Robin Williams özvegyének szívszorító vallomása: erre kényszerítették az orvosok a színész halála előtt
Robin Williams özvegye nyilatkozott a reggeli műsorban.

robin-williams-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész világot megrázta a hír, amikor 2014. augusztus 11-én Robin Williams váratlanul elhunyt, a Lewy-testes demenciában szenvedő 63 éves sztár felakasztotta magát.

Rajongói a mai napig gyászolják az Oscar-díjas színészt, aki számos alkotásával csalt mosolyt az emberek arcára. Özvegye, Susan Schneider Williams a Today show-ban adott interjút elhunyt férjéről és a Robin's Wish című dokumentumfilmről, ami szeptember elsején jelent meg.

Robin Williams özvegye szívszorítóan nyilatkozott

Susan Schneider Williams Hoda Kotb műsorvezetőnek elmondta, hogy Robin volt élete legnagyobb szerelme.

- Hihetetlenül vibráló és mély érzésű ember volt, annyira sokat tett az emberiségért és a kultúráért, a humora volt a titkos fegyvere. Többször is előfordult, hogy a környezetében kiszúrt egy bánatos embert, akinek szüksége volt egy kis vidámságra. Ő erre a jó humorával egyből megváltoztatta a légkört - emlékezett vissza rá.

robin williams felesége 1
Fotó: Bruce Glikas / Getty Images Hungary

A színész súlyos egészségügyi gondja is szóba került a beszélgetés során. A Lewy-testes demencia tünetei hasonlítanak az Alzheimer-kórra, pont emiatt Williams betegségét félre is diagnosztizálták először az orvosok. A beteg egyik nap még ép gondolkodású, jól kommunikál, másik nap viszont zavarttá válik az állapota, van, hogy képtelen a beszédre. Lassabbá válik a mozgásuk, járás közben csoszognak, utóbbi a Parkinson-kórban szenvedőknél jelentkezik. A betegség korai szakaszában vizuális hallucinációk is kialakulhatnak. 

- Robin egyszer ezt mondta nekem: "én csak újra akarom indítani az agyam!" Megígértem neki, hogy túljutunk ezen, de akkor nem gondoltam, hogy ez az ígéretem csak a halála után valósulhat meg.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az utolsó, közösen töltött hónapjaikat roppant nehezen élték meg, úgy érezték, mintha egy láthatatlan szörnyeteg kergetné őket. A színészt gyötörte az inszomnia is, képtelen volt az alvásra, az orvosok arra a döntésre jutottak, hogy aludjanak külön szobában.

- Mikor erre kértek a doktorok, ő csak ennyit mondott nekem: "Ez azt jelenti, hogy akkor most mi elválunk egymástól?" Ez egy sokkoló pillanat volt az életemben, akkor eszméltem rá, hogy a legjobb barátomban, a partneremben, a szerelmemben van egy hatalmas szakadék, de nem tudom annak pontos helyét. Pont azért nem, mert ez a helyzet nem csak a saját valóságodon alapul - magyarázta, utalva rá, hogy Williams a rajta elhatalmasodó betegsége miatt másképp értelmezett és látott dolgokat a környezetében, mint egy átlagos, egészséges ember.

robin williams felesége 2
Fotó: Lester Cohen / Getty Images Hungary

A dokumentumfilm címéről elmondta, azért Robin's Wish, azaz Robin kívánsága lett, mert a férjének mindig is az volt a vágya, hogy más emberek kevésbé féljenek az életükben.

Ő Robin Williams fia

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest a filmsztár fia, Zak.

Ezt is szeretjük