Plácido Domingót szexuális zaklatással vádolták - Bejelentette távozását az operaházból
Plácido Domingo távozik a New York-i Metropolitan operaházból.

placido-domingo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Augusztusban robbant a hír, miszerint Plácido Domingót kilenc nő vádolta meg azzal, hogy évtizedekkel ezelőtt szexuálisan zaklatta őket. A világhírű operaénekes a botrány hatására úgy döntött, hogy otthagyja a New York-i Metropolitan operaházat - rövidítve Met -, ahol 1968 óta rendszeresen fellépett.

Plácido Domingo azonnali hatállyal távozott az operaházból

A 78 éves spanyol sztár egy közleményt küldött az operaház menedzsmentjének, amiben megfogalmazta, hogy azonnali hatállyal távozik, közölte az MTI. Leírta, hogy csupán 27 esztendős volt, amikor debütált a Met színpadán, és 51 éven keresztül rendszeresen fellépett itt. Vitatja az ellene felhozott vádakat, mégis megváltozott azóta a légkör körülötte, és nem szeretné, ha mindez elvonná kollégái figyelmét a munkától.

Peter Gelb, a Metropolitan Opera menedzsere e-mailben tudatta a társulat tagjaival Domingo távozásának hírét. Mivel azonnali hatállyal búcsúzott, így a szeptember 25-én,  szerdán megtartott Macbeth-bemutatón sem énekelt. Verdi operájának címszerepét Zeljko Lucic szerbiai születésű bariton vette át.  Ez lett volna az  első fellépése az Egyesült Államokban azóta, hogy az AP amerikai hírügynökség két riportban számolt be arról, hogy több opera-énekesnő és balerina is szexuális zaklatásokkal vádolta meg az operalegendát.

Patricia Wulf énekesnő állítása szerint nem egy alkalommal próbálkozott be nála a sztár.

- Minden egyes alkalommal, amikor lejöttem a színpadról, ott várt a folyosó végében. Olyan közel tette az arcát az enyémhez, amennyire csak tudta, és beleduruzsolt a fülembe, hogy "Patricia, tényleg haza kell menned ma este?" - nyilatkozta az Irish Timesnak.

Amikor augusztusban robbant a botrány, a Grammy-díjas énekes is megszólalt a vádakról. Akkor ezt nyilatkozta az AP-nak adott közleményében.

- Ezeknek a névtelen egyéneknek az állításai, amik harminc évvel ezelőtt történtek, mélyen lesújtottak, ugyanis mind hamisak. Fájó szívvel hallottam, hogy a múltban valakinek ekkora szomorúságot okoztam, vagy kellemetlen helyzetet idéztem elő - nem számít, milyen rég volt, én mindig próbáltam a legjobb szándékkal viszonyulni mindenkihez.

Uma Thurmant is zaklatták

Harvey Weinstein még Uma Thurmannel is erőszakoskodott - olvasd el, mit nyilatkozott a színésznő!

Ezt is szeretjük