Kiderült! Idegklinikán ápolják Richard Attenborough-ot
A 85 éves színész-rendező karácsonykor úgy beütötte a fejét, hogy kómába esett.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb 85 éves ember ebben a korban nem vágyna másra, mint nyugalomra és békére, még akkor is, ha az egészsége nagyjából rendben van. Nem így Sir Richard Attenborough, aki minden erejével azon van, hogy karrierjének 74. szerepében is helytálljon.

Nem hagyja, hogy az öregség legyőzze

Pedig az idős brit sztár az utóbbi időben rengeteg időt töltött a kórházban: tavaly december 18-án olyan szerencsétlenül esett el és verte be fejét Richmond-i házában, hogy elvesztette eszméletét, és több napig kómában volt.

Ráadásul 2008-ban nem ez volt az egyetlen ájulása – nyáron szintén a fejét érte sérülés, miután enyhébb szívinfarktus következtében összeesett. Azóta pacemakerrel él.

Bár a téli eset óta még mindig rendszeresen járnia kell egy dél-londoni idegklinikára kezelésre, az idős színész-rendező szeretne minél előbb visszatérni a mozivászonra. 

Ezért is jelent meg a minap, december óta először, egy tolószékben - felesége és fia társaságában – az Ironclad című film forgatásán.

A Jonathan English rendezte, középkorban játszódó akció-thrillerben Attenborough egy érseket alakít, és olyan kiváló színészek társaságában szerepel, mint Robert Carlyle, Pete Postlethwaite és Angus Macfadyen.

A híresség – akit barátai csak Dickie-nek hívnak – 1983-ban nyolc Oscart vihetett haza a Ghandi című filmjéért, köztük a legjobb filmért, illetve legjobb rendezésért járó szobrocskát. Emellett szintén ő jegyzi a Chaplin, az Árnyékország vagy éppen A híd túl messze van mozikat. Színészként eddig többek között a Jurassic Parkban és az 1998-as Elizabeth-ben lehetett megcsodálni.

Élete párja, Sheila Sim színésznő 1945 óta van vele, házasságuk alatt három gyermekük született. Jane, a legidősebb lánya, annak kislánya és anyósa 2004-ben vesztették életüket az Indiai-óceánon végigsöprő cunamiban. Fia, Michael színészként dolgozik, Charlotte pedig rendező.

Ezt is szeretjük