Csonttá aszott szupersztárok
Szomorú történetek, beteg sztárok, megdöbbentő látvány... Az anorexia súlyos betegség, és vannak, akik életükkel fizettek az áhított alakért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az anorexia és az anorexia nervosa kóros étvágytalanságot jelent, az okok azonban különbözőek. Az előbbit szervi betegség okozza, az utóbbit lelki, idegrendszeri, pszihés zavarok idézik elő. Főként fiatal nőknél jelentkezik, amikor a beteg tudatos koplalással törekszik a súlyvesztésre.

Hollywoodban és a kifutókon mindig meg kell felelni a gyakran túlzott elvárásoknak, legyen szó filmszínésznőkről vagy modellekről. Közös bennük a tagadás, és az egészséges életmóddal való takarózás.

Pedig ég és föld a kettő. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az utóbbi években több modell szó szerint éhenhalt a kifutón, a tervezők, a média irreális elvárásai miatt.

Anna Carolina Reston

Az egyik "áldozat", Anna Carolina Reston halálakor 172 centijéhez mindössze 40 kilogrammot nyomott. Egy válogatáson azt mondták neki, hogy túl kövér, és innen már nem volt megállás. Kizárólag almát, paradicsomot és vizet vett magához.

Az eset után a média és a divatipar egymásra mutogatott, hogy ki a felelős a lány haláláért. Több országban már nem engedik kifutóra a túl vékony lányokat, ami azt jelenti, hogy 18-as BMI-index alatt nem mutathatnak be ruhákat. Angliában, Franciországban és Amerikában sajnos még nem mondtak nemet az anorexiás modellekre, pedig ezek a világ legnagyobb divatfogyasztó országai.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan leginkább partizásairól és botrányairól híres. Paris Hilton egykori legjobb barátnőjét szájukra vették a pletykalapok. Talán ezért, talán másért, Lindsay kerekded formái leolvadtak. Újabb téma a pletykasajtónak. Sokáig tagadta, de végül bevallotta, hogy anorexiával küzd. Azóta magára szedett néhány kilót, de a partizást nem felejtette el.

Kate Bosworth

Superman kedvese jó példa arra, hogy a szerelmi bánat mire ösztönzi a nőket. Sok nő az alakjával, külsejével magyarázza párkapcsolati kudarcát. Kate Bosworth is akkor kezdett fogyni, amikor többéves kapcsolata végetért a Orlando Bloommal. A soványság nem megoldás, hisz Kate nem kapta vissza szerelmét.

Nicole Richie

A szegény gazdag lány. Az örökbefogadott gyerekek gyakran labilisak érzelmileg, és a mélypontok bizony Nicole egykor hibátlan testét is próbára tették. Nicole csak tetézte a bajt, amikor partizós életbe kezdett Paris Hilton oldalán.

Mary Kate Olsen

A korai siker elferdítheti az önértékelést, az Olsen-ikrek pedig pöttöm koruk óta a kamerák előtt élnek.

A folyamatos megfelelési kényszer azonban nyomorító hatással van a lélekre. A gyönyörű és makk egészséges kislányból erőtlen és csontsovány felnőtt vált. Szerencsére Mary már túl van a nehezén, és igyekszik ismét teljes életet élni.

Aki csak vékony

Gyakran előfordul, hogy alkatilag vékony sztárokat is anorexiásnak kiáltanak ki. Keira Knightley beperelte a Daily Mailt, miután azt írták róla, hogy hazudik, ha tagadja az anorexiáját.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Vannak vékony alkatú lányok - például Kate Moss -, akiken már egy-két kiló mínusz is meglátszik, de ettől még nem anorexiások.

Ezt is szeretjük