Gyönyörű nő az új finn miniszterelnök - A 34 éves Sanna Marin a világ legfiatalabb országvezetője

Sanna Marin lett Finnország új miniszterelnöke.

sanna-marin-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Antti Rinne, Finnország előző miniszterelnöke december 3-án mondott le posztjáról, ezen a héten már meg is szavazták, hogy ki lépjen a politikus helyébe, végül a közlekedési és hírközlési miniszterre, Sanna Marinra esett a választás, december 10-e óta hivatalosan is ő a skandináv ország vezetője.

A politikusnő rekordot állított fel, hiszen novemberben ünnepelte 34. születésnapját, ezzel ő a világ legfiatalabb kormányfője, ezzel megelőzte az ukrán miniszterelnököt, a 35 esztendős Alekszej Honcsarukot.

Sanna Marin nagyon csinos nő

Ahogy az alábbi felvételen is látható, Sanna Marin lélegzetelállító szépség, nagyon bájos arcvonással rendelkezik. Amellett, hogy gyönyörű nő, nagyon művelt és szorgalmas is. 1985 novemberében látta meg a napvilágot Helsinkiben, még kislány volt, amikor a szülei elváltak, ezután édesanyjával több helyen is éltek, majd az egyik finn városban, Tampereben telepedtek le, egy önkormányzati lakásban laktak, anyukája élettársával együtt nevelte őt fel, szerény körülmények között éltek, fogalmazta a honlapján található egyik bejegyzésében. 

Csupán 15 esztendős volt, amikor egy pékségben kezdett dolgozni azért, hogy legyen zsebpénze, de újságkihordóként, illetve pénztárosként is kereste a kenyerét. Ő volt a legelső diplomás a családjában, közigazgatás-tudomány szakon végzett a Tamperei Egyetemen. Még ebben az időszakban is dolgozott inkább, hogy fizetni tudja a tandíjat, nem mert diákhitelt felvenni, mert attól félt, sosem tudná visszafizetni az összeget.

- Sokáig távol állt tőlem a politika. El sem tudtam volna képzelni, hogy ezen a területen dolgozzak, ennek ellenére a szavazást mindig is komolyan vettem, sőt, kötelességemnek éreztem - fogalmazta honlapján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮

Sanna Marin (@sannamarin) által megosztott bejegyzés,

Amikor 27 évesen letette mesterdiplomáját, megkezdte politikai karrierjét, 2012-ben a tamperei városi tanács tagja, két évvel később a Finn Szociáldemokrata Párt elnökhelyettese, majd 2015-ben parlamenti képviselő lett, 2019 júniusában kapta meg azt a megtiszteltetést, hogy közlekedési miniszterként tevékenykedhetett.

A gyönyörű miniszterelnök 2018 januárjában ment hozzá élete szerelméhez, Markus Räikkönenhez, egy kislányuk született, Emma.

Így néztek ki a világ vezető politikusai fiatalon

Felismernéd Angela Merkelt, Vlagyimir Putyint vagy éppen Donald Trumpot fiatalkori fotóin?

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük