Ijesztően szétszabott sztárok

Tükörsima arc, telt ajkak, feszes mellek, pisze orr – az összkép azonban inkább rémisztő, mintsem esztétikus.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Köztudott tény, hogy a sztáripar elsősorban a szépeké és fiataloké, így aztán a színészek és zenészek, különösen a hiúbbik fajta, mindent megtesz annak érdekében, hogy öregedő testén ne látszódjon az idő. A szerencsésebbek – ők vannak kevesebben – az állandó plasztikáztatás ellenére is vonzóak tudnak maradni, míg a többség egy idő után inkább saját torz tükörképére kezd hasonlítani.

Ám még ez sem gátolja meg őket abban, vagy éppen ez hajtja őket, hogy újabbnál újabb korrigálónak nevezett műtétre adják a fejüket. Az eredmény, különösen Michael Jackson történetét ismerve, sajnos borítékolható: az arc lassan szétesik, a vonások elmosódnak, az orr kísértetiesen elvékonyodik, a száj pedig felfújt lufihoz válik hasonlatossá. Muszáj elfogadni, hogy a kor ráncokkal jár, és a tehetségnek nem lehet fokmérője a kinézet. Persze ha nincs talentum, akkor valamivel mégiscsak ki kell tűnni.

Mickey Rourke

A harmincas korosztályból ki ne emlékezne a döglesztően sármos nőcsábászra a 9 és fél hét című filmből? Nem csoda, hogy az akkor bombázó Kim Basinger is megadta magát – kis rábeszélés után – a kiszámíthatatlan csábítónak, sőt, még arra is hajlandó volt, hogy a filmtörténelem egyik legerotikusabb sztriptízét produkálja a pasi kedvéért, Joe Cocker füstös hangjának aláfestésével.


A bokszolóból lett színész akkoriban nagy tehetségnek számított, az 1981-es A test melege gyújtogatójának emlékezetes megformálása után egy évvel az Étkezde című kultuszfilmmel is bizonyította, van benne spiritusz a színészkedéshez.

Szexszimbólumból szörny

Az ezután következő tíz évében is jobbnál jobb alakításokkal büszkélkedhetett, ám 1991-ben mégis úgy döntött, visszamegy bokszolni, hogy bebizonyítsa, van még benne erő – rá négy évre azonban már ismét színészkedéssel próbálta keresni a kenyerét, de egy elpuskázott Ponyvaregény-szerep után – Bruce Willis karakterét ajánlották neki – csak 2005-ben sikerült újra felkapaszkodnia az élvonalba a Sin City című mozival.

Az öregedés elleni küzdelme már nem volt olyan eredményes, mint a filmes karrier, talán a bokszolással igénybe vett bőrt nem szabadott volna plasztikáztatni, mindenesetre rémesen fest az 51. életévét taposó színész félig megkelt tésztára emlékeztető arca.

Meg Ryan

Hihetetlen, hogy még csak 46 éves az egykoron szép színésznő. A '80-as és '90-es években ő volt rendre a szende szőke a filmvásznon, aki olyannyira vágyik a fehér lovas hercegre: ott volt a Top Gunban Tom Cruise mellett, valamint Tom Hanks filmes szerelmét is többször hozta a Joe és a vulkán, a Szerelem hullámhosszán és a Szerelem hálójában című romantikus vígjátékokban.


Családi élete is példás volt, 1991-ben hozzáment színésztársához, Dennis Quaidhez, és gyermeket is szült neki.

Kínos szerelem, még kínosabb plasztika

A kapuzárási pánik azonban őt is elérte: közös filmjük, a Túszharc forgatásán beleesett az ausztrál Russel Crowe-ba, és mindent veszni hagyott érte. A szerelmet azonban kettős csalódás követte – Crowe hamar ráunt, férje viszont beadta a válópert. Ha már az életét nem sikerült, legalább az arcát szerette volna kicsit jobb színben látni a sztár, így sorozatos botox-kezeléseknek vetette magát alá, ami sajnos szánalmas eredménnyel járt – a haj még a régi, ám az arc már csak a szemekben emlékeztet a régi Meg Ryanre.

LaToya Jackson

Úgy tűnik, a Jackson-családban az agyonplasztikázás genetikus. Michael Jackson széteső arcáról már sokat lehetett hallani, Janet Jackson sem megy a szomszédba, ha zsírleszívásról vagy egyéb szépészeti beavatkozásról akar tájékozódni, és hát itt van hármójuk közül a legtehetségtelenebb zenész, LaToya.


Karrierje 1980-ban indult a saját magáról elnevezett albumával, amivel még sikerült kevéske sikert elérnie, de az ezutáni lemezeket jószerivel csak a rajongók ismerik, pedig mindent megpróbált: Reagan-ellenes kampánynótát írt, majd country-muzsikával is kísérletezett, végül még saját kiadót is létrehozott a publikálásokra, mindhiába. Nem volt más hátra, másképp kellett magára irányítani a figyelmet – a Jackson-hölgy úgy gondolta, a testével keresi meg a betevő falatot, így a Playboy-ban mutatta meg a meztelen valóságot 1989-ben.

Egy Playmate csúfos bukása

Később már visszakozott a pucér fotók miatt, azt állítva, hogy csupán férje kényszerítette arra, hogy az újságban szerepeljen. Mindenesetre szereplésével sikerült a magazin történetében minden idők legtöbb eladott példányszámát produkálnia: több, mint 8 millió darabot adtak el belőle.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A népszerűségre ácsingózó férjtől végül 1997-ben sikerült megszabadulnia, ám a ráncok maradtak, ezért aztán sorozatos szépészeti beavatkozásoknak vetette alá magát – bár feltehetően nem ez volt a célja, de egyre jobban hasonlít elszabott bátyjához, különösen az orra tekintetében.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük