Renée Zellweger nem akart gyereket vállalni: alapos oka volt rá, miért mondott le az anyaságról
Renée Zellweger karrierje során sokszor megkapta a kérdést, mikor lesz édesanya.

renée-zellweger-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollywoodban korántsem egyszerű feladat a gyereknevelés és a karrier közti egyensúlyozás. Már önmagában az is számtalan kérdést vet fel, mikor a legalkalmasabb az idő arra, hogy a színésznők teherbe essenek. A csöppség érkezése után óhatatlanul nagy a nyomás, mennyi idő elteltével térjenek vissza a kamera elé, később pedig az okozhat problémákat, hogyan lehet összeegyeztethető a filmcsillagok életével járó örökös utazás a családanyasággal.

Bár nem kis kihívás, a legtöbb híresség semmi pénzért nem mondana le a gyerekvállalás örömeiről. Számos sztáranyuka példája mutatja, gyerkőcök mellett is könnyedén megtartható a siker. Mint minden témában, itt is vannak ellenvélemények, akadnak olyanok is, akik nem akartak kockáztatni ezen a téren.

Renée Zellweger ezért nem akart gyereket vállalni

Renée Zellwegerről nem túlzás azt állítani, hogy ezerarcú színésznő. 1992 óta tartó pályafutása során számtalan karaktert megjelenített a filmvásznon: a gyilkoson át a díván keresztül egészen az ügyetlen szingliig minden figurát hitelesen alakított. Magánemberként azonban egy szerep tudatosan kimaradt az életéből, nem lett belőle édesanya.

renée zellweger
Fotó: V E Anderson / Getty Images Hungary

A Texasban született sztár egyetemistaként szeretett bele a színjátszásba, amikor pluszkreditekért drámaórákat vett fel. A diploma megszerzése után meg sem állt Los Angelesig, ahol rögtön bele is vetette magát a meghallgatások világába.

A jobbnál jobb lehetőségek meg is érkeztek az életébe, ám a gyermekáldás a húszas, harmincas majd a negyvenes éveiben sem következett be. Erről pedig egyre többet faggatták a riporterek, így végül 2008-ban a People magazin interjújában rántotta le a leplet arról, miért nem akar gyereket.

- Az anyaság számomra soha nem volt életcél. Egyszerűen én nem így gondolkozom. Sohasem terveztem el előre az életem, hogy 19 évesen majd ilyen leszek, 25 évesen majd ezt csinálom. Örülök azoknak a dolgoknak, amelyek megadatnak, és mindig csak a következő napra gondolok. Ha valami jó dolog történik, boldog vagyok, de ha nem, akkor nem bánom. A függetlenség és a képesség, hogy tudok törődni saját magammal, nekem mindennél többet jelent - ecsetelte.

zellweger
Fotó: Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images Hungary

Szerinte sokan az általános társadalmi elvárások nyomására vállalnak gyereket. Nézeteivel szeretné bebizonyítani, attól még, mert valaki úgy dönt, nem szül, még nem lesz kevesebb értékű nő társainál.

- Nem akarom, hogy bármi is meghatározza a boldogságomat. Soha semmire nem így gondoltam az életben - ezt már 2016-ban mondta az Extra TV-nek.

Jim Carrey és Renée Zellweger kapcsolata

Jim Carrey és Renée Zellweger közös filmje, az Én és én meg az Irén 2000-ben jelent meg a mozikban, a forgatási munkálatok 1999-ben kezdődtek meg. A forgatás során a két sztár összemelegedett, bár kapcsolatuk csak egy évig tartott, a színész a mai napig egykori párját tartja élete szerelmének.

Ezt is szeretjük