Pierce Brosnant csúnyán rúgták ki: James Bond szerepétől váratlanul kellett búcsúznia

Pierce Brosnant váratlanul érte, mikor közölték vele, hogy többé nem bújhat James Bond bőrébe.

pierce-brosnan-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

1962-ben indult hódító útjára a James Bond-franchise, a legelső filmjében, a dr. Nóban Sean Connery alakította a 007-es ügynököt. Rajta kívül számos színész bújt az elmúlt években a brit kém bőrébe, például George Lazenby, Roger Moore vagy Timothy Dalton.

Pierce Brosnan a '90-es években kapta meg a legendás szerepet, az Aranyszemben debütált 007-es ügynökként. Az 1995-ös alkotás lett az egyik legnépszerűbb rész, nők millióinak szívét dobogtatta akkor meg Brosnan, akinek a neve azóta összeforrt James Bondéval. Ezután még három filmben szerepelt, az 1997-es A holnap markában, az 1999-es A világ nem elég és a 2002-es Halj meg máskor is az ír szívtipró nevéhez köthető. 2006-ban Daniel Craig vette át a szerepet.

Pierce Brosnannel csúnya módon közölték, hogy többé nem ő lesz James Bond

A 67 éves sztár a The Guardiannek adott interjút, amelyben a James Bond-filmekről is szó esett. Az eredeti tervek szerint egy ötödik Bond-mozit is vele terveztek, így váratlanul érte, miután közölték vele, hogy a készítőknek nincs tovább szükségük a munkájára. Mindezt nem a legelegánsabb módon tették meg vele, telefonon rúgták ki.

pierce brosnan
Fotó: Keith Hamshere / Getty Images Hungary

A telefonos incidensről részletesebben a Some Kind of Hero: The Remarkable Story of the James Bond Films könyv értekezik. Barbara Broccolli és Michael Wilson hívták fel a sztárt, hogy közöljék vele a rossz hírt.

- Míg Barbara csak sírt, addig Michael nyugodt hangvételben mondta nekem, hogy "remek James Bond voltál, köszönjük". Én erre csak annyit válaszoltam, "én is köszönöm, viszonthallásra". Ennyi volt az egész. Teljesen ledöbbentem, hogy csak így kitettek az utcára - emlékezett vissza Brosnan.

A könyv szerint a készítők azért váltak meg tőle, mert a színész túl sok pénzt kért az ötödik filmért, illetve a következő rész cselekményszálát sokkal merészebbre tervezték.

pierce brosnan 2
Fotó: Keith Hamshere / Getty Images Hungary

A The Guardiannek adott interjújában elmondta, most már nem bánja, hogy lecserélték James Bondként.

- Nem engedem, hogy bármin is bánkódjak, ez az érzés csak még több nyomorúságot és megbánást szül. Bond egy ajándék a számomra, ennek a szerepnek köszönhetem a gyönyörű karrieremet. Ha egyszer te játszod ezt a karaktert, örökké veled lesz - mesélte, majd hozzátette, elfogadta annak tényét, hogy élete végéig a 007-es ügynök nevével azonosítják őt.

Pierce Brosnan felesége fiatalon is gyönyörű volt

Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép volt Pierce Brosnan felesége, Keely fiatalon.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük