Ő a Trónok harca Tyrionjának élete szerelme - Már 15 éve élnek boldog házasságban

Peter Dinklage és Erica Schmidt 2005 óta házasok.

peter dinklage cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Trónok harca egyik legnépszerűbb karaktere Tyrion Lannister volt, akit Peter Dinklage formált meg. Az ötvenéves sztár magánéletére sokan lettek kíváncsiak, miután egyre nagyobb népszerűségre tett szert a sorozat által, ennek ellenére feleségével, Erica Schmidttel elég visszafogott életet élnek.

Peter Dinklage és felesége közös fotói

A színész és nagy szerelme 2002-ben találkoztak, néhány év járás után megtörtént a lánykérés, végül 2005-ben keltek egybe, a pletykák szerint Las Vegasba szöktek, és ott mondták ki a boldogító igent, de ennek tényét a pár sosem erősítette meg, vagy tagadta. Erica Schmidt is a művészi világban dolgozik, színházi darabokat rendez, Dinklage egy ritka interjújában így mesélt feleségéről a Guardiannek.

- Imádja a színházat. Bár a legtöbb színésznek az a nagy álma, hogy filmezzen, ő a színháznak áldozta fel életét. Számára ez nem a szórakoztatásról, hanem a művészetről szól. Inspiráló nő. A családunkban egyértelműen ő a művészlélek, én csak a tévésztár vagyok, aki fizeti a számlákat - viccelődött az interjúban.

Két gyermekük született, az első 2011-ben jött világra, kislányukat az internet népe csak Zelignek nevezi, ám Dinklage 2015-ben elmondta, hogy egyáltalán nem így hívják.

- Hadd mondjak el valamit, nem Zelignek hívják. De vicces, hogy ez tényként van fenn a Wikipédián - magyarázta, majd hozzátette, hogy a családja védelmében nem akar semmilyen információt megosztani a szeretteiről, nem akarja kiteregetni a magánéletét.

A második gyermekük 2017-ben született meg, de még a nemét sem lehet tudni.

Képes összeállításunkban megnézheted Peter Dinklage feleségét.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük