Öccse karjai között halt meg a 23 éves színész
Íme, az utolsó órái
Megtörték a csendet, és River Phoenix barátja mesélt a tragédia előtti utolsó órákról.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

20 évvel ezelőtt hunyt el River Phoenix, akit Hollywood egyik legnagyobb tehetségének tartottak egykoron, 19 évesen már Oscar-díjra jelölték.

A 23 éves lázadó ifjú barátja, Johnny Depp mulatójában lett rosszul, kiment levegőzni, ám ott összeesett, és testvére, Joaquin karjaiban elhunyt, még mielőtt a mentők odaértek volna.

Megtörték a csendet

20 évvel a tragédia után végre megszólalt a színész egyik barátja, Bob Forrest, aki végig vele volt azon az estén.

- Emlékszem, alig bírt megállni a lábán, és falfehér volt. Odafordult hozzám, és azt mondta, rosszul érzi magát, szerinte túladagolta a kábítószert. Könyörgött, hogy vigyük ki, mielőtt Depp zenekara a színpadra áll, és hívjunk neki mentőt - emlékezett Forrest.

Mint kiderült, a halála előtti napokat Phoenix a Red Hot Chili Peppers gitárosával, John Frusciante-tal töltötte, és valószínűleg semmit sem aludtak, csak buliztak és drogoztak.

Mielőtt elmentek volna a The Viper Room szórakozóhelyre, kokaint szívtak, ám mihelyst megérkeztek, máris tárgyalásba kezdtek egy dílerrel. Barátai és az akkor érkező testvére, Joaquin Phoenix már csak azt hallották, ahogy a színész ordít a férfival, hogy mit adott az el neki, remegett és hányt.

Öccse karjaiban halt meg River Phoenix

Az öccse kikísérte, majd visszarohant mentőt hívni. A hangfelvételt a sajtó az eset után megszerezte, és hallható rajta, ahogy Joaquin kétségbeesetten könyörög, mentsék meg a testvére életét.

Az utcán a földön fekvő és rángatózó River Phoenix eközben egy paparazzónak könyörgött, hogy az ne fényképezze le, hadd maradjon szenvedése anonimitásban. Hasztalan kérlelte azonban a fotóst, így halála után pár órával már a világsajtót bejárta fájdalomtól eltorzult arcú képe.

Joaquin Phonix végig a testvére mellett maradt, beszélt hozzá, nehogy elaludjon, ám a színész nem bírt ébren maradni.

- Ahogy lehunyta a szemét, és elaludt, azonnal megszűnt a rángása, lenyugodott. Joaquin sírva könyörgött neki, ébredjen fel, de akkor már késő volt. A testvére a karjai között halt meg - mesélte Forrest.

Ezt is szeretjük