Playboy-nyuszik hátborzongató halála
A legborzasztóbb esetek
A kaszás nem válogat, lecsap mindenkire. Íme, 6 playmate, aki nem érhette meg a 30 éves kort sem.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tagadhatatlan, a Playboy-jal a kezdetektől fogva együtt jár a tragédia. A férfiúi vágyképeket 1953 decembere óta kézzelfoghatóvá tévő magazin legelső modellje, a világhírű Marilyn Monroe csillagának tragikus és azóta megmagyarázhatatlan kihunyása is bizonyítja, élet és halál, fény és árnyék kéz a kézben járnak, amióta világ a világ – és ezt sem pénz, sem szépség nem írhatja felül.

Tonya Crews még nem sejtette végzetét

A hollywoodi sztár elhunyta óta a férfimagazin 55 éves történelmében időről időre történtek olyan halálesetek, melyek felbolygatták a világot – ezen szomorú címlaplány-történetek közül válogattunk.

50-es évek

1958 júliusa - A hónap Playmate-je: Linné Ahlstrand

A svéd nevű, ám Chicagóban született szépség 22 éves korában díszelgett a Playboy közepén, ám ő nem elégedett meg a modellkarrierrel, színészkedni vágyott.

Így aztán hova máshova, mint Hollywoodba tette át lakhelyét, és meghallgatásról meghallgatásra járt. Kitartását – és báját - végül olyan kisebb filmszerepekkel díjazták, mint a Living Venus modellkaraktere vagy a Beast From the Haunted Cave horrorjának bárpultosa.

Ezek mellett sorozatokban is próbálkozott, de azokban is csak a futottak még kategóriában engedték szerepelni. Sajnos időközben rákos lett, és végül ez okozta halálát 1967 januárjában.

60-as évek

1961 márciusa - A hónap Playmate-je: Tonya Crews

A félig indián származású modell Oklahomában nőtt fel, de gyermekkorának egy részét navajo és hopi rezervátumokban töltötte. Mielőtt Playboy-nyuszi vált volna belőle 23 éves korában, titkárnőként és táncoktatóként is dolgozott, ám ő maga is táncolt Las Vegas számos mulatójának színpadán. Bár még egy filmben is felbukkant, szintén táncosnői mivoltában, igazából dédelgetett álma az volt, hogy matematikus lehessen. 1966-ban azonban tragikus autóbalesetben életét vesztette, 28 éves volt.

1965 áprilisa – A hónap Playmate-je: Sue Williams

Az 1945-ben Karen Susan Hamilton néven anyakönyvezett bombázó érettségijén még meg sem száradt a tinta, rögtön belevágott a modellkarrierbe.

Miután egy éles szemű fotós fantáziát látott a fiatal hölgyben, és beküldte képeit a magazinnak, hamarosan meg is keresték, hogy pózoljon nekik, a dallamosabb hangzású Sue Williams névvel. Két dolog miatt is nevezetes a szőkeség: ő volt a Playboy eddigi legapróbb modellje 150 cm-es magasságával, továbbá az első olyan Playmate, aki plasztikai műtéttel nagyobbíttatta meg melleit.

Méreteit néhány kevés agymunkát igénylő moziban is megmutathatta, több úgynevezett Beach Party filmben szerepelt, szintén a Playboy által választott művésznevén. Talán megunta, hogy mindenki a testét akarja, vagy más lehetett a háttérben, nem tudni, mindenesetre 1969 szeptemberében, mindössze 24 éves korában öngyilkosságot követett el.

70-es évek

1970 júliusa – A hónap Playmate-je: Carol Willis

A Texasban született, ám félig cheeroki származású Willis nagy családból származott: öt fiú- és három lánytestvérével nevelkedett.

Mígnem a Playboy-megbízás fényesebb jövővel kecsegtette az addig telefonos operátorként dolgozó lányt. Azonban nem sokáig élvezhette a csillogást, alig másfél évvel címlapszereplése után, húsz éves korában tragikus autóbalesetet szenvedett.

80-as évek

Az év Playmate-je 1980: Dorothy Stratten

A holland származású, eredetileg Hoogstaten névre hallgató lány 17 évesen ismerte meg végzetének későbbi okozóját, a nála kilenc évvel idősebb kerítőt, Paul Snidert. A férfi, kihasználva a szőkeség naivitását és siker utáni szomját, aktfotókat készített róla, majd elküldte azokat a híres férfimagazin szerkesztőségébe. A képek akkora sikert arattak, hogy 1979 augusztusában ő lett a hónap Playmate-je, majd 1980-ban az év Playboy-nyuszijává választották.

Stratten, talán hálából, engedett Snider kérésének, és hozzáment a férfihoz, ám az egyre bizarrabb féltékenységi jeleneteit már nem bírta elviselni, így hamarosan máshol keresett, és talált vigaszt. Éppen a válóperes ügyüket ment megbeszélni férjéhez, amikor a borzalom bekövetkezett: elborult agyú kedvese főbe lőtte a húsz éves szépséget, majd magával is végzett.

90-es évek

1994 decembere - A hónap Playmate-je: Elisa Bridges

Az 1973-as születésű Elisa 21 éves korában lett a hónap nyuszija, azután pedig számos egyéb alkalommal szerepelt a férfimagazin oldalain, csábítóbbnál csábítóbb fotókon, emellett pedig a Playboy házivideó-kiadásaiban is rendre felbukkant.

A népszerűséggel azonban együtt jártak a drogos partik és a vég nélküli dorbézolás, mely aztán a 28 éves sztár halálához is vezetett. 2002 februárjában talált rá holttestére Edward Nahem saját luxuslakosztályában – a férfi egyébként, mint kiderült, a Playboy-nagyúr Hugh Hefner régi ismerőse.

Bár a magazinban azt állították, természetes halált halt, a boncolást követő hivatalos halottkémi jelentés szerint heroin, metamfetamin, meperidin és alprazolam származékok végzetes kombinációja okozta tragédiáját.

Ezt is szeretjük