Döbbenetes, Sharon Stone mennyivel kevesebb pénzt kapott Michael Douglasnél az Elemi ösztönért

Ennyi volt pontosan Sharon Stone és Michael Douglas fizetése az Elemi ösztönért.

sharon-és-michael-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sharon Stone is részt vett a 43. alkalommal megrendezett Muse-gálán, amit a New York Women In Film & Television nonprofit szervezet rendezett.

Az eseményen vallotta be, milyen elképesztő különbség volt az ő és Michael Douglas fizetése között, amikor az Elemi ösztönt forgatták, számolt be róla a Page Six.

Sharon Stone és Michael Douglas fizetése az Elemi ösztönért

Sharon Stone a '70-es évek végétől kezdett a filmiparban dolgozni, ennek ellenére a nagy, átütő sikerre 1992-ig várnia kellett, abban az évben jelent meg az Elemi ösztön, amelynek köszönhetően egy csapásra A-listás sztár, emellett szexszimbólum lett belőle. Vele szemben Michael Douglas a '90-es évek elején már elég nagy névnek számított Hollywoodban. 

GettyImages-607400888
Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary

Olyan kasszasiker filmekben bizonyította tehetségét, mint a Tőzsdecápák, a Végzetes vonzerő, A smaragd románca és annak folytatása, A Nílus gyöngye. Emiatt értelemszerűen már magasabb gázsit kérhetett el egy-egy szerepért, sőt, Hollywoodban ez is a bevett szokás, ennek ellenére mégis elképesztő, mekkora volt a szakadék az ő és Sharon Stone bére között, pedig mindketten főszerepre szerződtek le. A színésznő félmillió dollárt kapott, ami még ma is szép összegnek számít, de férfi kollégája ennek 28-szorosát kereste meg.

- Michael Douglas 14 milliót keresett. Én akkor még új voltam. Teljesen újnak számítottam a szakmában, míg ő már egy hatalmas sztár volt - ismerte el a színésznő.

GettyImages-1477556751
Fotó: Jamie McCarthy / Getty Images Hungary

Stone bár ennek a filmnek köszönhette a sikert, mégis sok keserédes emléke van róla, például a hírhedt villantós jeleneténél is átvágták, a felvételkor azt mondták, semmi nem látszódik majd a legintimebb testrészéből, de ez végül nem így lett, ezért felpofozta a rendezőt. Eleinte ki is akarta vágatni a jelenetet, de végül meggyőzték ennek ellenkezőjéről.

Egy másik rossz emléke az volt, ahogy az egyik producer végig Karennek hívta. Az angolszász országokban általában a középkorú, közép- és felsőosztálybeli nőket gúnyolják ezen a néven, akik folyton problémáznak valamin.

Még az Oscar-gála után megrendezett bálon is ugyanezen a néven hívta.

- Én tovább cipeltem magammal ezt a mélyre menő megaláztatást, amellett, hogy a nevem sem szerepelt a plakáton.

A nagy filmes kvízünk

Teszteld le tudásod, mennyi filmes kulisszatitkot ismersz!

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük