Emlékszel Ronaldinhóra, a brazil focisztárra? 44 éves korára ennyit változott

Friss fotókat mutatunk Ronaldinhóról.

Ronaldinho 2024-ben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ronaldinho Brazília egyik legtehetségesebb futballcsillagaként tarthatja magát számon, legtöbb sikerét a 2000-es években érte el, még Aranylabdát is nyert 2005-ben. Cikkünkből megtudhatod, mi lett vele a 2018-as visszavonulása óta.

Ronaldinho napjainkban így néz ki

A Gremióban kezdte pályafutását még 1997-ben, akkor volt 17 esztendős. 1999-ben már Rio Grande do Sul állam gólkirálya, illetve a Konföderációs Kupa legjobb játékosa lett. 2001-ben Európában folytatta karrierjét, a Paris Saint-Germainben, majd 2003-tól az FC Barcelonában játszott. 2008-ban átigazolt az AC Milanhoz, majd 2011-től visszatért szülőhazájába. Karrierje során 97 alkalommal szerepelt a brazil válogatottban, 2002-ben ők lettek a világbajnokok. A 2015-2016-os szezon volt az utolsó, amikor játszott, de hivatalos visszavonulását csak 2018-ban jelentette be. Napjainkban így néz ki, ez a kép még május végén készült róla Londonban.

Ronaldinho 2024 májusában Londonban.
Ronaldinho 2024 májusában Londonban.
Fotó: Charlie Crowhurst / Getty Images Hungary

Visszavonulása óta nem volt stresszmentes az élete: 2019 júliusában 57 tulajdonához tartozó ingatlant foglaltak le, ugyanezt tették a brazil és spanyol útleveleivel is, amiért nem fizetett be egy 2,5 millió eurós bírságot. Ezt a büntetést azért szabták ki rá, mert engedély nélkül építkezett egy természetvédelmi területen.

2020 márciusában Paraguayban testvérével együtt előállították őket a hatóságok, mert a gyanú szerint hamis iratokkal érkeztek az országba. Ronaldinho végül 32 napot töltött paraguayi börtönben a testvérével, majd további négy hónapot házi őrizetben egy luxusszállodában. Annak érdekében, hogy kiszabaduljanak, 1,6 millió dolláros óvadékot kellett kicsengetniük.

2023-ban újabb botrányáról cikkeztek a lapok: hazájában egy kongresszusi meghallgatáson tett vallomást, ahol tagadta, hogy hogy részt vett volna egy állítólagos 49 millió fontos kriptopiramis-rendszer működtetésében, amely történetesen az ő nevét viselte. A 18kRonaldinho nevű rendszer napi kriptohozamot ígért. Nem meglepő módon ez a hozam soha nem valósult meg, és az egész rendszerről kiderült, hogy hazugságokra épült. Emiatt pert indítottak a cég ellen. Akkor esélyes volt, hogy újra börtönbe vonul, de ez végül nem valósult meg.

2024 júniusában azzal került a hírekbe, hogy a brazil válogatott teljesítményét bírálta, számolt be róla az Index. A problémája a csapattal az, hogy nincsenek benne vezéregyéniségek, és a legtöbbjük teljesen átlagos játékos.

Luka Modrić 20 éve bolondul feleségéért: Vanjával gyönyörű családot alapított a horvát focista

Képeken mutatjuk Luka Modrićot és családját.

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Cover- és ajánlóképek: Getty Images

Ezt is szeretjük