Patrick Swayze kolléganőjét csúnyán megalázták: megható módon állt ki érte a színész
Patrick Swayzenek köszönhető, hogy Whoopi Goldberg szerepelhetett a Ghostban.

patrick-swayze
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánkban 1990 decemberében mutatták be a Ghost című filmet. A misztikus történetet az egész világon kasszasikerként könyvelték el, romantikus, agyagozós jelenete igazi klasszikussá vált a filmtörténelemben.

A népszerűségének titka nem csak a remek sztorijában rejlett, szereplőit is imádták a nézők. Míg a szerelmespárt Patrick Swayze és Demi Moore keltette életre, addig a humorért Whoopi Goldberg felelt. 

Patrick Swayze segített Whoopi Goldbergnek 

Ő a szószátyár jósnő, Oda Mae Brown bőrébe bújt, alakítása pedig annyira hitelesre sikerült, hogy abban az évben az Akadémia neki ítélte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Ma már el sem tudnánk képzelni, ha másra osztották volna a karaktert, pedig csupán egy hajszálon múlt, hogy ne nála landoljon a szerep.

ghost
Fotó: Sunset Boulevard / Getty Images Hungary

A 65 éves színésznő Naomi Campbell No filter elnevezésű YouTube-sorozatában mesélt arról, milyen viszontagságos úton kaparintotta meg a munkát. A készítők eredetileg még meghallgatásra sem hívták be az akkor már elismertnek számító filmcsillagot, ugyanis azt gondolták róla, hogy túl harsány személyiség, és ezért a vásznon elnyomná a kollégáit.

Ugyan nem estek jól neki a bántó szavak, de megszokta, hogy Hollywood olykor kegyetlen, és túllépett az eseten. Egészen addig, amíg egy váratlan telefonhívást nem kapott.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiderült, miután a főszereplőnek beválogatott Swayze megtudta, hogy Goldberg is szeretett volna játszani a filmben, de esélyt sem kapott, nem ülhetett ölbe tett kézzel. Annyira igazságtalannak érezte a dolgot, hogy kerek perec megmondta a rendezőnek, addig nem írja alá a szerződését, amíg meg nem hallgatják őt.

ghost 2
Fotó: CBS Photo Archive / Getty Images Hungary

Végül arra is rávette a produkciót dirigáló Jerry Zuckert, hogy együtt egyenesen Alabamába repüljenek csak azért, hogy személyesen keressék fel a színésznőt. A rögtönzött meghallgatás jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen azonnal le is szerződtették a filmre.

Patrick Swayze felesége

Patrick Swayze, a Dirty Dancing és a Ghost legendás sztárja 2009 szeptemberében hunyt el hasnyálmirigyrákban. Két éven át harcolt a gyilkos kór ellen, eközben hűséges neje, Lisa Niemi végig mellette állt, az utolsó perceiben is támogatta férjét. A sztárpár összesen 39 évet volt együtt, ebből 34 évet éltek le házasságban.

Ezt is szeretjük