Sztárok hátborzongatóan rejtélyes halálesetei
Gyilkosság, öngyilkosság vagy csak véletlen baleset? Titokzatos halálesetek, melyekre a válaszokat talán sosem fogjuk megtudni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sztárok tragikus halálesetei tökéletes táptalajt jelentenek a kultuszteremtéshez. De a tisztázatlan körülmények, az információk hiánya vagy az egymásnak ellentmondó vélemények ugyanúgy nagy szerepet játszhatnak a különféle legendák és összeesküvés-elméletek kialakulásában.

Elvis Presley édesapja egy rózsát helyez fia sírjára

A fájdalom, és a szeretett hírességek hiányába beletörődni képtelen rajongók hajlamosak mitizálni az egyes eseteket. Ennek köszönhető például, hogy a mai napig felröppennek olyan hírek, melyek szerint például Elvis Presley és Jim Morrison is él még, sőt, szemtanúk is állítják, hogy látták őket.

A világtörténelem, a művész- és sztárvilág tele van rejtélyes halálesetekkel, mi most ezekből csemegéztünk.

Hajóbaleset vagy gyilkosság?

Natalie Wood 1981. november 29-én bekövetkezett váratlan halála megrázta az egész világot. Háromszor jelölték Oscar-díjra a hatvanas években, és olyan filmtörténeti klasszikusokban szerepelt, mint a Haragban a világgal vagy a West Side Story.

A 43 éves színésznő vízbefúlt holttestét a tengerben találták meg a reggeli órákban, az azonban a mai napig nem egyértelmű, hogy pontosan mi is történhetett vele az ezt megelőző végzetes éjszakán. Ami biztos, hogy a színésznő férjével, Robert Wagnerrel és kollégájával, Christopher Walkennel – akivel utolsó filmjét, az Agyhalált forgatta - a Catalina szigetre hajóztak hálaadás után.

Rajtuk kívül még a Splendor nevű hajón volt a kapitány, aki már évek óta a párnak dolgozott. Délután elmentek együtt a kikötő éttermébe vacsorázni, ahol sokaknak feltűnt, hogy a társaság a kelleténél több alkoholt fogyasztott, és a beszámolók szerint Walken élénken flörtölt a színésznővel.

Wagner már korábban is féltékeny volt Woodra és Walkenre, mivel úgy érezte, hogyha testileg nem is, de lelkileg mégiscsak megcsalja őt felesége. Az este folyamán, miután alaposan elázva visszatértek a Splendorra, Wood váratlanul úgy döntött, hogy elhagyja a hajót. De ha nem is távozni akart, a hajónak ütődő felfújható gumicsónak zaja mindenképpen idegesíthette, ugyanis megpróbálta eloldozni. Ekkor azonban állítólag a tengerbe zuhant, és néhány perccel később megfulladt.

Felettébb gyanús azonban annak a nőnek a vallomása, aki az egyik közeli jachton éjfél körül hallotta, amint valaki a vízből segítségért kiáltozik. A fültanú szerint mintegy negyed órán keresztül kiáltozott az áldozat, mire valaki baljós nyugalommal és rezignációval a hangjában csak annyit válaszolt: Nyugodj meg, hamarosan kiszedünk. Senki sem segített azonban Woodnak, aki Thomas Noguchi Los Angeles-i halottkém szerint végül fulladásos baleset áldozata lett. Noguchi szerint a színésznő részeg volt, emiatt nem tudta időben levetni nehéz kabátját és pulóverét, melyek végül a mélybe húzták.

További kételyre ad okot azonban az, hogy holttestén számos horzsolást és sebet találtak, melyeket az esés közben is szerezhetett, de ugyanúgy lehettek egy esetleges tettlegesség nyomai is. Nem beszélve arról, hogy a hajó oldalán megtalálták a színésznő ujjlenyomatait, miközben a mentőcsónak érintetlen volt. Walken és Wagner a mai napig nem nyilatkoztak az ügy kapcsán.

Öngyilkosság vagy gyilkosság, netán baleset?

Anna Nicole Smith playmate 2007. február 8-án hunyt el 39 éves korában. Az éjszakai órákban ájultan talált rá hotelszobájában barátja, Tasma Brighthaupt, aki mintegy 15 percen át próbálta újraéleszteni. Amint megérkezett férje, Maurice Brighthaupt testőr, ő is szintén megpróbálta visszahozni az eszméletlen modellt a klinikai halál állapotából. A testőr 1:38 perckor hívta a hatodik emeleti szobából a recepciót, ahonnan azonnal riasztották a mentőket, akiknek a helyszínre érkezéséig a férfi tovább folytatta az újraélesztést. 1:45 perckor vitték el Smith-t a mentők, és 2:10 perckor érkeztek meg a kórházba, a halál beálltát pedig 2:49 percben állapították meg.

