Sean Penn ma 60 éves: ritkán látott, fiatalkori fotókon az Oscar-díjas sztár
Sean Penn 1960. augusztus 17-én látta meg a napvilágot.

sean penn cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sean Penn korunk egyik legtehetségesebb színésze, karrierje során kétszer is elnyerte az Oscar-díjat, a legelsőt 2004-ben a Titokzatos folyóban nyújtott alakításáért, a másodikat a Milk című filmért kapta meg 2009-ben. Különleges ez a nap a legendás sztár számára, ugyanis ma ünnepli 60. születésnapját.

Sean Penn ma 60 éves

Igazi művészcsaládba született, édesapja, Leo Penn filmrendezőként kereste a kenyerét, míg édesanyja, Eileen Ryan színésznő. Élete legelső szerepét 1974-ben kapta meg, a Farm, ahol élünk című sorozatban tűnt fel egy pillanatra. Az első mozifilmje az 1981-es Takarodó volt. A '80-as években felkapott lett színészként, bár voltak olyan döntései, amelyek nem nyerték el a kritikusok és a közönség tetszését sem, erre kiváló példa az 1986-os Sanghaji meglepetés, melyben volt feleségével, Madonnával szerepelt.

A '90-es évek elején a színészet mellett egyre nagyobb teret nyert életében a rendezés, első mozija 1991-ben jelent meg Indián vér címmel. Azóta több film és videóklip megrendezése is a háta mögött van. Napjainkban is aktív, Flag Day című alkotásának nemcsak a rendezője, hanem a főszereplője is lesz. Egyelőre nincs információ arról, mikor indulnak a forgatási munkálatok.

Képes összeállításunkkal a ma 60. születésnapját ünneplő Sean Penn előtt tisztelgünk.

Ezt is szeretjük