panasz. Az akkor a tinédzserévei végét taposó színésznő igazán dögös vonalakkal rendelkezett, tapadtak is rá a pasik rendesen. 2005 környékén aztán valami megváltozott, és a korábban buja szépség csontsoványságával borzasztotta el a környezetét.

Csak egy nagy fej és két cici - a többi lassan elfogy

Bár egy darabig észre sem vette, mennyire lefogyott, végül akkor döntött úgy, hogy orvosi segítséget vesz igénybe a hízáshoz, miután visszanézett egy vele készült műsort. Utána tényleg minden visszazökkent a rendes – már az ő mércéjével mérve – kerékvágásba. Amióta azonban Samantha Ronsonnal ápolja ki tudja, mennyire komolyan gondolt leszbikus kapcsolatát, a 22 éves sztár ismét csak egyre deszkább. A nemrég egy bevásárlóközpontban készült fotói szinte sokkolták a közvéleményt – ezeken ugyanis, túlzás nélkül, tényleg csak csont és bőr.

Angelina Jolie

A világ talán legtöbbet fotózott színésznője nem volt mindig ennyire vékony, mint a vonatfütty. Az érzéki szájú szépségen volt mit fogni. A dögös Lara Croft azonban a Wanted bérgyilkosának szerepében már kínosan inas karokkal és horpadó pocakkal volt látható, ami sokakat megdöbbentett, és aggódásra késztetett.

Szülés után még törékenyebb

Mint kiderült, a film forgatása idején imádott édesanyja, Marcheline Bertrand már súlyos betegen feküdt, míg végül 2007 januárjában, rákban elhunyt. A halála utáni időszak rettenetes volt a 33 éves színésznő számára, aki képtelen volt bármilyen ételt is magához venni. Két hónappal ezután fogadta örökbe Paxot, majd hamarosan teherbe esett párjától, Brad Pittől. Az ikrek születése után hamar visszanyerte alakját, bár mintha megint csak túl karcsú lenne – persze nem csoda, hat gyerkőcről gondoskodni nem kis feladat.

Renee Zellweger

Ha az ember elnézi a negyven éves színésznőt, nem is tudja hirtelen, min szörnyülködjön jobban: furcsán eltorzult vonásain vagy cingár testén. Pedig néhány ajakműtét előtt igazán bájosan festett, elég csak a 2000-ben készült Én meg én, meg az Irén című vígjátékra gondolni.

Mintha az arca olyan mértékben fújódna fel, ahogy a teste fogy

De úgy tűnik, Bridget Jones teljesen kiölte belőle az ítélőképességet. Ismeretes, hogy a bohókás szingli életét és szerelmeit bemutató filmek kedvéért két alkalommal is alaposan felhízott, majd nagy kínkeservesen ismét lefogyott.

Mint elárulta, rém egyszerű trükkel adta le a plusz kilókat: csupán egyetlen főtt tojást evett egész nap. Való igaz, hatott a módszer – csak az nem világos, az arca miért hasonlít egyre jobban egy pufók kocáéhoz.

Ezt is szeretjük