Mivel Anna Nicole Smith – aki 1993-ban az Év Playmate-je volt – halálának okai tisztázatlanok voltak, elrendelték a törvényszéki boncolást. Az orvosszakértői vélemény kimutatta, hogy a nyuszilány halálát kombinált gyógyszermérgezés okozta, és szó sincs gyilkosságról vagy öngyilkosságról. Szervezetében nem találtak illegális drogokat, az orvosok pedig a nagy mennyiségű altatót – klór-hidrátot – nevezték meg a halálát elsődlegesen okozó vegyi anyagként. Erről azonban nem lehet tudni, hogy önmagában végzett-e volna vele, ugyanis a boncolás során az altatón kívül mintegy tucatnyi más gyógyszert is – köztük methadont és növekedési hormont is - találtak szervezetében, és az orvosok szerint ezek kombinációja már lehetett végzetes.

Sokan azonban nem hitték el, hogy véletlen túladagolás végzett vele. Öngyilkosságra adhat okot, hogy húsz éves fia 2006 szeptemberében szintén gyógyszer-túladagolásban hunyt el, ami miatt Smith először ideg-összeroppanást kapott, és még hosszú ideig depressziós volt. Az összeesküvés-elméletekhez pedig jól jött a playmate hányattatott magánélete, ugyanis évek óta tartó pereskedésben állt Pierce Marshallal, akinek időközben elhunyt milliárdos apjához 26 éves korában ment hozzá.

További gyanakvásra ad okot, hogy a 11 gyógyszer közül egyetlen egy sem volt Smith nevére felírva, miközben a modell egyre kétségbeejtőbbé váló állapotáról nemcsak férjének, Howard K. Sternnek, de pszichiáterének, Dr. Khristine Eroshevitznek is tudnia kellett, aki a recepteket kiállította. A hozzá közelállók elmulasztott felelősségvállalását támasztják alá azok a sokkoló fényképek, amelyek a modell halála után bukkantak fel a világhálón, az egyiken például Smith saját hányásában fekszik eszméletlenül, a másikon pedig iszonyatosan leépülve látható.

Véletlen túladagolás vagy öngyilkosság?

Az idei év is egy megrázó halálesettel kezdődött, január 22-én ugyanis lakásában holtan találták a hollywoodi színészgeneráció egyik legtehetségesebb alakját, Heath Ledgert. A sztár eszméletlen testére a hajnali órákban bukkant házvezetőnője, Teresa Solomon és masszőre, Diana Wolozin. Wolozin azonban először Mary-Kate Olsent hívta, aki, mivel éppen Kaliforniában tartózkodott, azonnal odarendelte testőreit, hogy biztosítsák a helyszínt. Wolozin negyed órával később még egyszer felhívta Olsent, mivel attól félt, hogy Ledger meghalt, és csak ezután tárcsázta a 911-et. A boncolás megállapította, hogy az ausztrál sztár halálát receptre kapható gyógyszerek véletlen túladagolása okozta, Ledger ugyanis – alvászavarai miatt – az elmúlt hónapokban gyógyszerfüggő lett. Mindezek ellenére sokan a mai napig öngyilkosságra gyanakszanak.

A mítoszhoz nagyban hozzájárult, hogy Ledger nem sokkal halála előtt fejezte be A sötét lovag forgatását, amelyben Joker figuráját keltette életre hátborzongató módon, sok rajongó emiatt továbbra is ragaszkodik ahhoz a mitikus elképzeléshez, miszerint ez a szerep emésztette fel a színészt.

Február végén azonban az ügy újabb fordulatot vett. Kihallgatták ugyanis Ledger orvosait, mivel kiderült, hogy ők más gyógyszereket írtak fel neki, mint amelyek végül végeztek vele. A gyanú tehát megint Mary-Kate Olsenre terelődött, aki augusztus 4-én nem tett nyilatkozatot.

Vizeletből kimutatható drogok

A DrogKontrol 10 teszt egy egyszerű egylépéses otthoni gyorsteszt, mely 10 fajta drog gyors, kvalitatív kimutatására alkalmas.

Még több információt itt találsz.

Promóció

Olsen ügyvédje csak annyit mondott, hogy védencének – az egyre dagadó pletykák ellenére - semmi köze sincs azokhoz a gyógyszerekhez, amelyeket Ledger lakásában és szervezetében találtak. Augusztus 6-án lezárták az ügyet, vádemelés és anélkül, hogy beidézték volna tanúnak az Olsen-lányt. Azt pedig a mai napig nem lehet tudni, hogy Heath Ledger valójában honnan is szerezte a gyógyszereket, melyek végül rejtélyes halálát okozták.

Ezt is szeretjük