Egyik alkalmazottja gyilkolta meg a gyönyörű énekesnőt!
Halálának évfordulójára különös koncert készül
Selena halála nemzeti gyász volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Selena Quintanilla-Pérez a kilencvenes évek talán legnépszerűbb latin-amerikai énekesnője volt, a mexikói Madonnának is becézték.

Selena
Yolanda, a gyilkosa

A sztárt 23 éves korában egyik alkalmazottja, bizonyos Yolanda Saldivar lőtte le, miután Selena rájött, hogy a nő elsikkasztotta a bevétel egy részét, és ezért kérdőre vonta.

A brutális gyilkosság 1995. március 31-én történt egy Corpus Christiben lévő motelben, ahova Selena megbeszélésre hívta Yolandát. Bár a helyszínről még élve szállították el az énekesnőt, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Különleges turné a 20. évfordulóra

Halálának hírére gyászhullám söpört végig Amerikán, hasonlóan ahhoz, mint amikor Kennedyt vagy John Lennont lelőtték: a televíziók félbeszakították a műsoraikat, hogy közöljék a hírt, a New York Timesban napokig címlapsztori lett a gyilkosság és körülményei, a People különszámot adott ki Selena emlékére.

Most, 20 évvel a halála után nővére, Suzette Quintanilla különleges - bár kissé bizarrnak tűnő - meglepetéssel készül a rajongóknak, minderről Selena Facebook-oldalán is beszámolt.

Selenának ugyanis egy hologram-koncertsorozatot terveznek, melyben az elhunyt énekesnőt teljes egészében digitálisan kívánja megjeleníteni az Acrovirt nevű cég.

- Természetesen nem arról van szó, hogy Selenát bármilyen módon is pótoljuk, csupán az örökségét szeretnénk ily módon továbbvinni. Azt gondoltuk, hogy ez egy annyira érdekes és lélegzetelállító ötlet, hogy mindenképpen örülnénk, ha Selenával valósulna meg - lelkendezett Suzette a Billboard magazinnak a projekt kapcsán.

Ha a terv sikerül, akkor a turné 2018-ban startol el Selena the One, azaz Selena, az egyetlen címmel.

A hologramos megjelenítés nem egyedi, tavaly például Michael Jackson énekelt és táncolt néhány percig a Billboard Music Awards színpadán, de már 2008-ban is láthattak hasonlót a nézők, akkor Alicia Keys énekelt duettet Frank Sinatrával a Grammy-gálán.

Selena gyilkosát, az 54 éves Yolanda Saldivart egyébként még aznap elfogták, jelenleg életfogytig tartó büntetését tölti egy texasi börtönben.

Ezt is szeretjük