Ő Romy Schneider egyetlen lánya: Sarah idén már 45 éves

Romy Schneider lánya, Sarah Biasini könyvet is írt édesanyjáról.

GettyImages-607401466
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Romy Schneider a 20. század egyik legtehetségesebb színésznője volt, bár Alain Delon volt élete szerelme, mégsem vele kötötte össze az életét. 1966-ban ment hozzá Harry Meyen színészhez, akit egy kisfiúval ajándékozott meg, David 1966. december 3-án született. Meyentől elvált, majd 1975-ben Daniel Biasini felesége lett, aki a személyi asszisztense volt. Lányuk, Sarah Biasini 1977. július 21-én jött a világra.

Romy Schneider lánya, Sarah

Sarah gyermekkorában több szívszorító esemény történt, bátyja 1981-ben hunyt el, amikor megpróbált mostohaapja kerítésén átmászni. Schneider nem bírta feldolgozni imádott fia halálát, alkoholizmussal küzdött utána, 1982. május 29-én, 43 évesen a párizsi lakásában holtan találták, úgy gondolták, öngyilkosságot követett el alkohol-túladagolással és altatótablettákkal, de a vizsgálatok kiderítették, hogy szívelégtelenség okozta tragikus halálát. Sarah csupán négyéves kislány volt, amikor elveszítette imádott édesanyját.

Biasini felnőttként Romy nyomdokaiba lépett, 2004 és 2014 között aktívan színészkedett, 2018-ban az anyaság vette át a főszerepet az életében, egy lányt nevel, akit Annának keresztelt el. Sarah mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább őrizze Schneider emlékét. Bevallása szerint óriási szakadék van Romy, a színésznő és Romy, a családanya személyisége között. Boldog személyiség volt, aki sokat mosolygott, idézte az ORF a szavait.

Könyve, ami édesanyjáról és a gyászának feldolgozásáról szól, 2021 elején jelent meg. A kiadványt saját lányának ajánlotta. A német sajtó sokáig bántotta azért, mert nem Németországban, hanem Franciaországban él. Nem mellesleg Biasini nem volt hajlandó édesanyja anyanyelvén megtanulni, franciául beszél.

- Pontosan emlékszem, miért utasítottam el, hogy megtanuljak németül: az egyetlen ember, akivel ezen a nyelven kommunikáltam volna, már nem volt ott mellettem. Ez olyasfajta ostoba döntés volt, amit még tiniként hoz meg az ember. Azonban ha a lányom valaha is meg akarja tanulni a nagymamája anyanyelvét, talán megpróbálom vele együtt én is elsajátítani a németet - vallotta be.

Képes összeállításunkban megnézheted Romy Schneider lányát, Sarah Biasinit.

Ezt is szeretjük