8 éves fiú próbálta megmenteni! Döbbenetes részletek a színész haláláról
Paul Walkert barátja fia próbálta kihúzni a kocsiból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Előkerült egy felvétel, amelyen jól látszik, ahogy becsapódott Paul Walker autója, majd pillanatokon belül kigyulladt, valamint az, hogy több autós is elhúz mellettük bármiféle segítségnyújtás nélkül.

Közben egyre több részlet lát napvilágot a Halálos iramban-filmek 40 éves sztárjának haláláról.

Gyorsulási verseny volt?

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a színész és barátja, Roger Rodas valószínűleg gyorsulási versenyen vett részt, erre egy telefonáló hívta fel a hatóság figyelmét. A szemtanú szerint volt ott még egy sportautó is, amikor a tragédia történt. A nyomozás során azonban erre nem találtak bizonyítékot, így elvetették a verseny lehetőségét.

- Az egész csak hazugság. A bátyám és Roger sohasem vett volna részt ilyen versenyen az utcán! Aki ilyet mond, az hazudik. A családunknak fáj, hogy ilyen pletykák indulnak el. Paulékat nem a sebesség ölte meg, hanem egy szörnyű baleset - nyilatkozta Ashlie Walker, a színész testvére.

Előzetes feltevések szerint az autót az egykori autóversenyző, Roger Rodas vezette, még kép is készült arról, hogy Paul Walker az utastérbe száll be, ám a hatóságok ezt mindaddig nem akarják hivatalosan is megerősíteni, amíg a halottkém nem azonosította a fogászati leletek alapján a holttesteket. 

Egy másik, sokkal drámaibb részlet is kiderült, ugyanis a Porschét valószínűleg vezető Roger Rodas kisfia is a helyszínen volt. Egy tanú, Jim Tort elmondta, hogy a nyolcéves gyerek átmászott a kerítésen, úgy rohant oda apja akkor már lángokban álló autójához, és megpróbálta kimenteni őt és a színészt.

"Ha egy napon megöl a sebesség..."

Paul Walker több ismerőse is a helyszínre érkezett, és tűzoltókészülékekkel próbálták megfékezni a lángokat, sikertelenül. 

Egyelőre annyi biztos, hogy a Porsche túllépte az úton megengedett sebességet. Az autó által eltalált lámpaoszlopon egy 45 mérföld/órás - 72 kilométer/órás - sebességkorlátot jelző tábla volt. A balesetet szenvedett tízhengeres, 610 lóerős gépkocsit az Autoweek magazin szerint még a hivatásos gépkocsivezetők is nehezen kormányozható típusnak tartják.

Az eset óta több százan jelentek meg a helyszínen, hogy leróják kegyeletüket, köztük Paul Walker számos kollégája is. A Facebook-oldalán pedig megszámlálhatatlan megemlékező köszönte meg munkáját, és emlékeztettek mindenkit a színész mondására: "Ha egy napon majd megöl a sebesség, ne sírj értem, mert mosolyogva mentem el."

Ezt is szeretjük