Paul McCartney ritkán látott lányával: az 52 éves Maryből profi fotós lett

Paul McCartney lánya neves fotósként dolgozik.

paul-mccartney-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Paul McCartney, a Beatles legendás basszusgitárosa öt gyermek édesapja: első felesége, Linda előző kapcsolatából született lányát, Heathert a nevére vette, ő 1962-ben jött a világra, később a nő két lánnyal és egy fiúval ajándékozta meg, Mary 1969-ben, Stella 1971-ben, James pedig 1977-ben született, második neje, Heather Mills egy lányt szült neki, Beatrice 2003-ban látta meg a napvilágot.

A zenész The Beatles: Get Back című dokumentumfilm-sorozatát november 16-án mutatták be a londoni  Cineworld Empire-ben, az eseményre Maryt is magával vitte.

Paul McCartney lánya, Mary

Ritka pillanat, ha McCartney a gyermekeivel mutatkozik a vörös szőnyegen, azonban a dokumentumfilm bemutatása kivételes alkalomnak bizonyult. Mary büszkén feszített édesapja mellett.

GettyImages-1353695951
Fotó: Karwai Tang / Getty Images Hungary

A zenész gyermekei közül talán Stella McCartney nevét hallhattuk eddig a legsűrűbben, ugyanis a divatvilág egyik legbefolyásosabb tervezője lett, olyan emberek rajonganak kreációiért, mint Katalin hercegné, Amal Clooney vagy éppen Beyoncé.

Stella nővére is befolyásos lett a maga szakmájában, profi fotós lett belőle. Karrierjét az Omnibus Pressnél kezdte, képszerkesztőként dolgozott, majd 1992-ben fotózni kezdett, főleg portréképeket készített. Mivel a nagymamája és az édesanyja is mellrákban hunyt el, így az Egyesült Királyságban egyre többször felhívta a figyelmet a halálos betegségre, ennek eredményeképp az akkori miniszterelnökkel, Tony Blairrel és feleségével, Cherie-vel jó barátok lettek. 2000-ben Maryt kérték fel, hogy fotózza le újszülött fiukat, Leót.

Karrierje során Erzsébet királynőről, Jude Law-ról és még számos hírességről készíthetett képeket. 2001-ben egy tévés dokumentumfilmet készített édesapjáról Wingspan címmel. Az alkotás a Beatles utáni időszakára fókuszált.

GettyImages-1353765557
Fotó: Mike Marsland / Getty Images Hungary

- A húszas éveim elején kezdtem el komolyan érdeklődni a fotózás iránt, de már akkor beleszerettem, amikor az édesanyám társaságában voltam olyan öt-hat évesen - fogalmazta Alain Elkannak.

Linda maga is fotózott, és készített magukról egy közös képet, majd azt a lánya szeme láttára hívta elő. Mary egy igazi csodaként élte meg ezt a pillanatot.

Életében kétszer ment férjhez, Alistair Donaldnak 1998-ban mondta ki az igent, de sajnos tönkrement a házasságuk, így a válás mellett döntöttek. 2010-ben Simon About felesége lett. Négy gyermek édesanyja, első házasságából született két fia, Arthur és Elliot, második férjét két fiúval ajándékozta meg, akik a Sid és Sam neveket kapták. Az egész családja vegetáriánusként éli mindennapjait.

Thomas Anders egyetlen fia

Képes összeállításunkban megnézheted, hogyan fest Thomas Anders fia, Alex.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük