Szexuális zaklatással vádolják Placido Domingót - 9 nő is felszólalt ellene
Az operaénekes szexre akarta kényszeríteni az említett nőket.

placido-domingo-szexualis-zaklatas-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világhírű operaénekest, Placido Domingót komoly vádak érték a napokban: szexuális zaklatás miatt vették elő a 78 éves sztárt. Az esetek évtizedekkel ezelőttre nyúlnak vissza, és az 1980-as években kezdődtek, amikor szexuális szolgáltatásokra próbálta rávenni a vele dolgozó nőket.

Szexuális zaklatással vádolják

Összesen kilenc nő jelentette fel, nyolc énekes és egy táncos, akiket megpróbált előmenetelt ígérve belemanipulálni egy szexuális kapcsolatba. Egy nőnek a szoknyája alá nyúlt, hármat pedig megpróbált megcsókolni, annak ellenére, hogy ők kifejezték, nem szeretnék ezt. Mellettük további 12 nő jelezte, hogy nagyon kínos volt számukra az énekes viselkedése, ugyanis folyamatosan kellemetlen helyzetbe hozta őket a nyomulásával.

A zaklatottak szerint az opera világában nyílt titok Domingo erőszakos viselkedése, a tehetsége miatt azonban szemet hunytak fölötte. A metoo mozgalom előhozta belőlük a régi, borzalmas emlékeket, ezért sorra elkezdtek előállni a történeteikkel, majd egyre többen jelezték, hogy szintén a zaklatottak közé tartoznak.

Patricia Wulf énekesnő is megszólalt, aki elárulta, hogy nála is durván bepróbálkozott a sztár - méghozzá nem is egyszer.

- Minden egyes alkalommal, amikor lejöttem a színpadról, ott várt a folyosó végében. Olyan közel tette az arcát az enyémhez, amennyire csak tudta, és beleduruzsolt a fülembe, hogy "Patricia, tényleg haza kell menned ma este?" - nyilatkozta az Irish Timesnak.

Habár sok nő anonim kívánt maradni, azért voltak páran, akik meséltek néhány történetet Placido Domingo tetteiről:

- Egy munkaebéd teljesen átlagos dolog. Az viszont, hogy valaki megpróbálja megfogni a kezed a munkaebéden, vagy megsimogatni a térdedet, már egyáltalán nem az. Ő mindig megpróbálta fogdosni a nőket, vagy megcsókolni őket - nyilatkozta egy, a neve elhallgatását kérő áldozat.

A Grammy-díjas énekes is megszólalt a vádakról - természetesen tagadott mindent. Ezt állítja az AP-nak adott közleményében:

- Ezeknek a névtelen egyéneknek az állításai, amik 30 évvel ezelőtt történtek, mélyen lesújtottak, ugyanis mind hamisak. Fájó szívvel hallottam, hogy a múltban valakinek ekkora szomorúságot okoztam, vagy kellemetlen helyzetet idéztem elő - nem számít, milyen rég volt, én mindig próbáltam a legjobb szándékkal viszonyulni mindenkihez.

Azt hittem, hogy a tetteim és a kapcsolataim mindig olyanok voltak, ahol az érzéseim viszonzásra találtak. Azok az emberek, akik ismernek, vagy velem dolgoznak, tudják, hogy nem olyan férfi vagyok, aki szándékosan bántana, megsértene vagy kínos helyzetbe hozna bárkit is. Ennek ellenére úgy vélem, hogy régen kissé más szabályok voltak, amiket természetesen ideje volt felülvizsgálni, de ahogy mondják: más idők jártak akkoriban, így nem igazán lehet a mai viszonyokkal összehasonlítani.

Hálás vagyok, hogy több mint 50 éves karriert tudhatok magaménak az operában, ezért higgyék el, a legmagasabb elvárásokhoz tartom magam - nyilatkozta az AP-nek.

A San Franciscó-i opera bejelentette, hogy a sztár októberre tervezett koncertjét lemondják, ugyanis szeretnének nyugodt környezetet biztosítani a fellépőiknek, így amíg kivizsgálják a zaklatási ügyet, addig nem terveznek együtt dolgozni az operaénekessel.

Uma Thurmant is zaklatták

Harvey Weinstein még Uma Thurmannel is erőszakoskodott - olvasd el, mit nyilatkozott a színésznő!

Coverfotó és ajánlóképek: Getty Images.

Ezt is szeretjük