30 évvel idősebb férfit csábított el a szexszimbólum
Ismerd meg Kleopátra történetét!
Kleopátra mellett Szép Heléna életébe is bepillantást nyerhetsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az utóbbi években számtalan nagyszabású film készült, és továbbiak várnak arra, hogy a jövő évben a vászonra kerüljenek, melyekben egy dolog közös: az emberi történelem bölcsőjéhez nyúlnak vissza, hogy elmeséljék a gigantikus emlékműveink mögött meghúzódó, romantikus történeteket.

Elizabeth Taylor az 1963-as Kleopátra című filmben

Kleopátra, az igéző csábító

A fáraók kincseiről és titkairól szóló mesék mindenkit képesek elbűvölni, nem véletlenül. A Nílus mentén kialakult ókori civilizáció gazdag kultúrája és rejtélyekkel teli világa sokak fantáziáját megmozgatja. A hatalmas piramisok, melyek csodás kincseket és titokzatos múmiákat rejtenek, nemcsak a kutatókat, de a filmeseket, regényírókat is foglalkoztatják.

Talán a leghíresebb egyiptomi történet, amely kultikus mozifilmmé vált 1963-ban, Elizabeth Taylor főszereplésével, Kleopátra nem mindennapi életéről szól. A végzetes szépségű asszony bájait valószínű csak hatalomvágya szárnyalta túl - legalábbis a történelmi tények erről árulkodnak.

De milyen is volt valójában a híres és hírhedt királynő? Még az ellenséges rómaiakkal is szövetkezett, hogy trónon lévő öccsét letaszítsa, és ő ülhessen a helyére. Jól tudta, hogy igéző kisugárzásával lenyűgözheti Julius Caesart, ezért egy perzsaszőnyeget küldött ajándékba az uralkodónak, amelybe saját magát is becsavartatta, és mikor kiterítették a kelmét, Kleopátra állt a férfi előtt, gyönyörűen felékszerezve. Persze azonnal meghódította a császárt, aki ezután segítségére volt céljai elérésében és a trón megszerzésében.

Készül az újabb Kleopátra mozi Angelina Jolie-val

A történelem egyik legszebb nőjeként számon tartott Kleopátra történetét most újból elővették a filmesek, hogy korunk legszebb színésznőjével, Angelina Jolie-val forgassák le újra. Várhatóan a jövő évben nézheted majd meg a produkciót a filmvásznon.

Trójai Heléna története

A trójai háború legendája az egyik leghíresebb a görög legendák közül. Az eseménydús sztori főhőse a trójai herceg, Parisz, aki elrabolta Menelaosz király feleségét, Szép Helénát. Menelaosz harcba hívta a görögöket, hogy visszaszerezhesse asszonyát és bosszút állhasson a pimasz hercegen. A hatalmas sereg toborzásában és vezetésében testvéréhez, Mükéné királyához, Agamemnónhoz fordul segítségért. Az eredmény egy tízéves, véres háború lett, melyben sok hős, köztük Hektór és Achillész is életét vesztette.

A háborút végül a görögök nyerték meg a leleményes Odüsszeusznak köszönhetően, aki ragyogó tervvel állt elő. Tanácsára az ostromlók elhajóztak, mintha beismerték volna vereségüket, de hátrahagytak egy hatalmas falovat. Azt gondolva, hogy a ló az isteneknek nyújtandó ajándék, a trójaiak bevitték a városukba. Éjszaka aztán a görög harcosok csoportja, amely eddig a lóban rejtőzködött, előbújt, és megnyitotta a városkapukat a közben visszatért görög hadsereg előtt. Az pedig kifosztotta és porig rombolta Tróját.

 Diane Kruger és Orlando Bloom a Trója című film főszerepében

A történet valóságosságát azonban sokáig megkérdőjelezték, és csak Heinrich Schliemann 1871-es régészeti felfedezése óta tartják számon a történészek a trójai háborút a valós események lajstromában. De hogy vajon mi igaz a szerelmi történetből, máig nem lehet tudni pontosan. Vajon örök rejtély marad, vagy fény derülhet a részleteire?

Trója a filmvásznon

A nagyívű, háborúskodásba torkolló szerelmi történetet 2004-ben Brad Pitt, Orlando Bloom és Diane Kruger főszereplésével vitték vászonra. A látványos mozi hangsúlyt helyezett a történelmi hűségre, így, ha szeretnéd átélni a kor romantikáját, akkor gyorsan kölcsönözd ki ezt a magával ragadó filmet.

Tudj meg többet a rejtélyes és romantikus történetekről a Kossuth Kiadó Tények-Titkok-Legendák, A történelem nagy rejtélyei című sorozatából , amely arra törekszik, hogy feltárja a legérdekesebb mítoszok és történelmi események mögötti igazságokat. Így a történelem szórakoztatóvá válik az egész család számára!

A gazdagon illusztrált, tényszerű és szórakoztató könyvsorozatot megtalálod az újságárusoknál!
Nézegess képeket a mesés ókori emlékekről és a mítoszok szereplőiről készült művészi ábrázolásokról. Hagyd, hogy magával ragadjon a történelem romantikája!
Ezt is szeretjük