Robin Williams: "Azért kokóztam, mert senkivel sem akartam beszélni."
Robin Williams karrierje kezdetén súlyos drog- és alkoholproblémákkal küzdött.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerepeinek köszönhetően a komikus Robin Williamset szinte mindig jókedvűnek látjuk, akinek vidámsága a nézőkre is ráragad, talán ezért is szeretik olyan sokan.

Azonban a nagy nevettető életét sem kímélték a hullámvölgyek. Ezekről mesélt Bill Zehme-nek, a Rolling Stone magazin riporterének 1988-ban. A teljes interjú a magazin február 25-ei számában jelent meg.

A hírnév együtt járt a drogokkal

Karrierjét az 1978-ban napvilágot látó Egy úr az űrből című sorozat indította be igazán, és a hirtelen jött népszerűség sodorta a drogok világába.

- Huszonhat vagy huszonhét voltam, amikor egyszer csak ott termett az a rengeteg pénz meg a címlapok. A drogok meg a nők meg az egyebek között leteper és felemészt az egész. Az a fura, hogy a legtöbbször még csak fizetnem sem kellett az anyagért. Sokan adnak kokót, ha híres vagy - vallotta be.

A kokain hálójából közel tíz évig nem sikerült szabadulnia, és közben az 1978-ban Valerie Velardivel kötött házassága is tönkrement, 1988-ban el is váltak. Williams függősége kihatott minden emberi kapcsolatára.

- Nem volt visszaút. Rájöttem, hogy azért kokózom, mert nem akarok beszélni senkivel. Rám úgy hatott a kokain, mint valami nyugtató, amely elzárt az emberektől és a világtól, amelytől féltem - folytatta.

Az apaság felnyitotta a szemét

A sztár a sokévi drogmámor után egyedül, terápia nélkül próbálta felvenni a harcot szenvedélybetegségével.

- Az alkohol esetében a töménység fokozatos csökkentése volt a módszerem. Ahogyan elkezdtem inni, úgy is hagytam abba. Szép lassan lejössz róla a Jack Daniel'stől a koktélokon keresztül a borig meg a borral kevert üdítőkig, és végül eljutsz az ásványvízig. A kokainnal nincs lehetőség fokozatosságra. Jó pár hónapig tartott - mesélt módszeréről.

1983-ban, hat hónappal fia, Zach születése előtt sikerült végleg leállnia mindennel, és elmondása szerint az apaság teljesen megváltoztatta értékrendjét és az egész életét.

- A fiam születése rádöbbentett arra, hogy a legtöbb cselekedetünk következményekkel bír a gyerekre nézve. Sosem hittem volna, hogy egyszer majd leülök, és egy gyermek álmát őrzöm, szó szerint.

De mégiscsak lehetséges. Nem gondoltam, hogy ez valóban megtörténhet - nyilatkozta az azóta már háromgyerekes apukává lett sztár.

Cikkünk a Rolling Stone - Interjúk című kötet alapján készült. Kiadja a Cartaphilus Kiadó. Ára 4500 forint. A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük