Emlékszel a Reszkessetek, betörők! galambos nénijére? Így fest most a 77 éves színésznő
Brenda Fricker a Reszkessetek, betörők! második részében szerepelt.

brenda-fricker-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Brenda Fricker neve nem biztos, hogy ismerősen cseng sokaknak, ám az arcát valószínűleg millióan ismerik világszerte, hiszen ő alakította a Reszkessetek, betörők! második részében a galambos hölgyet, aki Kevin McCallister jó barátja lett.

Az ír származású színésznő 2023 februárjában már a 78. születésnapját ünnepelheti, érdekesség, hogy 1990-ben A bal lábamban nyújtott alakításáért még Oscar-díjat is nyert, ettől függetlenül a hírnév és a pénz sosem érdekelte, a mai napig szerény körülmények között él, írta meg a Dublin Live.

Brenda Fricker a Reszkessetek, betörők! című filmből

Utoljára 2020-ban írtunk róla, akkor egy korábbi interjújában elmesélte, évek óta egyedül tölti a karácsonyokat, amely egy elég sötét időszak tud lenni egy magányos ember számára. A The Tommy Tiernan Show-ban elmondta, sokáig küzdött depresszióval, ami miatt több évre visszavonult a színészettől. 

brenda-fricker-régen-és-most
Fotó: Porfimedia, YouTube/RTE

A mindennapjai elég átlagosan telnek dublini otthonában.

- Beszélek a falhoz, a kutyához, verset írok, könyveket olvasok, nézem a tévét. Semmit nem csinálok másképp, mint a többiek. Kivételt élvez az egyedüllét, ami miatt többet beszélek a falhoz, mint az emberek többsége.

A depressziója miatt orvosi segítséget kért, doktorának nagyon hálás, úgy véli, a férfi megmentette az életét. Még ahhoz is újra kedvet kapott, hogy ismét dolgozzon, elmondta, amikor dolgozik, sosem érzi magát szomorúnak. 2022-ben szerepelt a Holding című sorozatban, illetve hamarosan megjelenik a The Catch című minisorozat is, amelyben szintén benne lesz. Nem zavarja, hogy nincs reflektorfényben.

- Nos, nem vagyok a pénz megszállottja. Egy nagyon csendes és visszafogott életet élek, egy kicsi kocsit vezetek, van egy kis házikóm, és ennyi. Nincs szükségem túl sok pénzre.

brenda-fricker
Fotó: YouTube/RTE

A News Talk podcastjában, a The Hard Shoulderben elmondta, a legnagyobb költségvetésű film, amiben valaha benne volt, az a Reszkessetek, betörők! második része. Minden jelenetét a Central Parkban forgatták le, kapott külön lakóautót, és a Plaza Hotelben is megszállhatott. Ez ugyanaz a szálloda volt, amelyben Macaulay Culkin karaktere is megszállt.

- Igazi luxuséletérzés volt ez számomra, rengeteg pénzt fizettek nekem ezért. Csodás időszak volt ez számomra, mert nem voltunk hajtásban. Egyszerűen ment az egész, ráadásul olyan emberekkel dolgozhattam együtt, mint Joe Pesci, aki az egyik legviccesebb férfi, akivel valaha találkoztam.

Még Donald Trumppal is találkozott egyszer a liftben, aki egyből kitalálta, hogy benne van a Reszkessetek, betörők!-ben.

- Kérdeztem tőle, mégis honnan tudta ezt egyből? Erre ezt válaszolta: "A nevem Donald Trump, és én vagyok a szálloda tulajdonosa, és nagyon szívesen látunk itt téged." Én erre megköszöntem. Ő egy nagyon udvarias ember.

A mai napig keres pénzt a filmmel, de nem orbitális összegeket, rendszeresen kap tízdolláros vagy 46 centes csekkeket. A bevétel nagy része Macaulay Culkiné és rendezőé, Christopher Columbusé, illetve a producereké. 

Emlékszel Gojko Miticre?

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest most Gojko Mitic.

Cover- és ajánlóképek: Profimedia

Ezt is szeretjük