Egykori szexbombák sokkoló leépülése

Durva fotók

Alkoholizmus, torkosság, plasztika- és gyógyszerfüggőség - íme, 4 hölgy, aki a sztárlét árnyékos oldalán végezte.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anna Nicole Smith

A Playboy történetének egyik legismertebb nyuszilánya volt, akit szó szerint felemésztett a sztárlét. Az álomgyárban sokan áhítoznak a hírnévre és népszerűségre, miközben megfeledkeznek annak árnyoldaláról. Nem véletlen, hogy egyre több híresség akad, aki képtelen megküzdeni az ezzel járó hátrányokkal. A fényűzés, a luxus és a vagyon ugyanis pillanatok alatt és észrevétlenül billentheti ki a kiszolgáltatott személyiségeket, a sztárok pedig észre sem veszik, és máris a züllés és lecsúszás útjára lépnek.


Anna Nicole Smith a kilencvenes évek első felében robbant be a köztudatba, miután először mutatta meg bájait a neves férfimagazinban. 1993-ban Az év playmate-jének választották meg, karrierje pedig ezek után elképesztő gyorsasággal ívelt felfelé.

A sikert azonban nem sokáig élvezhette. Lelkileg ugyanis egyre inkább megviselték a magánéleti problémák, és az egyre inkább elhatalmasodó magányérzettel sem tudott mit kezdeni. Gyógyszerfüggő lett, a halála előtti időszakban pedig már csak árnyéka volt egykori önmagának.

2007 februárjában hunyt el véletlen gyógyszer-túladagolásban, habár a mai napig sokan vitatják ezt a hivatalos álláspontot. Vannak, akik öngyilkosságra gyanakszanak, az összeesküvés-elméletekre pedig az adhat okot, hogy a túladagolt gyógyszerek közül egyik sem az ő nevére volt felírva. Smith problémáiról pedig nemcsak férjének, de pszichiáterének is tudnia kellett.

Kirstie Alley

A nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legnépszerűbb színésznőjét az elmúlt években nem sok értékelhető filmben láthattuk.

Ebben közrejátszik az is, hogy Alley hamarosan hatvan éves lesz, az álomgyár pedig kíméletlenül hátat fordít a korosodó sztároknak, miután évekig kihasználta őket. Kirstie Alley ráadásul az utóbbi időben képtelen visszafogni étvágyát, a lesifotósok pedig rendszeresen lencsevégre kapják, amint szörnyen elhízva megállás nélkül falja az egészségtelen ételeket.


Pedig Alley két évtizeddel ezelőtt egy igazi bombanő volt, akiért rajongtak a pasik. Temperamentumos karakterének és kiváló humorérzékének egyszerűen nem lehetett ellenállni, nem beszélve arról, hogy mindezek a tulajdonságai csak még inkább felerősítették vonzerejét. Hollywoodban azonban a test mindennél fontosabb, és aki elhanyagolja magát, az ugyanolyan súlyos bűn, mintha drogozna vagy italozna. A színésznőnek azonban óriási küzdelem árán mégis sikerült néhány éve lefogynia, de a háttérben sejthető lelki eredetű problémákat nem tudta megoldani, ezért a mai napig a torkosságba menekül előlük.

Pamela Anderson

A kilencvenes évek egyik legszexisebb nője volt, akinek pucér poszterei akkoriban minden egészséges kamaszfiú falán ott lógtak. Tipikus szőke cicababa volt, mégis volt benne valami különleges, amiért férfiak milliói imádták világszerte. Hírnevéből nem sokat veszített azóta sem, és képes volt arra, amire sokan nem: sikeresen távol tartotta magát a kábítószerektől és az egyéb káros szenvedélyektől. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mostanra ne érte volna utol őt is a veszte.


A 41 éves Pamela Anderson ugyanis az idő vasfogától retteg, és sok más hírességhez hasonlóan ő is megszállottan hajszolja az örök fiatalságot. Nem sajnálta a pénzt és az időt arra, hogy számtalan alkalommal feküdjön szike alá, a plasztikai sebészek pedig egyre inkább szétszabták a testét. Az egykori szexbombából így lett mára egy szörnyen kiábrándító jelenség, aki megdöbbentő átalakuláson esett át. A mostani Pamela ugyanis kiélt, lerobbant, és egyre kétségbeesettebben ragaszkodik tíz-húsz évvel ezelőtti önmagához, ám azt a testet és arcot már sosem fogja visszakapni.

Kathleen Turner

Az 54 éves színésznő pályafutása legalább annyira elszomorító, mint a fenti sztároké. Kathleen Turner a nyolcvanas években robbant be a filmes köztudatba, miután eljátszotta A test melege című erotikus thriller női főszerepét. Az általa megtestesített karakter egyszerre volt éterien vonzó és visszataszítóan mocskos, Turner pedig kiválóan hozta a bonyolult figurát, miközben a trágárságtól és a meztelenkedéstől sem ijedt meg. Ezek után joggal hasonlították a legnagyobb régi hollywoodi színésznőkhöz, a sikereknek azonban néhány évvel később váratlanul vége szakadt.


A nyolcvanas években még további kiváló alakításokkal öregbítette hírnevét, a következő évtized elején azonban – egy év elviselhetetlenül kínzó fájdalom után - súlyos ízületi gyulladást diagnosztizáltak nála. Ez azonnal derékba törte szárnyaló karrierjét. A doktorok akkor azt jósolták neki, hogy rövidesen tolószékbe kerül, ám erre végül nem került sor.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ezt követő nyolc éven át tartó kezelés mellett azonban alig maradt ereje színészkedni. Ráadásul a testi és lelki megpróbáltatások miatt egyre többet kezdett inni, alkoholizmusa pedig nemcsak karrierjét, de az egykori lehengerlően gyönyörű színésznőt is végleg tönkretette.

Ezt is szeretjük