A 90-es évek gyönyörű színésznője gyógyíthatatlan beteg - A hajától is meg kellett válnia
Selma Blairnél tavaly októberben diagnosztizálták a sclerosis multiplexet.

selma-blair-sclerosis-multiplex-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kegyetlen játékok, a Doktor Szöszi, Az édes kis semmiség és a Rád vagyok kattanva gyönyörű sztárja, Selma Blair 2018 októbere óta nem a régi: a színésznőnek komoly fájdalmai voltak, az orvosok pedig sclerosis multiplexszel diagnosztizálták.

Gyógyíthatatlan betegséggel küzd

A központi idegrendszert érintő, gyulladásos, autoimmun betegség sajnos egyelőre gyógyíthatatlan, a kezelésekkel csupán a folyamat lassítható, és a tüneteket enyhítik. Többször posztolt az Instagram-oldalán az állapotáról, a nem gyógyuló sebeiről, a lila foltos lábairól, legutóbb pedig a kopaszságáról, a kezeléseknek köszönhetően ugyanis a hajától is meg kellett válnia.

A legnagyobb szomorúsága a betegséggel kapcsolatban, hogy rengeteg időt kell távol lennie a fiától a kezelések alatt. Erről egy hosszú posztban nyílt meg a közösségi oldalán:

- Mindig hajnal előtt van a legsötétebb. Sokszor jár a fejemben ez a szólás. Sokszor engem is elnyom a sötétség, de örülök, hogy ennyien szeretnek és támogatnak. Régebben szégyenkeztem volna, és féltem volna ilyen sebezhető állapotban megmutatni magamat, de örülök, hogy megtettem. Nagyon hálás vagyok a kedves szavaitokért, legszívesebben könyvbe foglalnám mindet, és eltenném, ha megint nehéz időszakon mennék keresztül. Köszönöm. 

Amikor hazaértem, zokogva borultam Arthur (a színésznő kisfia - a szerk.) édesapjának karjaiba. Csak ő tudja megérteni, miért is küzdök most. A fiunkért. Megajándékozta Arthurt egy gondtalan, horgászással töltött, fiús nappal, amíg én kezelésen voltam. Úgy éreztem, milliószor is megbuktam anyaként, de örültem, hogy a világ nem állt meg.

Arthur észrevette, hogy nőtt a hasam, és leborotválták a hajam, és olyan a szagom, mint a kutyapisi. Én sírtam, ő nevetett. Megmutatta a videót a horgászásról. Egymás karjaiban aludtunk el. Olyan aranyszívű. Boldog. Élő. Köszönöm. Mindent. Ezért vagyok képes folytatni - írta az Instagramon.

A People magazinban egy képet is megosztott arról, hogy öleli át a kisfiát - hiszen, ahogy mondta, csak és kizárólag őt tartja szem előtt a küzdelme során.

Val Kilmer rákkal küzd

Ismét rosszabbra fordult Val Kilmer állapota, pedig korábban már úgy tűnt, hogy legyőzte a rákot.

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

 

Ezt is szeretjük