Ez okozta valójában Prince halálát - A nyomozás különös eredményt hozott
Új fejleménnyel szolgáltak az énekes halálát illetően.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Új fejleménnyel szolgáltak az énekes halálát illetően.

A legendás énekes, Prince 2016. április 21-én hunyt el. A sztár hirtelen halála után számos kérdés merült fel a rajongókban - sokan a Purple Rain előadójának orvosát hibáztatták, amiért felírta neki a fájdalomcsillapítókat, melyek végül a halálához vezettek.

Emiatt halt meg végül Prince

A hivatalos jelentésen fentaniltúladagolás volt, most azonban új részletek kerültek napvilágra, ugyanis a rendőrség azóta sem állt le a nyomozással. Kiderült ugyanis, hogy Prince-nek fogalma sem volt róla, hogy a gyógyszere - amit egyébként Vicodinnak hitt - tartalmaz fentanilt is, ami a függőségét okozta.

A nyomozást most lezárták - a hivatalos szervek senkit nem találtak bűnösnek, Prince orvosát is csak pénzbírság befizetésére kötelezték: 30 ezer dollárban, azaz átszámítva hét és fél millió forintban állapították meg Dr. Michael Todd Schulenberg büntetését. Azért csak ennyire marasztalták el a doktort, mert nem ő írta fel az énekesnek a gyógyszereket, melyek a halálához vezettek, azonban nem sokkal a túladagolása előtt ő is illegálisan juttatta ópiáttartalmú szerekhez.

Prince korábbi dílere is megszólalt az ügyben, aki 1984-től 2008-ig látta el az énekest különféle tablettákkal:

- 1984-ben találkoztam először Prince-szel, amikor a Bíboreső című filmet forgatta. Akkor már komoly függőséggel küzdött, igazi kemény fogyasztó volt. Hidromorfont és speedet vásárolt tőlem. Úgy tudom, a heroinfogyasztásig sohasem jutott el - a hidromorfon épp elég volt neki, ami lenyugtat, és óriási energialöketet ad.

Azért kellettek neki a tabletták, mert iszonyúan ideges volt az emberek között - ha öten voltak egy szobában, ő már rosszul érezte magát. Alig mert kimenni az utcára, nem mert beszélgetni másokkal, iszonyúan lámpalázas volt. Sok művész drogozik, hogy ellazuljon fellépés előtt, de ő volt a legrosszabb eset, akit valaha láttam - nyilatkozta a Daily Mailnek.

Sosem látott fotókon Prince

Új fotókönyv került kiadásra az énekesről készült ritka felvételekből - nézd meg ezeket a korábban sosem látott képeket róla!

Ezt is szeretjük