Robin Williamsről szívszorító dolog derült ki: a Jumanji gyereksztárja kotyogta ki
Robin Williams szembement a film producereivel, hogy óvja kollégáit.

jumanji-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Chris Van Allsburg 1981-ben kiadott Jumanji című regénye mára márkanévvé nőtte ki magát: a boltok polcain ott sorakoznak a történeten alapuló társasjátékok, valamint Hollywood is jó párszor nagyvászonra vitte az alkotást.

A mai kor gyermekei Dwayne Johnson főszereplésével ismerkedhettek meg a címben szereplő fantáziavilággal, az 1995-ben bemutatott változatban Robin Williamsnek kellett szembenéznie a játékból kiszabadult fenevadakkal. 

Robin Williams így kelt a gyerekszínészek védelmére

Az első mozis verzióban nem a szereplők találták magukat a dzsungelben, hanem annak rémisztő lakói elevenedtek fel a való világban. A karaktereknek pókokkal, oroszlánnal, óriási szúnyogokkal és aligátorokkal is meg kellett küzdeniük. Ezek a jelenetek persze óriási kihívást jelentettek a készítőknek és a színészeknek egyaránt, hiszen digitális trükkök hiányában előfordult, hogy ténylegesen meg kellett küzdeniük az elemekkel.

jumanji 1
Fotó: Columbia TriStar / Getty Images Hungary

A gyerekszereplőknek, Bradley Pierce-nek és Kristen Dunstnak különösen kimerítő volt a hosszú órákig tartó munka. Nemegyszer fordult elő, hogy végkimerülésig kellett dolgozniuk. Előbbi 2020 decemberében a CBCListen című rádiós műsorban emlékezett vissza, mennyire megviselte a forgatás.

A film egy pontján a karaktere, Peter majommá változott, emiatt egy olyan maszkot kellett viselnie, amiben szinte levegőt sem kapott. Ha ez nem lett volna elég, annál a jelenetnél is rajta volt a kosztüm, amikor a házukat víz öntötte el.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Nem kaptam levegőt az orromon, azt éreztem, hogy megfulladok. Aztán a producerek megkeresték a szüleinket, hogy esetleg lehetne-e szó arról, hogy ezeket a részeket még egyszer leforgassuk - mesélte.

Williams látta, hogy a gyerekek alig állnak a lábukon, így, amikor a fülébe jutott, hogy a készítők ennek ellenére további munkára kényszerítenék őket, a kezébe vette az irányítást, és jól beolvasott nekik.

jumanji
Fotó: Columbia TriStar / Getty Images Hungary

- Emlékszem, azt mondta, „szó sem lehet arról, hogy túlórázzanak! Most szépen mindenkit elengedtek pihenni!” Ilyet senki más nem tett volna értünk rajta kívül. Mindig megvédett bennünket, hihetetlenül kedves és melegszívű volt - magyarázta Pierce.

Robin Williams fia

A Mrs. Doubtfire házvezetőnője, a Jó reggelt, Vietnam! harsogó rádiósa, az Aladdin örök Dzsinnije három gyerek édesapja volt. Összeállításunkban megnézheted fiával közös fotóikat!

Ezt is szeretjük