Hollywood legrondább színészei

Akikért megőrülnek a nők

Nem éppen jóképűek, mégis ellenállhatatlan vonzerő árad belőlük, sármjuknak képtelenek ellenállni a nők.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ron Perlman

Az 58 éves amerikai színészt igazán egyedi arcberendezéssel áldotta meg a sors, és, habár jóképűnek nem lehetne nevezni, van valami ellenállhatatlan sármja. Perlman maga a férfias őserő, robusztus alakjával és mély hangjával pedig könnyen leveszi a lábukról azokat a nőket, akik az ilyen típusú férfiakra buknak.


Ron Perlman kiváló példája annak, hogy nem kell feltétlenül álompasinak lenni ahhoz, ha egy férfi el akar csábítani egy hölgyet, hiszen előnyösnek nem mondható testi adottságait magabiztos kiállással és humorral pillanatok alatt képes bárkivel elfeledtetni.

Perlman pedig korához képest megdöbbentően jó formában van, ráadásul az elmúlt néhány évben egyre több hollywoodi szuperprodukcióban kapott főszerepet, kétszer is ő bújt például Hellboy bőrébe. A nyolcvanas évek eleje óta színészkedik, válogatósnak viszont egyáltalán nem mondhatnánk, hiszen tucatnyi vacak filmben is szerepet vállalt.

Emlékezetes alakításai között azonban megtalálhatjuk például Az ellenség a kapuknál orosz mesterlövészét vagy az Alien 4: Feltámad a halál gátlástalan kalózát. Lassan harminc éve él boldog házasságban feleségével, aki két gyermeket szült neki.

Christopher Walken

A 68 éves sztár szuggesztív tekintetével könnyedén megbabonázza a nőket, annak ellenére, hogy arca első pillantásra inkább rémületet és félelmet vált ki az emberből.

Ennek tükrében az sem véletlen, hogy karakteres fizimiskájának megfelelően leginkább a kétségbeesett, széthullott vagy éppen pszichopata figurák megszemélyesítését bízták rá a rendezők legszívesebben. Ez persze nem jelenti azt, hogy a humor olyan távol áll tőle, elég csak felidézni a Fatboy Slim örökzöld slágeréhez készült elképesztő videoklipet vagy a Ponyvaregénybeli rövid mellékszerepét.


Első Oscar-díját a Szarvasvadászért kapta 1979-ben, másodszor pedig 2003-ban jelölték a Kapj el, ha tudsz című filmben látható alakításáért, de akkor az aranyszobrot Chris Cooper vihette haza az Adaptációért. Walken az álomgyár rosszarcú szívtiprója, aki saját bevallása szerint sosem utasított vissza egyetlen szerepet sem. Hollywood visszahúzódó kultfigurájával kapcsolatban csak egyetlen dolgot sajnálhatunk, hogy az elmúlt években elsősorban mellékszerepekben láthattuk a vásznon, pedig tehetsége miatt több lehetőséget érdemelne. Ritka hűséges típus, idén ünnepli feleségével negyvenedik házassági évfordulóját.

Benicio Del Toro

A 41 éves Puerto Rico-i színész egyesek szerint ellenállhatatlanul vonzó, sokak szerint pedig egyszerűen ronda, ennek ellenére vonzereje vitathatatlan. Egyáltalán nem az a tipikus szépfiú, szokatlan megjelenésében mégis van valami lehengerlő karizmatikusság, ami sok hollywoodi színészből hiányzik. A kilencvenes évek közepén robbant be a Közönséges bűnözők Fred Fenstereként, karrierje pedig azóta is felívelőben van. Alkatához elsősorban a drámai szerepek illenek, de brillírozott a hájas ügyvéd bőrében is a Félelem és reszketés Las Vegasban című eszelős drogfilmben vagy a Sin Cityben.


Első Oscar-díját a Traffic tántoríthatatlan mexikói rendőrének megformálásáért vehette át, három évvel később pedig egy újabb jelölést kapott a 21 gramm című drámáért. Tavaly Steven Soderbergh kétrészes életrajzi filmjében Ernesto Che Guevarát keltette életre, jövőre pedig A farkasember főszerepében csodálhatjuk majd meg, ahogyan vérfarkassá változik. Magánéletével kapcsolatban nem sokat lehet tudni, a sikerek és hírnév ellenére kerüli a szenzációhajhász megmozdulásokat. Nem lehet tudni, hogy tartós párkapcsolatban él-e jelenleg, és ha igen, kivel, de az biztos, hogy tutira válogathat a nők közül, ha valakivel randevúzni szeretne valamelyik meghitt, kellemes helyen.

Woody Allen

A 78 éves színész által megteremtett neurotikus, értelmiségi, nagyvárosi figura legalább olyannyira ikonikus, mint mondjuk Charlie Chaplin csavargója. Woody Allen Hollywood különc figurája, aki a mai napig visszautasítja a világ legmenőbb szemüveg-márkáinak milliós reklámajánlatait, pedig az ebből befolyt pénzből több filmet is leforgathatna. Jóképűnek egyáltalán nem nevezhető, sokan képtelenek megbirkózni látványával a vásznon. Ennek ellenére igazi nőcsábász, akinek szerelmei között megtalálhatjuk Diane Keatont és Mia Farrow-t, harmadik felesége pedig dél-koreai nevelt lánya, Soon-Yi Previn lett.


Woody Allen – akit 2002-ben a legnagyobb rendezőknek kijáró Pálmák Pálmájával tüntettek ki – immáron évtizedek óta megbízhatóan szállítja az évi egy új filmet. Habár újabb munkái nem aratnak mindig osztatlan sikert, a legmenőbb sztárok örömmel vállalják el, hogy vele dolgozhassanak.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Hiszen egy Allen-moziban szerepelni rang, amiért cserébe még a rekordösszegű gázsikról is hajlandóak lemondani. Woody Allen ráadásul saját forgatókönyveibe mindig belecsempész egy-egy csókjelenetet, így filmbeli alteregóinak szinte az összes bombázóval volt már alkalma smárolni.

Ezt is szeretjük